• larrylurex
    Remélem nem szabálytalankodom, de hagy kampányoljak a Death on two legs mellett.:) A White Queen kétség kívül egy kiváló szám, főleg annál a résznél tetszik, hogy "The white queen walks and the night grows pale...", de a Death on two legs összességében jobban együtt van(szerintem), illetve a Queen történetének egy részét meséli el. Norman Sheffieldről, Trident-főnökről szól, aki rengeteg pénzt keresett a zenekaron, de alig csurgatott vissza valamit nekik. A banda(főleg Freddie)nagyon utálta. Sheffield be is akarta perelni később őket a szám miatt, de aztán mégsem tette. Egyszer Freddie kért tőle pénzt, mert venni akart egy rendes zongorát, de ő nem adott. Ez az apró epizód akkor igazán érdekes, ha meghallgatjátok a szám bevezetőjét. Milyen eszméletlen jó zongora futam!!! Én erről a részről egy csomó ideig azt hittem, hogy valami Chopin vagy Liszt!!! Az a félhangokkal csúsztatott gitár riff-szerűség pedig pedig tipikusan Merury szerkesztés, ilyesmi van a The March... elején, a The Millionere...-ben is előjön, de még a Was It All Worth It közepén is feltűnik. Szóval az egész szám iszonyú fontos az életműben.
    A kétség kívül kiváló White Queen eddig 2:1-re vezet, de mielőtt szavaztok, gondoljátok végig ezeket a dolgokat. Kampánybeszéd vége. Persze úgy lenne igazságos, ha a White Queen is kapna valami hasonlót, azt másra bízom. Hajrá DoTL!