9010

• B0B0
    :DDDD
  • pipeppers
    Ha nem kell egyedül égnem, akkor oké :))
  • pipeppers
    Kösz a bizalmat :D
  • B0B0
    Akkor majd duettben nyomjátok! :DD
  • NonsenS
    Én imádok énekelni. De tegnap volt a balázssóban (tudom, tudom, kövezzetek meg) ilyen éneklős műsor "legrosszabb karaokés" címmel. A tanárok illetve mások azért hívtak tv elé engem, hogy lássam, hogy milyen rosszul esik nekik is, mikor éneklek....

....Pedig tudom, hogy csak irigykednek.
  • B0B0
    Szerintem neked van a legmagasabb hangod köztünk! :) A többit majd megoldod! :)
  • pipeppers
    Hát ha én énekelnék, akkor biztos szétfutnának az emberek :)) Azt ne kívánd.
  • B0B0
    Jaaaa.
    Hát én max a multiply-t tudom.
  • grizzly21
    :) csak egy kerdes hogy ti hova rakjatok vagy neten hol tudtok minosegileg zenet hallgatni?:) mert a youtube az gyenge..
  • B0B0
    Na akkor most miről is van szól??? :)
  • grizzly21
    adjatok valami tippet zenehallgatasra:) tele van a vinyom ezert az a +3 gb queen nem fer el rajta, mindenkepp valami netes megoldas kellene, es egyebkent ha belevesszuk a nem queen zeneket amiket neha hallgatok akkor meg inkabb tobb helyrol van szo.
    szoval pl a youtube az ultraszar minoseg..arra gondoltam elkezdem feltolteni serveremre a szamaimat, csak az ugy feli illegalis, mondjuk van vagy 60 GB tarhelyem
  • B0B0
    Páran pánikba esnének, az biztos. Mi meg tudod mit csinálnánk?

McGrady, én, meg Pipeppers összeállnánk.

McGrady gitározna, én klaviznék, Pipeppers meg énekelne, oszt nyomnánk a Queen dalokat, ha már hallgatni sehol sem lehet! :DDD

(Persze valami dobost is összeszednénk :))

Félretéve a viccet, egyszer srác mesélte, hogy 1 napig nem volt náluk áram, így lement az kocsijába és ott zenét hallgatott. :/
  • NonsenS
    Egyébként ez az áramszünetesdi tényleg jó talány. Bár nem szoktam átélni ilyet túl sűrűn, azért valóban érdekes lenne a városban, hogy mit tenne az ember áram nélkül egy hétig.
  • B0B0
    "aramszunet: azoknak en speciel nagyon nem szoktam orulni"

Mentséged, hogy webdizájner vagy! :) Neked elnézzük! :D
  • grizzly21
    en nem vagyok ennyire borulato mert azert szerencsere mindig vannak muvelt, okos emberek is, az teny hogy a nagyatlag az hulyulni latszik..
    En egyebkent szoktam olvasni, de oszinten szolva nem sokat, illetve nem is keveset, de az gyakorilatilag mint a tanulashoz ill hobbihoz kell (tehat oktatoanyag), egyedul a harry potter-t, nagyritkan Poirot meg hasonlo konyvek amiket olvasok..de azokat sajna tenyleg ritkan.
    aramszunet: azoknak en speciel nagyon nem szoktam orulni:) es megdobbento tenyleg, hogy akkor olyan fura erzes hogy tehetetlen az ember:D (egyebkent ha pl ilyen van akkor valamelyik konyvem eloveszem)
  • pipeppers
    Van neki külön topik csak meg kell találni :))
    Rgyszer láttam egy filmet, lényegében arról szól, hogy az emberek intelligenciája egyre alacsonyabb, és a végén annyira elbutulnak, hogy tiszta debil világ lesz. Ez jutott az eszembe a hsz-ed olvasásakor :)
    Az a baj, hogy a pénz a legnagyobb úr és az nem számít, ha valami az ember rovására megy. Az emberek egyre nagyobb terhalésnek vannak kitéve, hogy pénzt kereshessenek, ezért nincs idejük, hogy mondjuk könyvet olvassanak, mikor ha ugyanazt ha filmen megnézik, az sokkal rövidebb idő. Igaz, hogy a film nézésekor nem kell képzelőerőt használni, de ha az egyén egyáltalán nem olvas, nem is tudja, hogy mit lop el tőle egy film. Mondjuk észrevettem, hogy vannak emberek, akik elég fantáziátlanok. Ha pl. nem írjál ke, hogy egy figura hogy néz ki, akkor lényegében el se képzelik, viszont ha mindent leírnak, unalmassá válik a könyv.
    A szobrokról, festményekrők nem is beszélek. Én azzal is megelégednék, ha az emberek többet olvasnának :)) Mondjuk egy hetes áramszünet mit művelne az emberiségge? Tényleg. Ti mit csináltok, mikor hosszabb áramszünet van este?
  • B0B0
    Köszi! Frissítve
  • B0B0
    A találkát én is támogatnám, csak jönne már egyszer össze! :)
  • B0B0
    Attól függ neked mit jelent a jó zene. Számomra a mai zenei termés 99.99%-a szemét.

