-
SZiasztok! Én is rég jártam már erre.
De ha már itt vagyok, én is elmondanám a véleményem. :-)
Életem kedvenc zenekara a Queen, és marad is, ameddig élek. A zenéjükön nőttem fel, csak és kizárólag őket hallgattam kb. 12 éves koromig. Mivel a '86-os koncerten még nem lehettem ott (nem éltem :-), ill. ez inkább szomorú... :-( ), ezért sosem gondoltam volna, mondjuk akárcsak a 2000-es évek elején, hogy valaha láthatok embereket abból a zenekarból, amelyik nekem mindennél többet jelent. Ezért nekem egészen konkrétan ÉLETEM LEGNAGYOBB ÉLMÉNYE volt a 2005-ös koncert, mert láthattam Brian-t és Roger-t. Nekem az is elég lett volna, ha csak esetleg az utcán látom őket, vagy hasonló, de hogy egy koncerten játszottak nekem, ráadásul Queen számokat, ezt el nem tudom mondani, hogy mit jelentett nekem. Persze ahhoz, hogy ekkora élmény legyen, az is kellett, hogy el tudjam fogadni, hogy Freddie nem lesz ott, vagy legalábbis nem vártam, hogy egyszercsak kilép a színpadra, és elkezd énekelni. Persze sok embert ismerek, aki pont ezért nem jött, mert Freddie nélkül nem tudta volna élvezni, és természetesen megértem őket. Volt olyan is, aki valahogy azt várta 2005-ben, hogy ott lesz Freddie is (bár természetesen tudta, hogy nem lehet), de vmiért várta, és nagyon nagyot csalódott, de tudta, hogy ez az ő "hibája" volt. Aztán most is eljött, már mást várt, és így sokkal jobban tetszett neki.
Szóval sztem azoknak az embereknek, akiknek ilyen sokat jelent a Queen, mint nekünk, vagy úgy kell elmenni a koncertre, hogy ez nem Queen koncert lesz, hanem gyakorlatilag egy emlékzenekar, de benne lesz a Queen két tagja, vagy télleg nem kell eljönni. De sztem azért bántani a formáció akármelyik tagját is, mert ők most megint zenélnek, nem szabad. A névválasztás meg sztem nagyon egyszerű, nem Queen a nevük, hanem Queen + Paul Rodgers. És ez nekem elég :-) Ha Queen néven turnéznának és adnának ki lemezt, akkor én is felhúznám a szemöldökömet, de így nekem rendben van. :-)
Szóval én nem Queen koncertre mentem, mivel nem is az a nevük, és nem is az a céljuk, hogy azok legyenek, viszont újból láttam életem két legnagyobb ikonját, úgyhogy részemről innentől no comment. :-) Ja, és azért volt egy-két Queen szám is... :-PP :-)) Amitől nyilván nem vártam, hogy úgy szólaljon meg, mintha a Queen adta volna elő. Amikor meg Freddie-t "megidézték" valamilyen formában, az érzelmileg nagyon nehéz volt számomra, de a legszebb pillanatok is ezek voltak.
Szóval én újra életem egyik legnagyobb és legjobb élménylét éltem át, és még nagyon sokszor szeretném, ha ez megismétlődne :-)