• B0B0
    Mostanság egyre divatosabb az az elmélet, hogy Freddie csak azért maradt együtt a bandával '86 után, mert megbetegedett. Több közelálló személyiség, akik nem voltak jó viszonyban a Queen másik 3 tagjával, az nyilatkozták később megjelent könyvekben (Jim Hutton, Rick Sky), hogy Freddie Mercury kiemelkedett közülük és a '70-es évek sikereire támaszkodva a '80-as években otthagyta volna a bandát egy szólókarrierért. Többen érvelnek azzal, hogy Freddie az opera iránt érzett hajthatatlan rajongása ezt csak méginkább megspékelte volna. És persze azt is alátámasztó oknak tekintik, hogy a The Miracle igen későn jelent meg.
    Persze a dolog nem ilyen egyszerű, hiszen tudjuk, hogy Freddie mindig ezek ellen nyilatkozott és azért ezt annak ellenére is tekinthetjük mérvadónak, hogy sokszor a bohémság jellemezte interjúit, mert ez azon kevés témák egyikke volt, amivel szinte sohasem viccelt. Ráadásul tudjuk, hogy szólópróbálkozásai sosem ütötték meg a Queen egyébként magas szintjét, sem színvonalban, sem sikerekben. Az opera iránti vágya (legalábbis szerintem) jócskánt lenyomta bélyegét az A Kind Of Magic album utáni munkáikra. A Queen mércével mérve kissé puritánra sikeredett The Miracle-n szereplő Was It All Wort It egyértelműen kilóg szimfonikus betétjével, a jóval színesebb Innuendon pedig többször is jelentkezik a stílus. Persze említhetnénk példaként az is, hogy a Barcelona album az igazi kiteljesedés e szempontból, de mégis feleannyi időt szánt rá, mint a '89-es Queen korongra. Többen hántorgatják, föl, hogy Caballé jóval hamarabb tudta meg betegségének mivoltát, mint az együttes tagjai, pedig miután lakás szempontjából teljességgel elváltak az útjaik a '70-es évek első felében, nem feltétlenül voltak egymás elsőszámú bizalmasai, főleg nem a különc Freddie. Végezetül álljon itt Freddie nyilatkozata, ami a soraim zárja:
    "Rengeteget köszönhetek nekik, nélkülük senki lennék én is, ezért a kapcsolatom sosem fog megszakadni a Queennel."

Azért írtam ezt a pár sort, mert ez a téma még nem merült fel itt és kíváncsi vagyok ki mit gondol eme "összeesküvés elméletről" :)