Milyen hangfalat vegyek?
-
ioinme #595 Kinézetre eléggé tetszetős kis rendszer, mivel 5.1, így elég nehéz is, főleg a mélynyomó része. (egyedül cipeltem haza 3 utcán át) Maga a mélynyomó nagyon jól néz ki, fekete csillogó mattos borítása van, és mint mondtam nehézkes. A hangfalak (5db) könnyűek, és kicsit törékenynek tűntek nekem elsőre, viszont iszonyat hangosan képesek szólni. A mélynyomóba ezeket a hangfalakat a hifiknél megszokott kis csíptetős lukakba kell belehelyezni, és nem dugacsokba, amit én a régi hangfalamnál már megszoktam, ez kicsit új volt. Az összeszereléssel nem volt gond, egy érdekes dolgot azonban megjegyzek még mielőtt kitérek lényegében milyen az egész: A hangvezérlő panelemen ellenőriztettem a hangfalakat külön-külön, és azt vettem észre hogy valamiért megcseréli/összekeveri a center speakert a mélynyomóval. Megcseréltem ennek a két kábelét (a leírással ellentétben a piros színűt a fehérbe, a fehéret a pirosba dugtam) és azóta minden működik, helyesen. Van hozzá egy kis kábeles távirányító, ami játékossá, és izgalmasabbá teszi a használatot, jó tekergetni , csavargatni, ezen lehet a hangerőt, és a basszust szabályozni. a basszus gombját jobban meg kell csavarni, a hangerő gombja viszont nagyon könnyen, szinte pöccre mozzan el, néha félek is nehogy túltekerjem, ugyanis roppant erős hangja van. Komolyan, körülbelül negyedéig tekertem fel, és már meg lehetett süketülni. A mélynyomó is elég tisztességes, főleg ha be lenne állítva, de ezt egyelőre még nem tudtam megtenni. Bizonyos helyeken (max payne trailere) kibaszott erősen szól (ahogy kéne neki), míg más helyeken majdnem 3/4ig felkell tekerni hogy látványos legyen. Ha letekerem a mélynyomót, és csak a hangot növelem, nem torzul, legalábbis ne olyan mértékben hogy én azt észrevegyem, egyébként különösen érzékeny vagyok a jól megszokott hangokra, hangrendszerekre. Viszont néha ha nagy a hangerő, kicsit nyivákol, sípol, nem tudom más szóval mondani. A hangfal könnyű szerkezetéből adódóan szerintem. Összességében még nem mondhatom 100%-ra hogy nagyon jó hangfal, de eddig megvagyok vele elégedve, egy 10-es skálán úgy 8-ra értékelném. A maradék kettőt akkor kapja meg, ha nem döglik be egy vagy két éven belül, illetve a basszust kitudom használni minden körülménye között.
Ja és egyébként nem tudom ki hogy van vele, de ez a center speaker szerintem tök felesleges, illetve azt mondanám inkább, hogy nem tudom hová tenni. LCD monitor tetejére (ahogyan a hangvezérlőben mutatja) aligha lehetséges, így most az előtt van, és kicsit zavar. Lehet ki is iktatom majd, vagy nem tudom.