A további okfejtésre:
    Ne nyiss neki új topikot, én anno megtettem és kaptam is érte 2 büntetőpontot. Az SG hű lenyomata a mai társadalomnak, de mivel itt nagy a fiatalok aránya, ezért jóval több az ilyen (ahogy te is említetted) "fertő felé tartó" egyén. Ha mindenképp kínácsi vagy az itteniek véleményére, akkor olvasd végig a "Süllyedünk USA szintre" című topikomat! :)
  • larrylurex
    Asszem, a fenti Save me videót levette a tulaj a youtube-ról...
  • grizzly21
    hat igazabol a grizzly mint becenev, nem is tudom miert jott, de az biztos hogy a kulsomnek nem sok koze van hozza:)
    egyebkent iwiw-en is meg lehet talalni ha erdekel (ja meg talalkozhatnak egyszer lehet queen-forumos sorozes+pizza:))
  • NonsenS
    És a minőségi Tokio Hotelt még meg sem említettétek a jó zenekarok között??

Csak vicceltem ám!

Szintúgy az utolsó postokhoz:

Szerintem BOBO azért manapság is van jó zene, mint ahogyan qwertrt is mondja. Vagy például (hát nem tudom, mit mondjak rá, annak idején??) a Nirvana Nevermind albuma egész jóra sikeredett:) De egyébként is: tényleg vannak jó zenék ma is. Rockból is, popból is (bár merőben kevesebb. Viszont (és figyelem, mert most jön a nagy gondolatkifejezés):

Tönkrezúzták a zenét, mint művészetet

Mivel ez - még ma is - hétköznapi embereknek is fogyasztási cikk (gondolom ti sem jártok naponta szobrokat, vagy festménykiállításokat nézegetni), és jó pénzt is lehet belőle facsarni, egy-az-egybe pénzorientálttá tették. És hiába a kisemberek kiáltozása egy kis oldal kis fórumán, ha egyszer így van berendezkedve a világ. És szerintem - most zenétől függetlenül - a mai világ és emberei mind értékrendileg, mind életmódban, mind szellemi tudásban tartanak egy fertő felé. Az emberek globálisan butulnak (elég a fejlett usát nézni, de itthon is ez megy), igénytelenednek, szexuálisan elfajzanak (amikor 14 éves lányok egy tényleg színvonalas iskolában smárolják egymást; amikor a 14 éves kollégistáknak (és ez a korral nő) az a legjobb szórakozás és gyakorlatilag a karácsony, hogy elmehetnek végre inni és berúgni; akkor elgondolkodok az élet értelmén és azon, hogy akkor az emberiség szó valójában mit is takar. IRÁNY A MOCSOK!
    Egyszerűen fel nem foghatom, hogy mi a jó ebben az egészben. Ez a fajta dolog az, hogy - nem tudom, hogy mondta-e már nagy ember előttem, de ha nem, akkor én mondom - értem, de nem értem meg!
    Vagyis értem, hogy mégis miért történik mindez (pl. butlás: egyszerűbb leülni a tévé elé, mint elolvasni egy könyvet, ezt bárki tapasztalhatja; az agyi tevékenység is ugyanúgy fárasztó, mint a szellemi), de egyáltalán nem értem meg.
    Nem véletlen az a régi mondás: "az ember a legnagyobb állat."
    De ez már nagyon off-topic, szerintem érdemes lenne neki egy külön témát nyitni.
  • pipeppers
    Remélem, te is ilyen aranyos vagy, mint ez a maci :)
  • B0B0
    Bocccs! Szőke grizzly-t nem találtam! :D
  • grizzly21
    ehh:)
  • pipeppers
    Igaz is, elfelejtettem :)
  • B0B0
    Medveee? Az nem én vagyok, hanem Grizzly! :D

U.I.: hiába, az ilyen fiatal hölgyeményeknek nem tudok ellenállni! :DD
  • pipeppers
    Te kis "öreg medve" :)
  • B0B0
    Nekem a mai "zenéről" megvan a véleményem, azt hiszem ismert :)
  • grizzly21
    a Scissor sisters-t meg RHCP-t szeretem:)
  • larrylurex
    Számomra a mai magyar könnyűzenei közízlés legjobb lenyomata a Muse koncert az Arénában. Ők nemrég csináltak dupla estés teltházas Wembley koncertet, pont Rogert kérdezték előtte, hogy hogy milyen is az. Nálunk elment kb. 4000 ember. Meg ott volt még a félházas Lou Reed koncert. A Margitszigeti Szabadtéri Színpadon!...
  • pipeppers
    Nem arról van szó, hogy nincsenek, hanem arról, hogy a rádióban mit hall az ember. A Red Hot-tól pl. mit adnak le? Leadták egyszer is az Emmit Remmus-t? Dehogy a Snow-t nyomatják agyba-főbe. Persze örüljünk neki, de egy rakás másik számuk is van, ami jobb.
  • qwertrt
    Gyerekek, szerintem ti nagyon borúsan látjátok a helyzetet. Ne mondjátok már, hogy nincs olyan mai zenei előadó, amit meg lehetne hallgatni. Tény, hogy a zenei irányvonal változik az alternatív és a metal irányába, de azért van ma is rockzene. Sőt, azt kell mondjam, szerintem már a mai kor adult rockzenéje az alternatív rock - ami a kilencvenes évek elején valóban alternatívnak számított, az ma a nívós mainstream rock. Mondok párat (bár általában én is régivágású vagyok, de ezek többé-kevésbé tetszenek): Foo fighters, My Chemical Romance, Kaiser Chiefs, Franz Ferdinand, Scissor Sisters, Red Hot Chili Peppers (bár ez már nem mai csirke).
  • pipeppers
    Én nem is hiszem, hogy ebben politika van, hacsak annyi nem, hogy pénz, pénz, pénz...

