Igen, erre a Zappa dologra én is emlékszem :) asszem a brian soapboxon volt. Különben May nálam is benne van az első tízben, mert bár nem volt a leginnovatívabb (innovatív volt, de voltak ugye progresszívebbek is nála), de nagyon dallamos és technikás stílusa volt, nagyon ismerte a gitárját, bármit ki tudott belőle hozni (szintetizátorhangok utánzása, egy egész Big band leképzése :D lásd a Good Companyt) és nagyon érdekes, egyedi hangja volt (van) a Red Specialnak, valami olyasmit olvastam róla, hogy egyfajta nyújtott, sírós hang :) pl. nekem, mint laikusnak a Fender Telecaster feszesebb hangzású, a Gibson meg érdesebb, de lehet, hoy ez csak beállítás kérdése, annyira nem vagyok gitár expert. A hnagzása nagyon illett minden stílushoz, meglepő módon ugyanúgy pl. a kabaré vagy a popslágerek mellett is ugyanolyan autentikusan hangzik, ment a heavy metal és a punk dalok mellett.
Különben mindig is tetszett, mikor egy Queen dalban May nem Red Specialon játszott, a crazy...ben iszonyú jól hangzott. Erről jut eszembe, ebben Mercury ugyanúgy Fender Telecasteren ritmusgitározik? Mert én pl. meglepődtem, mikor a Live Aiden láttam, hogy a Fenderből ilyen hangokat lehet előcsalni, van még mit tanulnom gitárügyben :D