9010

• mozso3
    Mennyibe kerül kb. egy jegy???Talán a májad többet ér egy picikét...:)
  • Ági89
    asszem eladom a májam a jegyek...
  • B0B0
    A turné:

16-SEP-08 Moscow, Olympic Sports Complex Russia
    17-SEP-08 Moscow, Olympic Sports Complex Russia
    20-SEP-08 Gdansk, Gdansk Shipyard
    21-SEP-08 Berlin, Velodrom Germany
    23-SEP-08 Antwerp, Sportpaleis,
    24-SEP-08 Bercy, Paris France
    26-SEP-08 Rome, Palalottomatica Italy
    28-SEP-08 Verona, Arena Italy
    29-SEP-08 Zurich, Hallenstadion Switzerland

01-OCT-08 Munich, Olympiahalle Germany
    02-OCT-08 Mannheim, SAP Arena Germany
    04-OCT-08 Hannover, TUI Arena Germany
    05-OCT-08 Hamburg, Color Line Arena Germany
    07-OCT-08 Rotterdam, Ahoy Holland
    10-OCT-08 Nottingham, Arena
    11-OCT-08 Glasgow, SECC
    13-OCT-08 London, O2 Arena
    14-OCT-08 Cardiff, Arena
    16-OCT-08 Birmingham, NIA
    18-OCT-08 Liverpool, Echo Arena
    22-OCT-08 Barcelona, Palau Sant Jordi Spain
    24-OCT-08 Murcia, Estadio Municipal Spain
    25-OCT-08 Madrid, Palacio de Deportes Spain
    28-OCT-08 Budapest, Arena Hungary
    29-OCT-08 Belgrade, Belgrade Arena Serbia
    31-OCT-08 Prague, O2 Arena Czech Republic

01-NOV-08 Vienna, Stadthalle Austria
    14-NOV-08 Dubai Racecourse
  • deacky #7565
    "Best male rock singer of All-Time"
    OUR WINNER:
    Freddie Mercury- QUEEN
    Still loved today in the hearts of Queen fans throughout the world!!
    Over 40 countries voted for 4 months...a great honor!
    Congratulations to Freddie and all Queen fans!
  • pipeppers
    Tévedtem, valóban a 2. :D :D
  • pipeppers
    Roger a 3.
  • iroszob
    Én megtettem mindent, a munkahelyre is bejöttem emiatt, és az itteni gépről is szavaztam. :) 5 perce, szóval még lehet.
  • B0B0
    Roger a 2. helyen áll pillanatnyilag
  • iroszob
    Én úgy tudom, hogy a 70-es évek végén az USA legnépszerűbb együttese voltak, azon kívűl tényleg nem annyira ismertek. szóval nem kell lebecsülni őket.

A ma este 5 tényleg magyar idő szerint 5?
  • B0B0
    Ha még a Queen jönne...
  • Ági89
    Vááá el sem hiszem jön a Queen Magyarországra :D !!!
  • larrylurex
    Elnézés azoktól, akik szeretik a Journey-t.
  • larrylurex
    Freddie most talán egy picit elhúzott(kb 4%-kal), de ne becsüljük le a fanatikus Journey-rajongókat (szerintem ők valahol a Télapó és a Loch Ness-i szörny között állnak a létezésük valószínűségét tekintve), szóval hajrá ötig!
  • Mona Mercury
    Sajnálom, hogy tegnap nem voltatok....
  • Mona Mercury
    Még ma este 5-ig lehet szavazni! Steve Perry VS. Freddie Mercury!!!

Ha Steve Perry nyer, olyan morci és depi leszek, hogy még a végén öngyi leszek... (Don't Try Suicide.... )

http://votenumber1.com/vote1malerocksinger.html

Szavazzatok!!! (Na, léccike!!! )
  • deacky #7553
    Queen + Paul Rodgers
  • B0B0
  • artschi
    Remélem, újdonságot mondok:

2008. október 28.
    Papp László Budapest Sportaréna

QUEEN

zajlik.hu
  • larrylurex
    Top 10 Guitar Heroes - 5. Brian May
  • qwertrt
    Baasszus, még fél év az új albumig!!!
  • B0B0
    Na igen, ez telibe talált. :)
  • McGrady
    hát ezek a speciális hangszínek inkább az effekteknek köszönhetőek. Persze van szerepe a Red Specialnek is, de ha bármilyen gitár után raksz egy tonnányi pedált, akkor nem lesz nehéz jól összekuszálni a soundot. :) Persze tényleg Jól megcsinálni megint más kérdés, Briannek sikerült :-)

