9010
-
Igen, a pályájuk elején Queen-feldolgozásokkal kezdtek (ha jól tudom). -
A Queen-t is azóta hordozzák a tenyerükön a szemetek,amióta szegény Freddie meghalt! Akkor rögtön minden meg lett bocsájtva nekik.
Led Zep feldolgoz. No ez nekem új.
Mesélj még, én csak pár dal erejéig ismerem őket! :)
-
És ez?
Qwertrt nem tudnád valahogyan elküldeni azokat a Willie Dixon számokat??? -
az beszerezhető valahonnan? -
Azt hiszem 2002-ben a Led zeppelin kapott egy életmű Grammyt (vagy 2001-ben, de hogy megkapták, az biztos). Egy ilyen azért kijárna már a Queennek is. Külöben a Led Zeppelin a Queen után a másik nagy kedvencem, de azt nem lehet róluk elmondani, hogy ne szeretné őket a kritika. Ha akkoriban kevésbé is, manapság igen tenyerén hordozza őket pl. a Rolling Stone is.
Amit Ribbie-ról mondasz, ugyanazt elmondhatjuk ugyanakkor a Zepről is. Mint már írtam a lemezeik minimum 1/3-ad része blues és folk feldolgozásokból áll, több pert is akasztottak a nyakukba. Eléb megnézni a leghíresebb dalukat, a Whole Lotta Love-ot: Willie Dixon dalainak zseniális összedolgozása (You Need Love, Shake for Me, Back Door Man). -
jah
a Fetrengés c. lemezükön látszik hogy vérprofik...a Queen paródiákat is visszaadják rendesen :) -

Mirigyék nagyon tudnak játszani, de ugye az általad említett okokért eladták magukat a médiának -
én is így vagyok vele nagyrészt
amúgy Madonna vagy Robbie Williams szerény véleményem szerint azért csinálnak ilyen zenét, mert kell nekik a pénz...a közönség hülye, ezt veszi be, igényes zenét hiába dörgölsz az orruk alá, leszarják...úgyhogy csinálnak valami buta dallamot semmitmondó szöveggel és kész is a "sláger"
de biztos tudnának jobbat
a Mirigy is azért baromkodik, mert ha igényes rockot játszana, a kutya se figyelne rájuk.
persze vannak menthetetlen esetek, ezek a "popdívák", de őket inkább nem emlegetem... -
Hát Madonnát én nem tartom sokra az alább említett okok miatt, de a sikerei mellet nem lehet elmenni csak úgy :)
A mai igényes zenéknél gondolom olyan típusuakra gondoltál, amik úgymond nincsenek a kirakatban, ugye? -
Hmmm. Hát akkor neked gyűlölnöd kéne a Led Zeppelint (nem tudom ugyan, hogy szereted-e, na és persze több 70-es évek beli nagy rock-előadót), mert a sajtó abban a korban általában a sikeresebb bandákat támadta, leghevesebben ugye őket és a Queen-t (elnézést, hogy őket hozom fel példaként, de az ő esetükben ez igencsak kiemelkedő volt).
A másik:
Az igazán nagy klasszikusoknak (ABBA, Queen, Led Zeppelin, Deep Purple, T. Rex, Creedence Clearwater Revival, Dire Straits, Uriah Heep) nincsen Grammy díjuk, ami ugye a zene oscar.
Szerintem az alapján megítélni valamit, hogy a sajtó jónak tartja-e vagy nem az önmagadhoz őszinte gondolkodás sárba tiprása. Szerintem inkább te magad döntsd el, hogy valami színvonalas-e vagy nem, vagy te annyira jó srác! ;)
Robbie Williamsről még annyit. Vagy 1 órán át kerestem a cikket, de sajna nem találtam rá :( amiben olvastam, hogy egy ürge hozzáállt górcső alá vetni a "dalait". Kiderítette, hogy a dalok közel 50%-a feldolgozás, csak az eredetik nagyrésze nem angol anyanyelvű ország slágere (lásd ugye Oláh Ibolya-Magyarország alias portugál népdal). Na én ezért utálom a gyereket. Semmi kreativitás nincs benne. -
Nos, a színvonalat általában nem egy ember határozza meg, ez így van nálam is. Az említett előadókat azért tartom színvonalasnak, mert általában a kritika és a szakma azoknak tartja őket. Speciel nekem pl. Robbie williams munkássága (főleg az utóbbi időben) is bejön, de azt már említeni sem mertem :-) Más kérdés, hogy Williams színvonalassága vitatott, ez azt hiszem nem kérdés. -
Hát, már rég voltam itt (önhibámon kívül természetesen), és hát tényleg szépen elvitáztok itt. És még én voltam leb*szva, mert anno Deep Purple-lel offoltam a témát:)
Az én véleményem hasonló Boboéhoz.
