• NonsenS
    Hát, már rég voltam itt (önhibámon kívül természetesen), és hát tényleg szépen elvitáztok itt. És még én voltam leb*szva, mert anno Deep Purple-lel offoltam a témát:)

Az én véleményem hasonló Boboéhoz.
    Egyrészt a feldolgozások. Én is rühellem őket. Ma például a tesóm mutatott egyet, de előtte figyelmeztetett, hogy ne kiabáljak. Hát persze, hogy egy technós Another One Bites The Dust feldolgozás volt. 1 másodpercig volt a fülemben a füles.
    Na persze a feldolgozásoknál is vannak kivételek. Például a már említett pályakezdések. Aztán ott vannak a poénos feldolgozások. Nem hallgatok Irigy Mirigyet, de azt nem vetem meg, hogy feldolgozzák a számokat úgy, hogy vicces legyen a szövegük. És persze az, amikor tiszteletből játszanak el egy számot nagy együttesek.
    Viszont AZ, amikor azért, hogy pénzt keressenek rajta, azért egy klasszikus dallamot átírnak. Na az engem kiborít. Vegyük példának Madonnának az ABBA feldolgozását. Gondolom mindenki tudja, mire gondolok. Namármost hallottam olyat, hogy egy emberke azt se tudta, hogy ez eredetileg nem is Madonna. Attól függetlenül tisztelem Madonnát, mert Ő is egy művész, aki nagy sikereket ért el (amit ugye nem lehet csak úgy elérni). Viszont minden reggel a kollégiumomban a rádióból szó szerint ömlik rám ez a mai szenny popzene. Van kivétel, persze, de amíg minden reggel az alatt a 3/4 óra alatt minimum 3-4 feldolgozást hallok (amiről tudom, hogy az és még a többi, amiről nem is tudom), addig nem túl boldogak a reggeleim.
    A másik része a témának, hogy manapság tényleg milyen zenéket csinálnak. Szerintem a mai pop nagyon lesüllyedt. Mármint zeneileg. A szövegekről nem tudok nyilatkozni, de tény, hogy a zenének az egyik része maga a szöveg és mondanivaló, a másik pedighát a zeneiség. Én zeneileg értem a lesüllyedést. Egyszerűen alig hallok olyat, amire azt mondanám, hogy ez igen, EZ zene. Persze ezek a már említett rádióban hallott zenékre igazak. Viszont van manapság is igényes és jó zene. Nyilván sokkal nehezebb írni egy jó dallamot, mert az ember kitalál egy dallamot és rájön, hogy hoppá, már van egy ilyen zene (na persze ez ritkán fordul elő). (Egyébként ez is a feldolgozás téma: Ha én a gitáron egy ti-ti-tá ritmusban pengetek egy d-E-A akkordot, akkor azt le lehet védetni?? Nem hiszem. Pedig valaki már írt belőle egy híres számot.) Visszatérve a témára én is ismerek sok jó mai igényes zenét. Nem csak rockot.

Támadjátok a véleményem, érveljetek ellene, de kíváncsi vagyok a véleményetekre. (De hosszúra sikerült a mondandóm)