itt található egy írás Brian hangrendszeréről.
  • McGrady
    igen, de szerintem a Queennek sok dala annyira fajsúlyos, hogy a gitárszólók külön egységet alkotnak a dalban. Meg Brian legtöbb szólója igen jellegzetes dallamvonalú, nekem biztos sértené a fülem egy tök eltérő rögtönzés. Képzelj csak el egy Bohemian Rhapsodyt valami imprózott szólóval...
  • McGrady
    á-á. Yamaha :-)
  • larrylurex
    Én nem mindenhol értem, mi mit jelent. Pl. a Heaven for everyone miért számít az összesítésben nr1.-nak, amikor "csupán" második volt a hivatalos UK single listán? És ha a HfE nr.1, akkor pl. a Somebody to love miért nem?
  • B0B0
    Méé, nekem nem szabad viccelnem :)
  • vasmacs
    Most csalódtam benned :-)
  • Mona Mercury
    Sziasztok! KÖZÉRDEKŰ KÖZLEMÉNY:
    Ma este Queen Unplugged Project koncert a Rock Randevúban!
    www.qup.hu , www. rockrandevu.hu (Bp. VI. kerület, Hunyadi tér 11.)
    Ma tartják a srácok az "angliai főpróbát",, ugyanis 28-án utazunk Brean-be, ahol majd fellépnek a UK Queen Convection-on, Peter Freestone meghívására!!! Nos, legyünk büszkék Rájuk!!! Gyertek minél többen!
  • mozso3
    És az énekhangja sem utolsó...kicsit éles, de vokálnak a legjobb!!!A Queen nagy előnye volt sztem Freddie erős, 4 oktávos hangja, és Roger meg Brian fantasztikus vokáljai.Nézzétek meg jútyúbon :) a Mercury vs Taylor-t.Vicces, igazi csemege.
  • mozso3
    Brian eszetlen jól gitározik, olyan, mintha egy lenne a Red Special-lal.A Keep yourself alive-ban nagyon durván játszik!!!Elég nehéz a ritmus, meg gondolom még 1000 más is.
  • iroszob
    Én egyszer írtam ennek az oldalnak a címét, amikor a Say it's not true slágerlistaszerepléséről volt szó. Egyébként rajta lesz ez is az új albumon. Meg egy C-lebrity c. dal, amit címe alapján egy csípős Roger dalnak gondolok.

Hogyne örülnénk: Rock The Cosmos! :D
  • B0B0
    Mi van ezzel? Ez egy fórum
  • B0B0
    Hozzáállás kérdése, de ugye pont te írtad, hogy mennyire precízek voltak, hogy a zenében minden a helyén volt. Szerintem tuti, hogy Brian egója nem engedi, hogy elrontson valamit a nagyközönség előtt :)
  • vasmacs
    Ez az oldal megvan?
    http://www.ukmix.org/forums/viewtopic.php?t=13100&start=2550
    Amúgy csak én örülök annak, hogy megint láthatom Briant és Rogert zenélni? :-) Mert én borzasztóan örülök! :-) Az első alkalom életem legnagyobb élménye volt, remélem ez is hasonló lesz :-))
  • larrylurex
    Emellett nekem még az jutott eszembe, hogy Brian egyik védjegye a delay használat (Brighton rock), ami állítólag nagyon nehéz, mert játszol valamit, és közben mást (is) hallasz. A szimuláns süketeket szokták így kiszűrni, hogy felolvastatnak velük egy szöveget, majd a hangjukat pár másodperc késéssel a fülükre adják. Aki nem süket, belezavarodik.
  • qwertrt
    Különben ez hozzáállás kérdése, hogy probléma-e. Aki szereti a jazzes, Zeppelines inprókat, annak igen, de én pl. a Queen esetében is pont azt szeretem, hogy minden pont a helyén van, ki van számolva. Ettől tökéletesek a dalok.
  • qwertrt
    Igen, erre a Zappa dologra én is emlékszem :) asszem a brian soapboxon volt. Különben May nálam is benne van az első tízben, mert bár nem volt a leginnovatívabb (innovatív volt, de voltak ugye progresszívebbek is nála), de nagyon dallamos és technikás stílusa volt, nagyon ismerte a gitárját, bármit ki tudott belőle hozni (szintetizátorhangok utánzása, egy egész Big band leképzése :D lásd a Good Companyt) és nagyon érdekes, egyedi hangja volt (van) a Red Specialnak, valami olyasmit olvastam róla, hogy egyfajta nyújtott, sírós hang :) pl. nekem, mint laikusnak a Fender Telecaster feszesebb hangzású, a Gibson meg érdesebb, de lehet, hoy ez csak beállítás kérdése, annyira nem vagyok gitár expert. A hnagzása nagyon illett minden stílushoz, meglepő módon ugyanúgy pl. a kabaré vagy a popslágerek mellett is ugyanolyan autentikusan hangzik, ment a heavy metal és a punk dalok mellett.

Különben mindig is tetszett, mikor egy Queen dalban May nem Red Specialon játszott, a crazy...ben iszonyú jól hangzott. Erről jut eszembe, ebben Mercury ugyanúgy Fender Telecasteren ritmusgitározik? Mert én pl. meglepődtem, mikor a Live Aiden láttam, hogy a Fenderből ilyen hangokat lehet előcsalni, van még mit tanulnom gitárügyben :D
  • larrylurex
    Egyébként Brian gitárjátékával egy probléma azért van. Irtózik az improvizációtól, mert fél, hogy elrontja. Erről már beszéltünk korábban is. Ő maga is elismerte, hogy nem szeret improzni, mert fél, hogy belesül. A koncertek gitárszóló részei tulajdonképpen bizonyos begyakorolt fordulatok variációi voltak, hasonlítanak is rendesen... Zappa mondta neki, hogy ezen kár parázni, úgyse veszi észre senki, ha ront. Igaza van.:)
  • larrylurex
    Az én gitárom 12 ezerbe került hét éve, használtan vettem a Blahánál egy ilyenekre szakosodott boltban. A teste Jolana(csehszlovák) a hangszedői Zaphir(csehszlovák), a nyaka Galaxy(?). Olyan kontaktos vot, mint az állat, ezért szétszedtem, és újraforrasztottam jó részét, illetve a borítását, ami egy sorjásan kivágott, fehér, repedt műanyag volt, kicseréltem egy általam készített, lakkozott furnérlemezre. Így az egésznek lakkozott fa színe van, olyan arany-szerű. Arra hajtok, hogy majd egyszer sorba álljanak a gyártók, hogy elkészíthessék a legendás "Gold Special" replikákat.:) Kár, hogy nem vagyok jó gitáros... Meg az egész olyan punknak tűnik, ahogy visszaolvasom.
  • B0B0
    Lefogadom, hogy a drágább az egy Ibanez :)