Egyrészt a feldolgozások. Én is rühellem őket. Ma például a tesóm mutatott egyet, de előtte figyelmeztetett, hogy ne kiabáljak. Hát persze, hogy egy technós Another One Bites The Dust feldolgozás volt. 1 másodpercig volt a fülemben a füles
.
Na persze a feldolgozásoknál is vannak kivételek. Például a már említett pályakezdések. Aztán ott vannak a poénos feldolgozások. Nem hallgatok Irigy Mirigyet, de azt nem vetem meg, hogy feldolgozzák a számokat úgy, hogy vicces legyen a szövegük. És persze az, amikor tiszteletből játszanak el egy számot nagy együttesek.
Viszont AZ, amikor azért, hogy pénzt keressenek rajta, azért egy klasszikus dallamot átírnak. Na az engem kiborít. Vegyük példának Madonnának az ABBA feldolgozását. Gondolom mindenki tudja, mire gondolok. Namármost hallottam olyat, hogy egy emberke azt se tudta, hogy ez eredetileg nem is Madonna. Attól függetlenül tisztelem Madonnát, mert Ő is egy művész, aki nagy sikereket ért el (amit ugye nem lehet csak úgy elérni). Viszont minden reggel a kollégiumomban a rádióból szó szerint ömlik rám ez a mai szenny popzene. Van kivétel, persze, de amíg minden reggel az alatt a 3/4 óra alatt minimum 3-4 feldolgozást hallok (amiről tudom, hogy az és még a többi, amiről nem is tudom), addig nem túl boldogak a reggeleim.
A másik része a témának, hogy manapság tényleg milyen zenéket csinálnak. Szerintem a mai pop nagyon lesüllyedt. Mármint zeneileg. A szövegekről nem tudok nyilatkozni, de tény, hogy a zenének az egyik része maga a szöveg és mondanivaló, a másik pedighát a zeneiség. Én zeneileg értem a lesüllyedést. Egyszerűen alig hallok olyat, amire azt mondanám, hogy ez igen, EZ zene. Persze ezek a már említett rádióban hallott zenékre igazak. Viszont van manapság is igényes és jó zene. Nyilván sokkal nehezebb írni egy jó dallamot, mert az ember kitalál egy dallamot és rájön, hogy hoppá, már van egy ilyen zene (na persze ez ritkán fordul elő). (Egyébként ez is a feldolgozás téma: Ha én a gitáron egy ti-ti-tá ritmusban pengetek egy d-E-A akkordot, akkor azt le lehet védetni?? Nem hiszem. Pedig valaki már írt belőle egy híres számot.) Visszatérve a témára én is ismerek sok jó mai igényes zenét. Nem csak rockot.
Támadjátok a véleményem, érveljetek ellene, de kíváncsi vagyok a véleményetekre. (De hosszúra sikerült a mondandóm
)
-
Nem. Nem az az érvem. Az én érvem az, hogy tudom miről szólnak azok a dalok, amiket úgy hallgatok. Te például mi alapján nevezed színvonalasnak a Foo Fighters? Hmm. Csak tudni szeretném, mi a feltétele nálad a színvonalas zenének. -
Nem én kezdtem el a másikkal személyeskedni. És nem tudom emlékszik e rá, de az egész témát így kezdtem:
"tudom, elég merev hozzállás" Mármint az enyém. Ezek után nem tudom miért kell sértegetni a másikat csak azért, mert valamit máshogy gondol. -
Te azt érvnek neveznéd, hogy "fogalmad arról, miről is szólnak azok a dalok, amiket hallagatsz!"? Ez hogy jön ahhoz, hogy te csőlátó vagy? :-)
Természetesen nem zavar, ha a Queent emlegetik, nem is mondtam, de az igen, ha elvakult fanatizmusodban :-) lefikázod pölö a mai kor zenéjét. Mert akkor nem tudod mit beszélsz. Ha stúdiótechnikus vagy, és rendelkezel zenei műveltséggel, tuthatnád, hogy mai is léteznek igényes előadók, hogy csk az általam kedvenceket említsem: RHCP, Scissor Sisters vagy Foo Fighters. -
nem hiszem hogy túl sok értelme van ezeken vitázni...ez egy szubjektív (de még mennyire) művészet, kinek mi jön be.
