QUEEN

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

NonsenS
Háát, sajnos nem tudom összeírni a listám, csak szombat estére. Ha addig még nem késõ, akkor várjatok meg, de egyébként akkor nem veszek részt a szavazáson.

„Ha meg lehetne menteni Magyarországot három aranyforinton, nem hiszem találnék-e három embert, aki ezt a három forintot ide adná”

B0B0
Grizzly mesternek nagy sikere van a Szávay Ági topicban! 😊

Is this the real life? Is this just fantasy? -------o------- Tejet kérek! Csokisat!

Wow, gyerekek, ezt még én is értem 😊))
Great!

B0B0
Az elsõ 11-ben 4 az övé, az azért nem rossz 😉

Is this the real life? Is this just fantasy? -------o------- Tejet kérek! Csokisat!

Én támogatom.

qwertrt
Sztem jó, de nem hülyeség, tényleg írhatnánk egy linket neki a dalszavazásról, mármint a legutóbbiról

ezt http://queenkonyv.uw.hu/szavazas.htm

Itt azért a második csak az öveé 😊 meg a White Queen is jó helyen van. Meg aztán csak õ gitározott mindben 😄

intel Core 2 E5300@3,66 GHz, Gigabyte GA-P35-DS3L, 4 GB DDR2 1066 MHz, GeForce 9600 GT 512 MB

McGrady
Ja, jó lesz? :-)

Kuss!-magyarázta.

McGrady
Megcsináltam Briannek a szöveget:
Hi, Brian!
Do you know that in the song called Great King Rat, who is Great King Rat? There are lot of information
of a man in the song, for example he was born on the 21st of May, and he died of syphilis at the age of 44.
So we thought it refered to a concrete person.
Could you help us?
Thanks a lot!
Queen Fan Club from Hungary

Kuss!-magyarázta.

B0B0
Már vártam! 😄

Kérj autogramm-os fényképet a nevemben Rogertõl. 😊<#buck>

Inkább The Great King Rat-ot, hisz arról a dalról kérdezzük. 😊

Jó, jogos. De ennek biztos örülne, mert õ írta. A másik 15-öt is szeretem nagyon. 😊
(A végére még hozzálehetne fûzni a kérést, hogy hozza Budapestre a musicalt, de ez is saját óhak inkább.)

qwertrt
Hé ez azért csücskös, miért e te kedvencedet írjuk oda. Írjunk egy linket a szavazás eredményére.

intel Core 2 E5300@3,66 GHz, Gigabyte GA-P35-DS3L, 4 GB DDR2 1066 MHz, GeForce 9600 GT 512 MB

vasmacs
nana! :-) már a 6604-ben is úgy írtad! :-) + csak egy ember írta úgy a listáján... szóval ejnye-bejnye! :-PP :-D De persze nem egy helyesírási topik ez, talán így is rájött mindenki, hogy melyik szám lehet az :-))

nem lány

Attól még nem biztos hogy lesz osztályozó. Az lenne szép, ha NonsenS csupa 4 szavazatosra szavazna.
Így legalább nyugodtan alhatsz, hogy nem te fúrtad ki a Death On Two Legs-t a listáról. 😊

B0B0
Nyugi, már tuti, hogy lesz osztályozó, mert iroszob mester szólt, hogy 5 pontos a Death On Two Legs is! 😊

Gyerünk, öcsém, keverj be Bobo-nak! 😉

NonsenS
Huhúú. Vagyok ám, csak annyira nincs idõm, hogy nagyon.
Egyébként pont most (infó órán) akartam feljönni a topicra, mikor BOBO küldte az e-mailt, hogy jöjjek😊
Ma délután remélem lesz idõm megcsinálni a listám, mert - bevallom õszintén - még nem kezdtem el.

Jah, és télleg: Jippijíí, van szavazás!<#taps>

&#8222;Ha meg lehetne menteni Magyarországot három aranyforinton, nem hiszem találnék-e három embert, aki ezt a három forintot ide adná&#8221;

B0B0
Én csak a ti begépelt szövegeiteket másolgattam, arra nem nem volt erõm, hogy helyesírásellenõrzõ szoftvert játszak 😊

De, az is igaz. Oda lehet írni, csak nem akartam a teljes dalszöveggel fárasztani Briant.

nekem úgy rémlik, hogy ezen a napon is született. Nem azt énekli, hogy a születésnapján halt meg?

A pasi már csak hercegnõben gondolkozik 😉

Én a kettõtökét ötvözném:

Kedves Bri!
Freddie Great King Rat dalát valós vagy kitalált személy ihlette, ki lehet õ? Már egy ideje ezen morfondírozunk, tudjuk hogy május 21-én halt meg, 44 évesen szifiliszben. Kérlek, ha tudod, írd meg nekünk magyar rajongóidnak, akiknek nagy kedvence egyébként a White Queen.

vasmacs
Hát igen, egyértelmûen az zenetörténelem egyik legnagyobb énekes teljesítménye. Meg Brian egyik legjobb szólója is ebben van. De igazán nekem a szám fõdallama jön be eszméletlen hihetetlenül, amire elkezd az elején énekelni :-) Na meg az egésznek a feelingje vmi elképesztõ :-) nem is nagyon tudok mit mondani errõl a számról... :-)) Kb. 4 éves korom óta a kedvenc Queen számom, ill. volt egy nap asszem, amíg ezt a helyet átvette a Play the game, és volt hogy kb. 2 órára átvette az Under Pressure, de mindig csak meg kellett hallgatnom újra a Scandalt, és helyre állt a világ rendje :-)))

nem lány

vasmacs
Bocsi, tudom, hogy szõrszálhasogatás, de az nem Princess, hanem Princes of the universe... :-)) Hercegek, és nem hercegnõ :-))

nem lány

Kedves Brian!

