9010
-
"mégcsak nem is állandó taglétszámú" <-- na pont ez az, ami végképp nem igaz. Akkor miért nem Queen néven adtak ki lemezt??? Éppen hogy az a lényeg, hogy a Queen négy bizonyos embert jelentett, akik együtt tudták hozni a minőséget, de bármelyikük nélkül ez bizony nem megy nekik, bármily fájó is ez. És ez az, amin nem tudnak túllépni. -
Plusz a Queen nem egy márka, hanem egy lélegző, változó, érző és gondolkodó valami. Mint utólag kiderült, mégcsak nem is állandó taglétszámú. Nem termék, nem szolgáltatás. Alkotó emberek sokasága. Nem a rajongók határozzák meg a zenét, hanem a zene határozza meg a rajongókat. Kérdés, hogy ki mennyire flexibilis tud lenni a befogadóképességével. Ha annyi változatos Queen sorlemez után valakinek nem fér bele egy blues rock album, az furcsa. -
Nem, sőt. A Queent is annak idején részben azért szerettük, mert mertek (bizonyos határokon belül) kísérletezni. Elég csak az 1982-es Hot Space fiaskóra gondolni. Akkoriban mindenki fikázta őket, a kritikusok sem igazán értékelték, a rajongók is meglepődtek.Az együttes is megsínylette, lám egy rossz döntés, és Amerikában bezárt a piac... ÉS mégis, 25 évvel később ezt valahogy képesek vagyunk makulátlanul beleérteni a Queen hegyes-völgyes történetébe. És ma vannak olyan kritikusok, akik más szemmel nézik a Hot Space-t (jó, mondjuk az RS még ma is melléfogásnak tekinti, de pl a Stylus webmagazin).
A Q+PR kiadott egy lemezt. Abban sokan egyetértettek, hogy Queenes nem lehet, mert az hogy néz már ki. Erre lett Rodgerses, persze az sem tetszik senkinek. Hát, gyerekek ez van, ez a három zenész márpedig azt játssza, amit érez, amihez kedve van, nem pedig azt, amit a divat megkíván. Kísérleteztek. Ahogy a Queen annak idején szinte minden lemezével tette. Van ezzel valami gond? Épp elég szomorú, hogy emiatt úgy kell érezniük, hogy abbahagyják. Szeretnék én még 1-2 albumot tőlük, persze jobbakat, de hasonlóan merészet. -
Nem pofonnak gondolom. Van egy márka, ami egész fennállása során makulátlan minőséget ad. Majd eltűnik egy tökéletes ízzel, hogy pár év után ugyanaz a név alkosson valami középszerűt, ami az ő mércéjével mérve silány (ezt a vélemények és a heyezések alapján mondom). Ezek után rögtön nem azt jelenti az a bizonyos márkanév... -
Azért ennyire talán nem patetikus a helyzet.:) Csináltak valamit, de nem jött össze olyannak, amilyet szerettek volna. De az, hogy a GH1-2 még mindig fix top 100-as, azt mutatja, hogy a Queen-márka nem kapott akkora pofont. -
pipeppers #8325 Csak most tűnt fel, hogy a Graest Hits III borítója is Queen+. Lehet, hogy innen jött az ötlet, bár a lemezen még érthető a dolog. -
Jó, nyilván nem kell készpénznek venni a hírt, de egy már mindenképp megtörtént:
A Queen történetének makulátlan mivolta oda. Olyan ez, mint a Spencer Davis Group kimúlása. -
[courier]
én is megvettem...Én hittem benne, egészen addig még meg nem hallgattam, előtte le sem töltöttem sehonnan, úgy mentem az októberi koncertre is. Nem rossz zene, semmi képp sem! De a Queen kontextusában...senki nem érti ezt, hogy 17 évük volt ár, hogy jó zenét írjanak...és ahoz képest -ahogy erről BoBoval is beszéltem - egy puritán alkotás, amelyet borító jellemtelen mivolta is hűen képvisel.
-
pipeppers #8322 Lehet, hogy végre rájöttek, hogy hibát követtek el a névvel.
(Az egyik kabaréban is szóba került, hogy Queen + Paul Rodgers - Freddie Mercury - John Deacon) -
Mindenesetre egy tézist nagyonis igazol: Freddie tudta igazán eladni a Queen-t. -
Valamennyire várható volt, de az mégis meglep, hogy ekkorát bukott a dolog. -
Tudom, hogy most azt mondjátok, hogy rosszmájú vagyok, de szerintem ez várható volt. Ezt az albumot szinte csak az elvakult rajongók egy része vette meg mindenhol. -
Pl. ez.
A sztori eleje. Németesek előnyben.
A lényeg szerintem ez:
Brian-"Roger and Paul and myself haven't made any decisions whatsoever about the future. We just need a rest."
Hát, igazából lehet, hogy tényleg csak pihenni akarnak, de a franc se tudja.