ráadásul csak egymás torkának fogtok esni :)) -
Egy Queen topicban mihez hasonlítsam a zenét????????!
Most mondjam, hogy Máté Péter? Tessék! Máté Péter! Ha ez számodra kevésbé irritáló. Nem hittem volna, hogy egy Queen rajongót az zavar, hogy a populáris zenét kedvenc együtteséhez hasonlítják.
Ja! Amúgy meg, továbbra sem értem mik az érveid. Mert nekem vannak, de neked nincsenek.
-
Hogy tudom-e, ki mirő zenél, annak semmi köze ahhoz, hogy teneked csőlátásod van-e vagy sem. De tényleg olyan zavaró, hogy mindent a Queenhez hasonlítasz, a Queen mindennél jobb, a többi együttes szart sem ér a Queenhez képest. Akármit is mond az ember, te mindig rá tudsz kontrázni, hogy a Queen mégis a legjobb. Annak ellenére, hogy én is Queen rajongó vagyok, elismerem, hogy nekik is vannak gyenge albumaik, gyenge pillanataik, stb. Nem tudom elképzelni, hogy egy stúdiómérnök, aki rendelkezik bizonyos zenei műveltséggel (azaz akkor ismernie kell a 60-70-80-as évek nagy zenekarait), mégis ennyire csőlátó legyen. -
Garden Lodge:
-
vagyis publikussa, mert nem en tettem fel a rapidra, csak fel a forumra
keveredik a logikai menetem, pedig meg nem is ittam -
neked tettem fel -
Leszedjem? -
:(((( -
meloban le van tiltva (logikus), othon meg a providerem lekorlatozta ejszakara 11 tol reggel nyolcig totlhetek rola. szar -
Miért nem tudsz tölteni rapidról??? -
ezt talaltam
Queen may 15, 1985
What we get here is a fantastic performance with a not so great sound but still with a minimum quality being a soundboard recording :)
This is also known as "Rock In Japan". The last 4 tracks according to my info are from a show in San Diego in 1977 with a little better sound. Enjoy, it's a fine era in Queen's history!
Sound quality: 8
Tracklist:
DISC 1
Tear It Up
Tie Your Mother Down
Under Pressure
Somebody To Love
Killer Queen
Seven Seas Of Rhye
Keep Yourself Alive
Liar
Instrumental Inferno
It's A Hard Life
Dragon Attack
Now I'm Here
Is This The World We Created?
DISC 2
Love Of My Life
Another One Bites The Dust
Hammer To Fall
Crazy Little Thing Called Love
Bohemian Rhapsody
Radio Ga Ga
I Want To Break Free
Jailhouse Rock
We Will Rock You
We Are The Champions
God Save The Queen
We Will Rock You
It's Late
Melancholy Blues
Spread Your Wings
As usual you must use Soundaboard as a pass to open the files:
http://rapidshare.com/files/16459923/Q_jap_85pt1.rar
http://rapidshare.com/files/16609433/Q_jap_85pt2.rar
http://rapidshare.com/files/16470103/Q_jap_85pt3.rar
nem tudok rapidrol tolteni, tehat nem tudom milyen -
Én nem ajánlottam fel semmit, de ha gondolod, lefordítom a dalodat. :)
Ja! Azt meg ne feltételezd, hogy semmit sem tudok más zenékről, mert ha így lenne, akkor nem bírálnám őket. Én stúdiómérnök vagyok, ehhez a szakmához akaratlanul is szükséges némi zenei műveltség, hát ha még szereti valaki. -
Tudod, nem értem miért mondod ezt, amikor neked sincs fogalmad arról, miről is szólnak azok a dalok, amiket hallagatsz! 