"Egyszerűen a színvonaltalan dolgokat sokkal egyszerűbb előállítani..."

Vagyis a pénz a meghatározó, ergo nem én döntöm el, hogy mit hallgatok. És ha lemezt veszek, akkor se biztos, mert lehet, hogy nem tudom megvenni a jobbminőségű lemezt, csak a warezosat hallgatom, és már az is elég szomorú. És lehet, hogy meg se kapom, vagy nehezen. Például emlékszem, hogy mennyit rohangáltam annak idején, hogy Philip Glass Powaqatsi-ját meg tudjam venni. Ha az ember nem elég kitartó, feladja és vesz helyette mást :)
  • B0B0
    Jó, hogy a TV-nél kötöttünk ki. A legjobb lenyomata a mai társadalomnak. Egy olyan korban, ahol rekordnézettséget produkál gey Balázs és egy Mónika show, ott nincs értelme azon elmélkedni, hogy az igényes művészi dolgokat miért nem akarják eladni.

Pipeppers. Nem döntötte el senki, hogy mire legyen igény. Egyszerűen a színvonaltalan dolgokat sokkal egyszerűbb előállítani, kvázi nagyobb a a nyereség. Azt meg már nem is boncolgatom, hogy mekkora hatalmas előny az irányító politikának, ha egy úgymod ilyenfajta "nevelést" kapott népet kell hülyíteni. De tényleg abbahagyom, mert megaoff lesz belőle, azonkívül a politika tűzzel vassal irtva vagyon itt.
  • pipeppers
    Persze, hisz én is ismerek nem egy embert, aki nem a műsort nézi, hanem a TV-t. :) Vagyis nekik mindegy, csak ott üljenek a doboz előtt. Lehet, hogy ezt azok is tudják, akik a műsort készítik, és csak az számít, hogy olcsó legyen. A szórakozóhelyen is csak az számít, hogy a zenének legyen üteme, hogy az emberek tudjanak táncolni.
  • iroszob
    Szerintem az a baj, hogy vannak akik eldöntik, hogy mire legyen igény. Például nagy összegben fogadnék, hogy mondjuk valamelyik a 2 nagyobb tvcsatorna közül ráköltene X milliót a Queen - Live in Budapest péntek esti koncertfilm reklámozására, akkor lenne legalább 2 millió nézője. És akkor lenne ebben az országban a nézettség alapján 2 millió ember, aki szereti a Queent? Nem. Mint ahogy nincs ugyanannyi ember sem, aki XY "sztárt", UV zenét/műsort szeretné, csak úgy tűnik.

Azért az előadók meg, akik rá vannak kényszerítve, hogy évente új albumot adjanak ki, nem biztos hogy tehetségtelenek. Jó munkához idő kell :) Csak azt nem kap mndenki.
  • pipeppers
    Azért ehhez hagy tegyem hozzá, hogy ez olyan, mint a film. A tékákban nem találsz művészi filmet, mert azt hiszik, hogy nincs rá igény, és mivel nincs, azt nézik, ami van. Szerintem a zenével ugyanez a helyzet. Nyomják a sok szemetet, mert azt hiszik, hogy erre van igény, vagy egyszerűen úgy döntenek, hogy legyen erre igény. Azért azok között az ismerőseim között, akik ezt hallgatják, legalább egy normálisnak mondható előadó is szerepel, mint kedvenc.
  • pipeppers
    Azért szerintem nem árt, ha az ember néha belehallgat, hogy mi is megy mostanában. Nem is csak azért, hogy tudja, hogy mi dívik, de azért néha van egy-két jó dolog amiről nem szabad lecsúszni. Lehet, hogy a sok szemét között lejátszanak (talán csak egyszer) valamit, ami tetszik...már meg is érte, hogy bekapcsoltad a TV-t :)
  • pipeppers
    Még az én ifjúságom idején is voltak olyan disco-k, ahol élő zenekar volt. Nem tudom most van-e ilyen, annak idején se nagyon látogattam ezeket a helyeket, de azért más hangulata van egy ilyen helynek.