• pipeppers
    Igen igazad van, a szomszéd nénis hasonlattal. De legalább minden hallgatásnál tudatosul, hogy ez egy lopott album, és még csak nem is olyan jó, mintha megvettem volna. Mivel nem adtam ki érte pénzt, nem érdemlem a tökéleteset. Ennyi. Ha te úgy érzed, hogy a tökéleteset is megérdemled ingyen, rajta. Ez olyasmi, mint amikor bemész egy jotékonysági boltba, és ingyen vihetsz bármit, és mikor mész ki, annyit fizetsz, amennyit gondolsz, és ha úgy gondolod, akkor semennyit...
    Ha megveszek egy albumot, és azt tömörítem, hogy az MP3-asomba s meg tudjam hallgatni, azt megteszem a CDex-el, mivel az említett lejátszó úgysem ismeri a .flac formátumot.
    Ezekkel a tévéműsorokkal nem vagyok tisztába. Én úgy gondolom, hogy ha az adás alatt van egy stream, vagyis élőben lehet nézni a neten, akkor utána nem lopás, ha valaki feltölti az anyagot. Szerintem. Talán más lehet a helyzet, ha nincs élő adás és úgy töltik fel.
    A koncert viszont szerintem magánügy. Úgy gondolom, hogy ha én elmegyek egy koncertre, és felvételt készítek, az az én magánügyem. Persze más a helyzet, ha az illető együttes épp arról a koncertről szeretne videot kiadni. Azt gondolom, hogy ha rólam készíthetnek videot az én beleegyezésem nélkül, akkor én is készíthetek másokról az ő beleegyezésük nélkül. Ebbe persze bele lehet kötni, de el tudom képzelni, hogy hány felvételen szereplek, ami az utcákon vesz fel, és nem hiszem, hogy ha le kéne játszani, tudnák, hogy engem kell kérdezni, hogy mutogathatnak-e. Eszükbe se jutna.