Nem vagyok én olyan nagyra a tudásommal, de azért annyival előrébb tartok, mint ti, hogy elolvasom a szövegeket. Volt olyan együttes, akiket 8 éve igencsak kedveltem, de miután kirajzolódott előttem, hogy miről is szól a zenéjük, kiábrándultam belőlük. De volt olyan eset, ami ennek elletéte volt. -
valamikor kozepsulin azt monta az osztalyfonokom, hogy tanuljunk meg mindent valamirol es valamit mindenrol. ha ezt leegyszerusitem a zenere, akkor te mar (majdnem) mindent tudsz a Queenrol, de majdnem semmit a tobbi zenerol. mindig a Queenel hasonlitod ossze es azt varod el hogy olyan legyen. pedig semmi nem ugyanaz. meg kellene probalnod kicsit tagitanod a kereteken.
ami az en zenei izlesemet illeti - nekem is van kedvencem amirol igyekszem mindent megtudni, naponta latogatom a forumat, kivesezgessuk a dalait, meg a feldolgozasokon is elgondolkozunk (van amelyiken erdemes, van amit jobb ha nem is csinaltak volna meg). 4 DVDnyi mp3 van csak tole - a astudio felveteleken kivul demok, elo felvetelek es feldolgozasaok. akik ismernek (szemelyesen) tudjak, hogy az is egyfajta fanatizmus (tehat tisztelet a tiednek is). persze halgatok mas rockot is, de neha egy kis metal es pop is elojon (fefesegem keresere). Amit 20 eve hulyesegnek neveztem, azt most szivesen meghalgatom, meg ha csak egy kis zongemeny is - egylemezes zenekar egyetlen slagere, de jo visszaemlekezni. talan azert hajlok mindig a nyolcvanas evek Queen albumai fele, mert emlekeim kotodnek hozza.
De azert szivesen elfogadom az ajanlatodat, hogy elmondod mit halgatok. akkor peldaul kezdjuk a Meat Loaf - Bat out of hell albumaval (egyi kedvencem) www.zakika.multiply.com -
B0B0, sajnos neked csőlátásod van, melynek fókuszában a Queen szerepel. Ezért még nem kell lefikázni a többi, vagy a mai zenét, főleg mert nincs igazad. -
Pl Brian a gitárszólóját időről időre átdolgozta és a Queen a koncerteken is nem egyszer még sokkal jobb változatában (saját feldolgozásában) adta elő az évekkel korábban albumon kiadott dalait :) -
Viszont a feldolgozások lehetnek jobbak az eredetinél! Nem kell messzre menni :) Egy művész (m-betűvel írtam) ha feldolgozza egy másik művésznek az alkotását, akkor bizonyosan az eredeti szerzemény nagy hatással, meghatározó jelleggel bír az illetőre. De talán tovább tudja gondolni, elindít benne valamit....Pont erről szól a művészet. De amit Bobo is megfogalmazott, a mai zenében (de a pop zenében biztosan) másról van szó -
A művészi hiteltelenség minősített esete. Én is szeretem azokat a művészeket, akik örömet szereznek nekem és általában az ebereknek. De csak kevés közölük olyan, akinél minden egyesül és minden teljesül ahhoz, hogy komolyan kelljen venni.
Ezért tisztelik Freddie-t félistenként. Made In Heaven, annyi szent! -
"Az nagy és tiszteletre méltó. De nem is az, hogy eljáttsza, hanem hogy kitalálta." <--- na ezt nem tudtam én jól megfogalmazni -
Inkább neked kéne egy kicsit jobban belenézned abba, mi az a zene. Biztos vagyok benne, hogy nem tudod, mit hallgatsz. Én is így voltam vele, amíg bele nem láttam, miről is szólnak egyes könnyűzenei szerzemények ;) -
Bobo!
