• NonsenS
    És a minőségi Tokio Hotelt még meg sem említettétek a jó zenekarok között??

Csak vicceltem ám!

Szintúgy az utolsó postokhoz:

Szerintem BOBO azért manapság is van jó zene, mint ahogyan qwertrt is mondja. Vagy például (hát nem tudom, mit mondjak rá, annak idején??) a Nirvana Nevermind albuma egész jóra sikeredett:) De egyébként is: tényleg vannak jó zenék ma is. Rockból is, popból is (bár merőben kevesebb. Viszont (és figyelem, mert most jön a nagy gondolatkifejezés):

Tönkrezúzták a zenét, mint művészetet

Mivel ez - még ma is - hétköznapi embereknek is fogyasztási cikk (gondolom ti sem jártok naponta szobrokat, vagy festménykiállításokat nézegetni), és jó pénzt is lehet belőle facsarni, egy-az-egybe pénzorientálttá tették. És hiába a kisemberek kiáltozása egy kis oldal kis fórumán, ha egyszer így van berendezkedve a világ. És szerintem - most zenétől függetlenül - a mai világ és emberei mind értékrendileg, mind életmódban, mind szellemi tudásban tartanak egy fertő felé. Az emberek globálisan butulnak (elég a fejlett usát nézni, de itthon is ez megy), igénytelenednek, szexuálisan elfajzanak (amikor 14 éves lányok egy tényleg színvonalas iskolában smárolják egymást; amikor a 14 éves kollégistáknak (és ez a korral nő) az a legjobb szórakozás és gyakorlatilag a karácsony, hogy elmehetnek végre inni és berúgni; akkor elgondolkodok az élet értelmén és azon, hogy akkor az emberiség szó valójában mit is takar. IRÁNY A MOCSOK!
    Egyszerűen fel nem foghatom, hogy mi a jó ebben az egészben. Ez a fajta dolog az, hogy - nem tudom, hogy mondta-e már nagy ember előttem, de ha nem, akkor én mondom - értem, de nem értem meg!
    Vagyis értem, hogy mégis miért történik mindez (pl. butlás: egyszerűbb leülni a tévé elé, mint elolvasni egy könyvet, ezt bárki tapasztalhatja; az agyi tevékenység is ugyanúgy fárasztó, mint a szellemi), de egyáltalán nem értem meg.
    Nem véletlen az a régi mondás: "az ember a legnagyobb állat."
    De ez már nagyon off-topic, szerintem érdemes lenne neki egy külön témát nyitni.