9010
-
Az biza Grose :) -
Hülyeséget írtam... Az Grose..:) -
Nem Barry Mitchell van azon a fényképen, amikor valami utcanév-tábla alatt állnak? Lehet, hogy hülyeséget írok. Az lehet, hogy Grose. -
Az mindig van mindenkinek :)
Én pl. még mind a mai napig nem ismerem a John előtti bőgősöket, csak a "legismertebbet", Mike Grose-t -
JÉé. Én ezeket a neveket mégcsak nem is hallottam...
Lehet, hogy van még pótolnivalóm? -
Egyébként az Ibex és a Wreckage között nem csak a név a különbség, 2 személy is kicserélődött ám! :) -
Oopsz! :)) A vágólap :)
A másik a The Cousin Jacks! :) -
iroszob #5831 Ezek között a bandák közt annyi különbség sincs, mint az Ibex és a Wreckage közt. :) -
Mostmár nem húzom tovább :)
Rogernél:
The Bubblingover Boys, The Bubblingover Boys
Ezekben a bandákban Roger még ritmusgitározott! :)
A Wigg interjúval kapcsolatban:
Pont Caballéval való viszonya az ami számomra az egyetlen alapot adja ennek a felvetésnek, de szerintem a két zenei kapcsolat megfért volna egymás mellett. -
Az a 82 körüli eltávolodás a Hot Space sikertelenségének tudható be (szerintem). De nálam is az a legfontosabb ellenérv, hogy Freddie szólópróbálkozásai "gyengék" voltak (Queen mércével mérve) -
Igen, ez az alapgondolat, pont ezt akarja megdönteni ez az elmélet. Persze tudjuk, hogy a zenekar körül rengeteg legenda kering. Hozzáteszem, én sem hiszek benne. -
Hajrá, hajrá! :) -
iroszob #5826 Larry Lurex? :) Roger sosem szeretett tétlenkedni, Falconsra emlékszem, de nem tudom az összes általános iskolai bandájának nevét. :)
Egy koncertjük (mármint a Queen-nek) elmaradt, mert ugyanakkor volt II. János Pál pápa is abban a városban, de nem tudom ez mikor volt, és azt sem, hogy hol. De alighanem máshol volt, Angliába nem nagyon járt a pápa.
Az "összeesküvés elméletről" csak egy David Wigg interjú jut eszembe, amit olvastam, Freddie akkor azt mondta 89-90 környékén, hogy nem a Queennel, hanem Caballével szeretne további albumokat készíteni, de hogy ez mennyire volt csak a Barcelona miatti fellángolás, nem tudni. -
Freddie minden adandó alkalommal elmondta, hogy a Queen feloszlásáról szóló pletykák hülyeségek(pl. Live at Wembley, vagy korábban interjúkban). A szólókarrier egyébként sem jelenti egy együttes végét, bár pont a Mr. Bad Guy előtti 1-2 év volt a leghúzósabb, ekkor voltak a legrosszabb viszonyban(82-83 táján). De Brian nyilatkozta egyszer(talán a Magic Years-ben), hogy egy működő zenekart csinálni nem egyszerű, és óriási szerencse kell hozzá, ami nekik megvolt. Teremtettek valamit, ami világhírt és gazdagságot hozott, művészileg is működött, ezt Freddie a folytonos újítási láza ellenére se akarta feladni. Szerintem. A zenekaron belüli sajátos személyes viszonyt pedig sem Sky, sem Hutton nem tudja átérezni, hiszen ez egy érdekkapcsolat és esetleg barátság furcsa keveredése. Attól függ, hogy állsz hozzá, hogy éppen melyik az erősebb.
Én nem hiszem, hogy Freddie ki akart volna szállni. -
Nos, őszintén megvallva még nem hallottam azt a teóriát. Nagyon elképzelni sem tudom, eleve a 85-ös Mr. Bad Guy szerény sikere éreztethette Freddie-vel, hogy egyedül nem megy. Meg aztánakkor már jó tizenöt éve csapattársak voltak, egy ilyen kapcsolatot lehetetlen felrúgni. -
Hát, ne haragudj, de így hirtelen nem jut eszembe semmi :) De töröm még a fejem -
Mostanság egyre divatosabb az az elmélet, hogy Freddie csak azért maradt együtt a bandával '86 után, mert megbetegedett. Több közelálló személyiség, akik nem voltak jó viszonyban a Queen másik 3 tagjával, az nyilatkozták később megjelent könyvekben (Jim Hutton, Rick Sky), hogy Freddie Mercury kiemelkedett közülük és a '70-es évek sikereire támaszkodva a '80-as években otthagyta volna a bandát egy szólókarrierért. Többen érvelnek azzal, hogy Freddie az opera iránt érzett hajthatatlan rajongása ezt csak méginkább megspékelte volna. És persze azt is alátámasztó oknak tekintik, hogy a The Miracle igen későn jelent meg.