Neked aztán ötvözött nemesacélból lehet a gerinced! :D Egymagad képes vagy kiállni ennyi ellenvélemény ellen. Én veled értek egyet majdnem teljes egészében. Előttem is nyilvánvaló, hogy a mai zene és általában a művészetek válságban vannak. Már régen is volt aki elvből nem preferálta a pop-ot, a ZENEI HITELESSÉG (asszem ennek épp az ideje már hogy szerepeljen már a kulcsszavak között) abszolűt ellenpólusát jelentette, ami önmagában akkor általálnosításnak minősülhetett, ma már nem igazán.
A mai popzene (és talán a zene...) iránt egyre csökken az érdeklődés, ami engem sem lep meg például. Az új vonulatok csak szánalmas próbálkozásoknak hatnak azokhoz az igazi és nagy fenoménekhez képest, akiknek adott esetben időnként (s érezhetően egyre gyakrabban) feldolgozzák a klasszikus remekműveiket.
És azt talán Bobo, Te sem vétóztad meg a tehetségesség kapcsán, hogy ma is millió és egy zenész van, aki mérnöki pontossággal képes és hajlandó :) eljátszani a hangszerén szinte bármilyen számot.... Nekem egy barátom például gyönyörűen eljáttsza Van Halen-ék Erruption-jét, méghozzá az eredeti kalapács-tecnikával. A zenetörténeti klasszikus még a pláza cicák-ban is elindít valamit. Az nagy és tiszteletre méltó. De nem is az, hogy eljáttsza, hanem hogy kitalálta. A különbség mindössze ennyi, de épp elegenő, azt hiszem....
-
pipeppers #3839 A fiaméknak volt egy teljesen komolytalan zenekaruk, de még ők is előbb a szöveget írták meg és arra a zenét. Nem hinném, hogy egy magára kicsit is adó zenekarnál ez máshogy van. Szerintem ha a szöveg nem harmonizál a zenével, az csak azt mutatja, hogy a zenekar tagjai nincsenek egy hullámhosszon. -
kovetkezo topic temaja: hogyan neveljuk at Bobo zenei latokoret
javaslok egy ket hetes Quen elvonokurat (vagy mar kegyetlen vagyok). helyette a forumtarsaid ajallanak neked halgatnivalot (nem feltetlenul mostani alkotasokat) -
Nem utálom én őket, csak nálam nem a művész és a zenész kategóriába tartoznak, hanem valahol a ValóVilágos szereplők környékén vannak. :) -
Hát mindenesetre én úgy látom, hogy a 90-es évek zenéit már nem nevezik kalsszikusoknak, nem úgy a 80-as évekét. No de mindegy, nem az évszámok határozzák meg egy zene zenei értékét természetesen.
Én kizárólag csak annyival érvelek, hogy a zene eredetileg azt jelenti, hogy egy dallamban adnak elő egy verset/eposzt/történetet és a kettő harmonizál egymással. Én nem igazán értem miről énekel pl. Norah Jones vagy Robbie Williams (és még sorolhatnám) de nekem csak annyi jön le belőle, hogy hú de jóóóó az a valami amiről szó van, vagy húúúú de rossz, vagy egyszerűen ismételget benne 5 mondatot, ami valami ilyesmi, hogy: Ó jee, de megy az autód, úúú száguld, mint állat, vagy ugye a másik véglet a: ilyen szar kocsit jee még nem vezettem, pedig mercédeszt akartam, óóó igeeeen, és ez a járgány de szaaar. Ha egy Queen dal szövegét elolvasod, el kell gondolkodnod rajta, mert nem olyan egyszerű, hogy egyből lejöjjön, miről is szól és mit üzen. Azt meg ugye mondanom sem kell, hogy a zene rá van írva a szövegre. Nem tudom ugyan, de az a sanda gyanúm, hogy a mai "zene"gyártás pont fordítva működik. Írnak (egy nem mellesleg egyszerű, egy ritmuson nyugvó) dalt, aztán írnak rá valami szöveget, ami kutyát sem érdekel, miről szól. Na ez nálam nem a zene fogalmába tartozik. De ez van. Én már csak ilyen vagyok.
Kisarkosodott igényesség.