Ha jól vettem ki a sztorit, a lényege egyébként az, hogy a Cosmos Rocks akkora bukta lett, hogy elment a kedvük az egésztől. Amerikában csak 12 ezres eladás (ezt a számot itthon többszörösen lekörözte pl. a Váradi Roma Café, a Mamma Mia filmzene, de még Szabó Gyula meselemeze is), Angliában összesen egy hét a top 10-ben, majd szépen lecsúszott, miközben a GH1 és a GH2 stabil top 100-as ma is.
A turné amerikai részét már lefújták. Gene Simmons (a fölvarrt képű nyelv-ember a Kiss-ből) már csak 50%-ra vizionál egy -állítólag komolyan tervezett- Queen+PR-Kiss közös USA turnét. A rossz nyelvek szerint 50%Queen-50%Kiss (az eredeti Kissből is már csak ketten tolják a szekeret)... -
Löksz egy linket a cáfolásról? THX -
Valaki tud valamit arról, hogy ennyi volt a Q+PR? Brian cáfol, de nem zörög a haraszt. -
Ezt hogy érted? A DVD-n nincs hozzá magyar felirat? -
kovix #8314 sziasztok
lenne 1 nagy kérésem
szerintetek lehet valahonnan szerezni az untold story-hoz magyar feliratot találni
-
Jaja, most nézem :) -
ja én mondtam múltkor is ezt ... -
Asszem ezt találta meg valaki múltkor az iwiwen. Nem, ez nem a mi könyvünk. Ez valami olyasmi, ha jól értem, hogy a fazon képeket festett a Queen dalok hallgatása közben és ezt árulja tulajdonképpen. Sok sikert neki hozzá! :)
A "mi könyvünkkel" kapcsolatban semmi új a műsor óta. :/ -
B0B0! Mi újság a könyvvel? Megint kaptam egy mailt, erről ...
Ez most a te könyved? Nem igazán a dalszövegről szól, vagy én nem értek valamit?! -
Ne is mondd!
-
-
17 -
mozso3 #8306 Sziasztok!!!Nem bírtam nézni ezt a nagy ürességet (hogy 8 napja nem írtunk:)... -
Sziasztok!
szeretném kérni segítségeteket jó mínőségben ha lehet...
http://www.youtube.com/watch?v=bTYNW8UmcQI
ebben a változatban...
előre is köszönöm..
-
Köszi :) -
tudom kissé elkéstem az alábbi kívánaságommal...
Nem mellesleg: a koncert nekem tényleg nagyon tetszett, felvillanyozott rendesen! És - mégha ez itt nem kis botránkozást is fog kiváltani - közelebb került hozzám az új muzsikájuk, egyre erősebb az elhatározás bennem, hogy megvegyem az új albumukat...
-
Boldog Névnapot, BoBo! -
Én örülök, hogy kaptál egy számodra ilyen csodás estét. -
SZiasztok! Én is rég jártam már erre.
De ha már itt vagyok, én is elmondanám a véleményem. :-)
Életem kedvenc zenekara a Queen, és marad is, ameddig élek. A zenéjükön nőttem fel, csak és kizárólag őket hallgattam kb. 12 éves koromig. Mivel a '86-os koncerten még nem lehettem ott (nem éltem :-), ill. ez inkább szomorú... :-( ), ezért sosem gondoltam volna, mondjuk akárcsak a 2000-es évek elején, hogy valaha láthatok embereket abból a zenekarból, amelyik nekem mindennél többet jelent. Ezért nekem egészen konkrétan ÉLETEM LEGNAGYOBB ÉLMÉNYE volt a 2005-ös koncert, mert láthattam Brian-t és Roger-t. Nekem az is elég lett volna, ha csak esetleg az utcán látom őket, vagy hasonló, de hogy egy koncerten játszottak nekem, ráadásul Queen számokat, ezt el nem tudom mondani, hogy mit jelentett nekem. Persze ahhoz, hogy ekkora élmény legyen, az is kellett, hogy el tudjam fogadni, hogy Freddie nem lesz ott, vagy legalábbis nem vártam, hogy egyszercsak kilép a színpadra, és elkezd énekelni. Persze sok embert ismerek, aki pont ezért nem jött, mert Freddie nélkül nem tudta volna élvezni, és természetesen megértem őket. Volt olyan is, aki valahogy azt várta 2005-ben, hogy ott lesz Freddie is (bár természetesen tudta, hogy nem lehet), de vmiért várta, és nagyon nagyot csalódott, de tudta, hogy ez az ő "hibája" volt. Aztán most is eljött, már mást várt, és így sokkal jobban tetszett neki.