Persze a dolog nem ilyen egyszerű, hiszen tudjuk, hogy Freddie mindig ezek ellen nyilatkozott és azért ezt annak ellenére is tekinthetjük mérvadónak, hogy sokszor a bohémság jellemezte interjúit, mert ez azon kevés témák egyikke volt, amivel szinte sohasem viccelt. Ráadásul tudjuk, hogy szólópróbálkozásai sosem ütötték meg a Queen egyébként magas szintjét, sem színvonalban, sem sikerekben. Az opera iránti vágya (legalábbis szerintem) jócskánt lenyomta bélyegét az A Kind Of Magic album utáni munkáikra. A Queen mércével mérve kissé puritánra sikeredett The Miracle-n szereplő Was It All Wort It egyértelműen kilóg szimfonikus betétjével, a jóval színesebb Innuendon pedig többször is jelentkezik a stílus. Persze említhetnénk példaként az is, hogy a Barcelona album az igazi kiteljesedés e szempontból, de mégis feleannyi időt szánt rá, mint a '89-es Queen korongra. Többen hántorgatják, föl, hogy Caballé jóval hamarabb tudta meg betegségének mivoltát, mint az együttes tagjai, pedig miután lakás szempontjából teljességgel elváltak az útjaik a '70-es évek első felében, nem feltétlenül voltak egymás elsőszámú bizalmasai, főleg nem a különc Freddie. Végezetül álljon itt Freddie nyilatkozata, ami a soraim zárja:
"Rengeteget köszönhetek nekik, nélkülük senki lennék én is, ezért a kapcsolatom sosem fog megszakadni a Queennel."
Azért írtam ezt a pár sort, mert ez a téma még nem merült fel itt és kíváncsi vagyok ki mit gondol eme "összeesküvés elméletről" :) -
Qwertrt?? Iroszob?? Tőletek vártam volna a nehezebbjét! :) -
Hát én még konkrétan az Art-ra gondoltam. Ez eddig kettő, de még mindig van! :) -
Esetleg a New Opposition és az Art? Mondjuk ezek közt kábé annyi a különbség, mint az Ibex és a Wreckage között. Vagy tévedek? Bocs, hogy nem spoilerben írtam... -
Igen, ez az egyik, a legfeltűnőbb hiány, de van még pár :) -
Nekem is ez jutott eszembe. -
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Freddie-től a Hectics? A többieket nem nagyon tudom ... -
És mégegy:
Milyen együttesek hiányoznak az alábbi linkről?
pre-Queen együttesek -
Akkor ha már így feladványozni kezdtünk! :)
Mi (vagy inkább ki) miatt nem valósult meg 1984-ben egy fellépés az Old Traffordon? -
Jéé. Én meg azt hittem, hogy az csak egy napig van úgy, mint a kép mellette (a nap képe). -
Vasárnapig élvezhetjük! :) -
Marha jó. Már mióta álmodozok róla, hogyha bepötyögöm a szokásos címet, akkor a főoldalon a kiemelt szócikk ez legyen:) -
Nézzétek meg a magyar wikipédia kezdőoldalát!!! :))) -
"I Do Like To Be Beside The Seaside"
Ha erre gondolsz, akkor ez egy régi angol népdal, aminek pár darabkája benne van a Seven Seas Of Rhye-ban és a brighton Rock-ban -
Másik feladvány!
Két számcímet kérek, ez alapján. -
Woow, talált! :)
Veled meg mi történt???? Mi az a három '!'??? -
Sour Milk Sea? -
Na kíváncsi vagyok ki tudja megmondani, hogy mi a neve ennek a bandának:
-
Ki tudja, mikortól kezdődik az igényesség. :))
Persze az én énekhangom már eleve üti az elméletet! DDD -
pipeppers #5803 Improvizálj, legfeljebb nem ismeri majd fel az eredetit :D -
Az a baj, hogy az túl rövid. -
:-D szerintem a Dear Friends-et se felejtsd ki az előadásodból !!! ;-) -
:DDDD -
iroszob #5799 Aztán az akkori kornak megfelelően újraértelmezi gyerekkorának kedvenc dalait és kiad egy feldolgozás cd-t, Bobo meg foghatja a fejét. :)