Milyen hangfalat vegyek?
  • starbug
    Engem is elbizonytalanított, hogy az eddig választott egyik márka sem kimondottan hangfalairól híres. A kenwood azért az autó-hifiben letette a védjegyét, és mindkét cég gyártott már tűrhető kompakt mini hifi cuccokat, de ahogy mondtad, ez nem jelent semmit.

Érdekes, hogy mostanság csak ilyen kisméretű polcos dobozokat kapni. Nézelődtem, 40-50k között már elég nagy a választék, de zömében ugyanezek a méretek és a megadott paraméterek. Nyilván a minőség nagyban különbözhet, de egyelőre még azt sem tudom, érdemes lenne-e spórolni, mert meghallgatni nem tudok közülük egyet sem.
    Ezért is lennék kíváncsi a véleményekre, melyik dolgozik megbízhatóan, melyiket lehet szeretni. Tisztában vagyok vele, hogy erősen szubjektív ez a műfaj, de azért van néhány márka illetve széria, amiről általánosságban lebeszélik az embert, és fordítva is, olyan, ami sokaknak tetszik, amiről jó véleménnyel van a hozzáértő többség is. Márkák említése nélkül persze nehéz így eligazodni…

Anélkül, hogy reklámot csinálnál, azért említenék néhányat, amit még esélyesnek tartok, ha érdemes rá áldozni, mondanál ezekről véleményt? Legalább annyit, hogy mondjuk mint hangfalgyártó, számíthatok-e normális hangzásra a terméküktől?

30-40k között
    HECO Victa 200, esetleg 300
    Mission m30i
    Kef C1
    Tannoy Custom F1

40-
    Infinity Primus 150
    Roth Audio OLI 1
    JBL Northridge E20
    Polkaudio TSi 100
    Sound ART W2

Van számodra ismerős, esetleg bíztató? Nem egy tuti tippet várok, csak egyáltalán lövésem sincs róluk, nincs olyan ismerősöm, aki hifis lenne sajnos.

Most találtam egy oldalt, ahol a HECO Victa 200 akciósan csak 25k, így erősen elgondolkodnék, ha megbízható gyártónak minősülnének…??
    Nem fogom azért elkapkodni, kíváncsi lennék minél több véleményre.