Szóval sztem azoknak az embereknek, akiknek ilyen sokat jelent a Queen, mint nekünk, vagy úgy kell elmenni a koncertre, hogy ez nem Queen koncert lesz, hanem gyakorlatilag egy emlékzenekar, de benne lesz a Queen két tagja, vagy télleg nem kell eljönni. De sztem azért bántani a formáció akármelyik tagját is, mert ők most megint zenélnek, nem szabad. A névválasztás meg sztem nagyon egyszerű, nem Queen a nevük, hanem Queen + Paul Rodgers. És ez nekem elég :-) Ha Queen néven turnéznának és adnának ki lemezt, akkor én is felhúznám a szemöldökömet, de így nekem rendben van. :-)
Szóval én nem Queen koncertre mentem, mivel nem is az a nevük, és nem is az a céljuk, hogy azok legyenek, viszont újból láttam életem két legnagyobb ikonját, úgyhogy részemről innentől no comment. :-) Ja, és azért volt egy-két Queen szám is... :-PP :-)) Amitől nyilván nem vártam, hogy úgy szólaljon meg, mintha a Queen adta volna elő. Amikor meg Freddie-t "megidézték" valamilyen formában, az érzelmileg nagyon nehéz volt számomra, de a legszebb pillanatok is ezek voltak.
Szóval én újra életem egyik legnagyobb és legjobb élménylét éltem át, és még nagyon sokszor szeretném, ha ez megismétlődne :-) -
Ez eléggé gyenge volt :) -
Tökigaz! Ne várjunk pátoszt, meg mindent átható legenda-hangulatot, csak egy jó bulit. Éppen ezért van az, hogy azok, akik nem kifejezetten Queen rajongóként mentek, teljesen jól szórakoztak. Végtére is nekünk rajongóknak sincs igazából több bajunk a dologgal, mint a szerencsétlen névválasztás. -
Öööö... Mindegy.
Amúgy a koncert másnapján a Roosevelt téren Brian gőzerővel spanolt az arrajárókkal. Mázlisták. -
iroszob #8296 Brian interjú -
Hello!
Bocsánat, már eléggé régen voltam itt, nem is nagyon van mentségem
A koncerten viszont ott voltam és BoBoval is rendszeres a kapcsolattartásom. Való igaz 7.000-nél jóval többen befértek volna és ennek a hiánynak nem hiszem, hogy csakis az érdeklődés alábbhagyása volt az oka, mivel ugyebár a jegyek is drágák voltak, de aki igazán ott akart lenni, az próbált nem gondolni erre és volt akiknek ez sikerült is!
De a koncert nem erről szól, hány híres fellépésen koncertezett a Queen jóval kisebb közönség előtt. Elég, ha csak az Earls Courti számos fellépés valamelyikére gondolunk.
A számos kritika ellenére azért talán egyértelmű, hogy ez a Queen+Paul Rodgers a lehető "legkvínebb létező dolog", amióta már nem az eredetiről beszélhetünk. Nekem nagyon tetszett az egész, viszonylag közel, úgy 15 méterre voltam a színpadtól és így látthattam ilyen közelségből Őket, egyenként is lenyűgözőek voltak. Tényleg, mint amit még régebben is olvasni lehetett Brian-ról, 2 szám után mindenklit magával ragadott a hangulat. Olyan jó érzés, hogy Ők olyan igazi kortalanok, annak ellenére, hogy egyneként 60 felett járnak (HIHETETLEN! velejéig magukkal ragadják a közönséget.
Én tisztelem Őket, amiért follytatják és nagyon örülök, hogy láthattam / hallhattam Őket és együtt buliztunk! :)
-
En szivesen mentem volna, de most se az ido se a penz nem jott ki...sajnalom mert valoszinu ez volt az utolso lehetoseg, persze ez is csak fel lehetoseg, de a 86osra nem volt eselyem semmikepp mivel 87ben szulettem:)
Paul Rodgers meg mas, de a netes videok alapjan elvezheto azert -
Én nem számítottam semmire. Ezért nem is mentem el erre a koncertre. Szerintem akik elmentek, minőségben kicsit jobbra számítottak. Bár az mindent elmond, hogy mindössze 7000-en voltak. Ez pedig Queen mércével mérve szégyen. -
Ezt most komolyan írtad, vagy csak irónikusan? -
pipeppers #8291 Rengeteg együttesben változott a frontember, és mégis halad a szekér. Brian-ék bizonyára ezekre gondoltak, mikor így döntöttek, és nem a siker vagy a turnék magasabb száma sarkallta őket. Csak azt az egyetlen apró dolgot felejtették el, hogy Freddie a zenei világ leghatalmasabb egyénisége volt, és amíg például egy Helloweenben szinte észre sem lehetett venni a váltást (bár Kiske ott is jobb volt, mint Deris), addig a Queen-ben rohadt szembetűnő (hiszen John leváltásáról szinte senki nem beszél, mert nem annyira szembetűnő). És ugye minél több Queen-számot játszanak, annál jobban irritálni fogja az embereket, és a feldolgozás kategóriába sorolják/juk. Vagyis ismét oda lyukadtam ki, hogy a Queen nevet hagyni kellett volna az emberek emlékezetében a régi négy taggal.