Mi, itt a távoli kis országban imádunk benneteket.
Már egy ideje azon morfondírozunk, hogy Freddie The Great King Rat-jét ki ihlette. Kérlek, ha tudod, írd meg nekünk.

Örökké a rajongóid

qwertrt
Hát szerintem egyszerûen rá kell kérdezni. Azaz:

Hi Bri!

Az 1973-as Queen albumotokról Freddie Great King Rat dala nem tudok kirõl szól? Mert olyan sok információ van benne: május 21-én halt meg, szifiliszben, 44 évesen.

Valami ilyesmi. Állítsuk együtt össze.

McGrady
én tudok angolul valamennyire, ha leírjátok, mit írjak, lefordítom :-)

Kuss!-magyarázta.

vezz, mi? 😛

Az egy másik szavazás 😊

Hááát a Scandal a kedvencem, ez egyértelmû.. 😊 Freddie nagyon nagyot énekel benne, mondjuk... miben nem.. de... szóval... meg a klippje is bejön ám.. 😊<#vigyor0>
B0B0
Ich parle only italiano! 😊

qwertrt
Ne terelj, te neked kell megtennedd <-- vezz, ez eszperente lett 😊

tudod, englise pa russzki. 😄😄

B0B0
Éééééééééééééén???? Angolul???? Az meg mi? 😄DD

B0B0
A 13 a szerencseszámom. 😊

Mellesleg ha nem mondod, eszembe sem jut

qwertrt
Akkor, B0B0, tiéd a megtisztelõ feladat, remélem tudsz angolul 😄

Ááááá, babonás vagy? 😄

B0B0
Jó lenne, ha NonsenS is jönne, mert akkor 14-en lennénk! 😊

Nem azért írtam, mert magamra vállalnám ezt a feladatot. 😊 Fogalmazni egyáltalán nem tudok angolul, szövegérteni jobban, de most is amit írt a White Queen-rõl, nem teljesen értem, pedig rövid szöveg.

Bobo: NonsenS múlt héten még nagyon
lelkes volt, fog még jönni, és felborítja a sorrendet. 😊

qwertrt
Ez tényleg nem hülyeség, aki tud angolul, az felvethetné neki a kérdést.

B0B0
Mivel nagy valószínüség szerint nem jön több szavazó ezért közlöm az állást:

Bohemian Rhapsody................9
The Show Must Go On..............9
The March Of The Black Queen.....8
We Are The Champions.............8
Somebody To Love.................7
Don’t Stop Me Now................6
I Want It All....................6
Save Me..........................6
These Are The Days Of Our Lifes..6
Friends Will Be Friends..........5
I Wan't To Break Free............5
Princess Of The Universe.........5
Radio Ga Ga......................5
Scandal..........................5
The Prophet’s Song...............5
White Queen......................5

Mindenek elõtt szeretném kiemelni, hogy erõs hatása van a "Legalulértékeltebb Queen dal" szavazásnak, mert (nem titkoltan nagy örömömre) olyan nagy becsû dalok kerültek be az amúgy rendkívül erõs és színvonalas döntõbe (pl.: The Prophet's Song, The March Of The Black Queen) amelyek az elsõ szavazásnál labdába sem rúgtak. Mitöbb az elõbbi dal a "Legalulértékeltebb Queen dal" szavazáson mégcsak a kieséses szakaszig sem jutott el (hála a peches sorsolásnak).

Nem tudom, ti hogy vagytok vele, de szerintem mind a 16 dal megkérdõjelezhetetlen, mondom ezt úgy, hogy közülük ötre én nem is szavaztam. 😊

Ez remek ötlet, ha valaki, õ biztos tudja 😊)

Nem, csak könnyen elõfordulhat, hogy a "Radio g aga"-t külön számoltad, vagy valami ilyesmi.

A Great king rat nem szólhat valakirõl, a világtörténelemben névtelen emberrõl, Freddie gyerekkorából, akirõl incsennek jó emlékei? Például akit a David Bret könyv Gazda-ként említ. Ebben az esetben persze halálának pontos idõpontja hozzá lett költve a dalhoz.
Lehet, meg kéne kérdezni Brian-t, szokott ilyenekre válaszolni a blogjában ha tudja. 😊

B0B0
Ezzel az a baj, hogy ha nem valós a személy, hanem egy monda, mítosz, vagy történet szereplõje, akkor enem találjuk meg itt

Van itt egy link. Elhunyt fickókat lehet keresgélni benne (és nem elhunytakat), de már belefáradtam, meg aludnom is kéne (éjjeles voltam). Egyenlõre ejtem a témát. 😊
http://www.nndb.com/

B0B0
Igen, ez alapján gondolom én is, hogy biztos valami létezõ személy. Majd egyszer talán...😊

Viszont az, hogy leírja, hogy mikor született, szerintem nem kitalált figurára utal.

Oké, a történet meggyõzött, de a vén kujon nem azért "vén", mert öreg. Freddie is azt énekli, hogy 44 évesen halt meg, vagyis nem lehetett olyan vén. A történet meg nem biztos, hogy a halála körüli.
Meg hát D. Hoffman is játszott öregembert az ügynök halálában 😊
De mindent összevetva valóban máshol kell keresgélni...

qwertrt
Engem is nagyon izgat a téma, mirõl (kirõl) is szólhat.

Lehet, hogy kifejezés, mint pl. patkány, rz nem hülyeség. De olyanok lapján, hogy május 21-én született, 44 évesen halt meg, be lehetne pozicionálni. De én is elég sokat kerestem, de nem találtam 😞