9010
-
mozso3 #7568 Mennyibe kerül kb. egy jegy???Talán a májad többet ér egy picikét...:) -
asszem eladom a májam
a jegyek...
-
A turné:
16-SEP-08 Moscow, Olympic Sports Complex Russia
17-SEP-08 Moscow, Olympic Sports Complex Russia
20-SEP-08 Gdansk, Gdansk Shipyard
21-SEP-08 Berlin, Velodrom Germany
23-SEP-08 Antwerp, Sportpaleis,
24-SEP-08 Bercy, Paris France
26-SEP-08 Rome, Palalottomatica Italy
28-SEP-08 Verona, Arena Italy
29-SEP-08 Zurich, Hallenstadion Switzerland
01-OCT-08 Munich, Olympiahalle Germany
02-OCT-08 Mannheim, SAP Arena Germany
04-OCT-08 Hannover, TUI Arena Germany
05-OCT-08 Hamburg, Color Line Arena Germany
07-OCT-08 Rotterdam, Ahoy Holland
10-OCT-08 Nottingham, Arena
11-OCT-08 Glasgow, SECC
13-OCT-08 London, O2 Arena
14-OCT-08 Cardiff, Arena
16-OCT-08 Birmingham, NIA
18-OCT-08 Liverpool, Echo Arena
22-OCT-08 Barcelona, Palau Sant Jordi Spain
24-OCT-08 Murcia, Estadio Municipal Spain
25-OCT-08 Madrid, Palacio de Deportes Spain
28-OCT-08 Budapest, Arena Hungary
29-OCT-08 Belgrade, Belgrade Arena Serbia
31-OCT-08 Prague, O2 Arena Czech Republic
01-NOV-08 Vienna, Stadthalle Austria
14-NOV-08 Dubai Racecourse -
"Best male rock singer of All-Time"
OUR WINNER:
Freddie Mercury- QUEEN
Still loved today in the hearts of Queen fans throughout the world!!
Over 40 countries voted for 4 months...a great honor!
Congratulations to Freddie and all Queen fans! -
pipeppers #7564 Tévedtem, valóban a 2. :D :D -
pipeppers #7563 Roger a 3. -
iroszob #7562 Én megtettem mindent, a munkahelyre is bejöttem emiatt, és az itteni gépről is szavaztam. :) 5 perce, szóval még lehet. -
Roger a 2. helyen áll pillanatnyilag -
iroszob #7560 Én úgy tudom, hogy a 70-es évek végén az USA legnépszerűbb együttese voltak, azon kívűl tényleg nem annyira ismertek. szóval nem kell lebecsülni őket.
A ma este 5 tényleg magyar idő szerint 5? -
Ha még a Queen jönne... -
Vááá el sem hiszem jön a Queen Magyarországra :D !!! -
Elnézés azoktól, akik szeretik a Journey-t. -
Freddie most talán egy picit elhúzott(kb 4%-kal), de ne becsüljük le a fanatikus Journey-rajongókat (szerintem ők valahol a Télapó és a Loch Ness-i szörny között állnak a létezésük valószínűségét tekintve), szóval hajrá ötig! -
Mona Mercury #7555 Sajnálom, hogy tegnap nem voltatok....
-
Mona Mercury #7554 Még ma este 5-ig lehet szavazni! Steve Perry VS. Freddie Mercury!!!
Ha Steve Perry nyer, olyan morci és depi leszek, hogy még a végén öngyi leszek...
(Don't Try Suicide....
)
http://votenumber1.com/vote1malerocksinger.html
Szavazzatok!!! (Na, léccike!!!
)
-
Queen + Paul Rodgers -
-
Remélem, újdonságot mondok:
2008. október 28.
Papp László Budapest Sportaréna
QUEEN
zajlik.hu
-
Top 10 Guitar Heroes - 5. Brian May -
Baasszus, még fél év az új albumig!!! -
Na igen, ez telibe talált. :) -
hát ezek a speciális hangszínek inkább az effekteknek köszönhetőek. Persze van szerepe a Red Specialnek is, de ha bármilyen gitár után raksz egy tonnányi pedált, akkor nem lesz nehéz jól összekuszálni a soundot. :) Persze tényleg Jól megcsinálni megint más kérdés, Briannek sikerült :-)
itt található egy írás Brian hangrendszeréről. -
igen, de szerintem a Queennek sok dala annyira fajsúlyos, hogy a gitárszólók külön egységet alkotnak a dalban. Meg Brian legtöbb szólója igen jellegzetes dallamvonalú, nekem biztos sértené a fülem egy tök eltérő rögtönzés. Képzelj csak el egy Bohemian Rhapsodyt valami imprózott szólóval... -
á-á. Yamaha :-) -
Én nem mindenhol értem, mi mit jelent. Pl. a Heaven for everyone miért számít az összesítésben nr1.-nak, amikor "csupán" második volt a hivatalos UK single listán? És ha a HfE nr.1, akkor pl. a Somebody to love miért nem? -
Méé, nekem nem szabad viccelnem :) -
Most csalódtam benned :-) -
Mona Mercury #7541 Sziasztok!
KÖZÉRDEKŰ KÖZLEMÉNY:
Ma este Queen Unplugged Project koncert a Rock Randevúban!
www.qup.hu , www. rockrandevu.hu (Bp. VI. kerület, Hunyadi tér 11.)
