9010

• B0B0
    Nem akarz berakni valami Queen szólót? Szívesen gyönyörködnék! :)
  • B0B0
    Ez a tyúk és tojás esete. Nem véletlen, hogy anno elkezdtek hamisítani: már akkor drága volt a lemez...
  • iroszob
    Spanyol- és Olaszországban a legnépszerűbb napilap mellé adnak féláron egy Queen cd-t. Múlt héten kezdték, hetente egy album kerül sorra, beleértve a koncertlemezeket is.
    Így néz ki.
    A CD-ben benne foglaltatik egy 32 oldalas füzet dalszövegekkel, képekkel és egyéb információkkal.
  • pipeppers
    Viszont azért magasak az árak, mert valakik, valahol, valamikor elkezdték hamisítani a lemezeket, és azt a pénzt is azokon akarják beszedni, akik megveszik a lemezt - más módszer hiányában. Szóval mielőt kígyót békát szórsz rájuk, gondold végig, hogy ki is a hibás. Azért, mert sok a pénzük, még jár nekik az, ami jár. Jó, nem jók az eszközök, de látod, vannak olyanok - és ezt ők is tudják - akik akkor se vennék meg, ha ezresért odaadnák.
  • McGrady
    köszi! :-) igyekszik az ember :)
  • B0B0
    Ez valóban már a pénz világa, nem véletlen, hogy horrorisztikus ári vannak az albumoknak. És tudod mit? Amíg nem képesek emberi áron eladni, addig károsuljanak csak ezerrel a letöltések miatt!!!!
  • pipeppers
    Qwertrt barátunk nem is ismeri az érzést: kezében egy "valódi" lemezzel. Nem is fogja megismerni :D Olyan, mint kezemben az első LP lemezzel :D Öcsém!!
    Ez a világ már nem az érzések világa, hanem a pénz világa.
  • pipeppers
    A segédeszköz, amivel a tökéleteset létrehozom.
  • pipeppers
    Igen igazad van, a szomszéd nénis hasonlattal. De legalább minden hallgatásnál tudatosul, hogy ez egy lopott album, és még csak nem is olyan jó, mintha megvettem volna. Mivel nem adtam ki érte pénzt, nem érdemlem a tökéleteset. Ennyi. Ha te úgy érzed, hogy a tökéleteset is megérdemled ingyen, rajta. Ez olyasmi, mint amikor bemész egy jotékonysági boltba, és ingyen vihetsz bármit, és mikor mész ki, annyit fizetsz, amennyit gondolsz, és ha úgy gondolod, akkor semennyit...
    Ha megveszek egy albumot, és azt tömörítem, hogy az MP3-asomba s meg tudjam hallgatni, azt megteszem a CDex-el, mivel az említett lejátszó úgysem ismeri a .flac formátumot.
    Ezekkel a tévéműsorokkal nem vagyok tisztába. Én úgy gondolom, hogy ha az adás alatt van egy stream, vagyis élőben lehet nézni a neten, akkor utána nem lopás, ha valaki feltölti az anyagot. Szerintem. Talán más lehet a helyzet, ha nincs élő adás és úgy töltik fel.
    A koncert viszont szerintem magánügy. Úgy gondolom, hogy ha én elmegyek egy koncertre, és felvételt készítek, az az én magánügyem. Persze más a helyzet, ha az illető együttes épp arról a koncertről szeretne videot kiadni. Azt gondolom, hogy ha rólam készíthetnek videot az én beleegyezésem nélkül, akkor én is készíthetek másokról az ő beleegyezésük nélkül. Ebbe persze bele lehet kötni, de el tudom képzelni, hogy hány felvételen szereplek, ami az utcákon vesz fel, és nem hiszem, hogy ha le kéne játszani, tudnák, hogy engem kell kérdezni, hogy mutogathatnak-e. Eszükbe se jutna.
  • pipeppers
    Azért én azt gondolom, hogy a kiadóknak több csurran-cseppen, mint az előadóknak. Nem véletlen, hogy egy-két énekes/együttes próbálja megkerülni őket. Kisebb nekik a hírverés, de lehet, hogy jobban bejön, nem tudom. Van azért olyan előadó, akit nem töltök le, hanem megveszem, például a fent említett Szabó Leslie, épp azért, mert úgy gondolom, hogy ezzel segítem, az se érdekel, hogy szüksége ven-e rá. Azonkívül Philip Glass az, akinek szintén eredeti lemezek kellenek. Tőle van letöltött is, de nem érzem jól magam, ha azt hallgatom, nem tudom megmagyarázni, hogy mért. Queen is van, de nála nem zavar, vagyis nem azért, mert annyira szeretem.