Ma tartják a srácok az "angliai főpróbát",, ugyanis 28-án utazunk Brean-be, ahol majd fellépnek a UK Queen Convection-on, Peter Freestone meghívására!!! Nos, legyünk büszkék Rájuk!!!
Gyertek minél többen!
-
mozso3 #7540 És az énekhangja sem utolsó...kicsit éles, de vokálnak a legjobb!!!A Queen nagy előnye volt sztem Freddie erős, 4 oktávos hangja, és Roger meg Brian fantasztikus vokáljai.Nézzétek meg jútyúbon :) a Mercury vs Taylor-t.Vicces, igazi csemege. -
mozso3 #7539 Brian eszetlen jól gitározik, olyan, mintha egy lenne a Red Special-lal.A Keep yourself alive-ban nagyon durván játszik!!!Elég nehéz a ritmus, meg gondolom még 1000 más is. -
iroszob #7538 Én egyszer írtam ennek az oldalnak a címét, amikor a Say it's not true slágerlistaszerepléséről volt szó. Egyébként rajta lesz ez is az új albumon. Meg egy C-lebrity c. dal, amit címe alapján egy csípős Roger dalnak gondolok.
Hogyne örülnénk: Rock The Cosmos! :D -
Mi van ezzel? Ez egy fórum -
Hozzáállás kérdése, de ugye pont te írtad, hogy mennyire precízek voltak, hogy a zenében minden a helyén volt. Szerintem tuti, hogy Brian egója nem engedi, hogy elrontson valamit a nagyközönség előtt :) -
Ez az oldal megvan?
http://www.ukmix.org/forums/viewtopic.php?t=13100&start=2550
Amúgy csak én örülök annak, hogy megint láthatom Briant és Rogert zenélni? :-) Mert én borzasztóan örülök! :-) Az első alkalom életem legnagyobb élménye volt, remélem ez is hasonló lesz :-)) -
Emellett nekem még az jutott eszembe, hogy Brian egyik védjegye a delay használat (Brighton rock), ami állítólag nagyon nehéz, mert játszol valamit, és közben mást (is) hallasz. A szimuláns süketeket szokták így kiszűrni, hogy felolvastatnak velük egy szöveget, majd a hangjukat pár másodperc késéssel a fülükre adják. Aki nem süket, belezavarodik. -
Különben ez hozzáállás kérdése, hogy probléma-e. Aki szereti a jazzes, Zeppelines inprókat, annak igen, de én pl. a Queen esetében is pont azt szeretem, hogy minden pont a helyén van, ki van számolva. Ettől tökéletesek a dalok. -
Igen, erre a Zappa dologra én is emlékszem :) asszem a brian soapboxon volt. Különben May nálam is benne van az első tízben, mert bár nem volt a leginnovatívabb (innovatív volt, de voltak ugye progresszívebbek is nála), de nagyon dallamos és technikás stílusa volt, nagyon ismerte a gitárját, bármit ki tudott belőle hozni (szintetizátorhangok utánzása, egy egész Big band leképzése :D lásd a Good Companyt) és nagyon érdekes, egyedi hangja volt (van) a Red Specialnak, valami olyasmit olvastam róla, hogy egyfajta nyújtott, sírós hang :) pl. nekem, mint laikusnak a Fender Telecaster feszesebb hangzású, a Gibson meg érdesebb, de lehet, hoy ez csak beállítás kérdése, annyira nem vagyok gitár expert. A hnagzása nagyon illett minden stílushoz, meglepő módon ugyanúgy pl. a kabaré vagy a popslágerek mellett is ugyanolyan autentikusan hangzik, ment a heavy metal és a punk dalok mellett.
Különben mindig is tetszett, mikor egy Queen dalban May nem Red Specialon játszott, a crazy...ben iszonyú jól hangzott. Erről jut eszembe, ebben Mercury ugyanúgy Fender Telecasteren ritmusgitározik? Mert én pl. meglepődtem, mikor a Live Aiden láttam, hogy a Fenderből ilyen hangokat lehet előcsalni, van még mit tanulnom gitárügyben :D -
Egyébként Brian gitárjátékával egy probléma azért van. Irtózik az improvizációtól, mert fél, hogy elrontja. Erről már beszéltünk korábban is. Ő maga is elismerte, hogy nem szeret improzni, mert fél, hogy belesül. A koncertek gitárszóló részei tulajdonképpen bizonyos begyakorolt fordulatok variációi voltak, hasonlítanak is rendesen... Zappa mondta neki, hogy ezen kár parázni, úgyse veszi észre senki, ha ront. Igaza van.:) -
Az én gitárom 12 ezerbe került hét éve, használtan vettem a Blahánál egy ilyenekre szakosodott boltban. A teste Jolana(csehszlovák) a hangszedői Zaphir(csehszlovák), a nyaka Galaxy(?). Olyan kontaktos vot, mint az állat, ezért szétszedtem, és újraforrasztottam jó részét, illetve a borítását, ami egy sorjásan kivágott, fehér, repedt műanyag volt, kicseréltem egy általam készített, lakkozott furnérlemezre. Így az egésznek lakkozott fa színe van, olyan arany-szerű. Arra hajtok, hogy majd egyszer sorba álljanak a gyártók, hogy elkészíthessék a legendás "Gold Special" replikákat.:) Kár, hogy nem vagyok jó gitáros... Meg az egész olyan punknak tűnik, ahogy visszaolvasom. -
Lefogadom, hogy a drágább az egy Ibanez :)