    MP3 lejátszóm csak "sétáló" van, otthon .cd formátumot hallgatok inkább, néha csak a MédiaPlayert. Ez is lehet ok. Arra meg megfelel a 320-as sebességű is.
  • B0B0

Anno beraktál egy BoRhap szólót, azóta mintha fejlődtél volna! :)
  • McGrady
    ilyet tudok :-)
  • B0B0
    McGrady! Ilyet már tudsz?
  • B0B0
    Engem sem motivál, elhiheted :)
  • qwertrt
    Hát, engem nam nagyon motivál, hogy ki hogy gondolkodik, számomra ez a megoldás a jó, mások meg azt csinálnak, amit akarnak.
  • B0B0
    Némileg érthető de kétélű amit mondasz:
    1. ha mindenki így gondolkodik (márpedig sokan így is gondolkodnak) akkor már igenis számít
    2. akkor viszont biztos nem így lenne, ha nem 4000 Ft lenne egy album, hanem mondjuk csak 1000
  • B0B0
    Számomra sincs ráció ebben. Nem a dal lesz ingyenes, mert flacban van eltárolva, hanem maga a kódolási mód ingyenes.
  • B0B0
    Hmmm, az I Wan't To Break Free-nek pont a These Are The Days Of Our Lifes ellen kellett előszőr győznie???

Hmmm, a Scandal utolsó megint?
  • B0B0
    Csak tisztázásképp (a pénteki végeredmény):

Bohemian Rhapsody - Death on Two Legs 11:5
    The Show Must Go On - Somebody to Love 9:7
    The March Of The Black Queen - Don’t stop me now 10:5
    We Are The Champions - Scandal 9:5
    I Want It All - Radio gaga 8:7
    Save Me - Princes of The Universe 7:7
    The prophet’s song - Innuendo 7:10
    These Are The Days Of Our Lifes - I want to break free 7:8
    White Queen - Friends Will Be Friends 7:6
  • iroszob
    Az "... ezeket a file-kat ezentúl kerülöm. Ha már töltök, az legyen szar..." mondatodat úgy értelmezem, azzal nyugtatod magad, hogy nem bankot rabolsz, hanem csak a szomszéd néni nyugdíját lopod el, ha nem .flac zenei fájlokat töltessz le, hanem mást. Az .mp3 annyival rosszabb mint a .flac, hogy még csak nem is jársz jól vele.
    Ha megveszel egy lemezt, vagy már több éve megvetted, akkor hogy az mp3 lejátszódon is tudd hallgatni, muszáj valahogy a CD-n lévő számokból fájlt csinálni.
    Én azt nem érzem lopásnak, ha letöltök egy közönség soraiból felvett koncertfelvételt. Bár jogilag azt hiszem ez ugyanúgy lopás, mint a tévéműsor. De lehet, hogy csak feltenni nem szabad, letölteni igen. :)
  • qwertrt
    én még életemben nem vettem albumot... de nincs is lelkifurdalásom... elvégre a kiadók multimilliárdosok, a zenészek milliomosok, az én pár dolláromon semmi nem múlik...
  • grizzly21
    pl ha mp3 lejatszodba akarod felmasolni a szamokat rola flac-ban, akkor jol johet szerintem
  • pipeppers
    Ha megveszek egy lemezt, mi értelme, hogy másoljam? Én épp azt szoktam másolni, amit nem szeretnék megvenni. Esetleg akkor, ha más valakinek szüksége van rá. De akkor az ugyanúgy hamisítvány.
    Ha letorrentezek egy NASCAR futamot, nem érzem úgy, hogy lopnék, mert az egy tévéműsor, amit lényegében egy stream segítségével is meg tudok nézni (persze lehet, hogy az is lopás), de ha albumot, akkor már tudom, hogy lopok.
  • iroszob
    Jó nagy galibát okoztunk.
    Bobo, nagyon figyelj oda, a White Queen megnyerte a meccsét! :)
  • iroszob
    Nem egészen értem a problémádat. Minden eszköznek a felhasználási módja határozza meg azt, hogy az "rosszra" vagy "jóra" használtad-e. Nem maga az eszköz. 100 olyan formátum van, ami alkalmas zene digitális tárolására, 10000-nél több program, amivel cd-ről másolatot tudsz készíteni. Ne mondd, hogy amikkel eddig találkoztál, azokkal nem voltak fentartásaid.
    Az ingyenes nem az eredményre (pl. a .flac fájlokra) vonatkozik, hanem magára a flac szabványra, hozzá tartozó programokra. Az teljesen legális, hogy egy megvásárolt cd-t magadnak lemásolj akármilyen módon, ehhez persze vásárolhatsz is programokat, de mindenféle programtipusból van ingyenes, ez normális.
    Nekem csak Q+PR .flac koncertekből van 2 DVD-m.
  • pipeppers
    Ahogy olvasgatom a flac-os oldalakat, megfogalmazódik bennem egy kérdés. Mindenhol abba ütközök, hogy azt kiabálják, hogy ingyenes, és veszteségmentes. Nem egészen értem, hogy ilyen eszközökkel hogy lehet harcolni a kalózok ellen? Szabó Leslie-ék arról énekelnek, hogy "Ne csak hallgasd, vedd is az igazit!", aztán beleütközök egy file-ba, meg egy egész programcsoportba, amivel "eredeti" lemezt tudok csinálni, ráadásul az arcomba kiabálva hirdetik, hogy teljesen ingyenes. Nem tudom, abszolút elítélendőnek tartom. Én is szoktam torrentezni, de ezennel megfogadom, hogy ezeket a file-kat ezentúl kerülöm. Ha már töltök, az legyen "szar". :)
  • McGrady
    Bohemian Rhapsody - Death on Two Legs 10:4
    The Show Must Go On - Somebody to Love 8:7
    The March Of The Black Queen - Don’t stop me now 9:5
    We Are The Champions - Scandal 9:4
    I Want It All - Radio gaga 7:6
    Save Me - Princes of The Universe 6:7
    The prophet’s song - Innuendo 6:10
    These Are The Days Of Our Lifes - I want to break free 6:8
    White Queen - Friends Will Be Friends 6:6
  • iroszob
    Bohemian Rhapsody - Death on Two Legs 11:4
    The Show Must Go On - Somebody to Love 8:7
    The March Of The Black Queen - Don’t stop me now 9:5
    We Are The Champions - Scandal 9:4
    I Want It All - Radio gaga 7:7
    Save Me - Princes of The Universe 6:6
    The prophet’s song - Innuendo 6:9
    These Are The Days Of Our Lifes - I want to break free 7:7
    White Queen - Friends Will Be Friends 7:5
  • B0B0
    A flac kicsit kisebb mint a wav, viszont nem tömöríti a hangot, így nincs minőségromlás. Azonkívül a flac angyobb mintavételi frekvenciát és mélyebb bitsűtűséget tud.
  • Jones Nedved
    Bohemian Rhapsody - Death on Two Legs 10:3
    The Show Must Go On - Somebody to Love 7:7
    The March Of The Black Queen - Don’t stop me now 8:5
    We Are The Champions - Scandal 9:3
    I Want It All - Radio gaga 6:6
    Save Me - Princes of The Universe 5:6
    The prophet’s song - Innuendo 5:9
    These Are The Days Of Our Lifes - I want to break free 6:7 [döntetlen :)]
    White Queen - Friends Will Be Friends 6:5
  • pipeppers
    Azon gondolkozom, hogy mi az értelme a .flac file-oknak, ha ugyanolyan, mint a .cd?
  • qwertrt
    Bohemian Rhapsody - Death on Two Legs 9:3
    The Show Must Go On - Somebody to Love 6:7
    The March Of The Black Queen - Don’t stop me now 7:5
    We Are The Champions - Scandal 8:3
    I Want It All - Radio gaga 6:5
    Save Me - Princes of The Universe 5:5
    The prophet’s song - Innuendo 5:8
    These Are The Days Of Our Lifes - I want to break free 5:6
    White Queen - Friends Will Be Friends 5:5
  • Ági89
    Bohemian Rhapsody - Death on Two Legs 8:3
    The Show Must Go On - Somebody to Love 6:6
    The March Of The Black Queen - Don’t stop me now 6:5
    We Are The Champions - Scandal 7:3
    I Want It All - Radio gaga 6:4
    Save Me - Princes of The Universe 5:4
    The prophet’s song - Innuendo 5:7
    These Are The Days Of Our Lifes - I want to break free 5:5
    White Queen - Friends Will Be Friends 5:4
  • B0B0
    Ezzel arra célzol, hogy kéne TOTO játékot is vezetni és a végén nyereményeket osztani? :))
  • larrylurex
    Totógyilkos forduló...
  • larrylurex
    Bohemian Rhapsody - Death on Two Legs 7:3
    The Show Must Go On - Somebody to Love 5:5
    The March Of The Black Queen - Don’t stop me now 5:5
    We Are The Champions - Scandal 6:3
    I Want It All - Radio gaga 6:3
    Save Me - Princes of The Universe 5:3
    The prophet’s song - Innuendo 5:6
    These Are The Days Of Our Lifes - I want to break free 4:4
    White Queen - Friends Will Be Friends 5:3