1138
Milyen hangfalat vegyek?
-
#618 nem csak a g51 marad, de somogyit semmiképp:D érdemes nézegetni használtan is, djbörzén is lehet találni király cuccokat, olcsó pénzé ph-n is én anno a börzérol vettem a jbl-tlx9-gi hangfalaimat aprópénzért:D
Yamaha-NS-G40MKII 30-ért van a ph 1 pár
yamaha NS-50 30-ért van ph-n 1 pár:) -
#617 Tehát akkor olyat kell keresni, ami nem sal :D
De akk már tényleg csak a g51 marad, de az meg kurvadrága:D
meg mostanában bejönnek ezek az álló hangfalak.. olyan kéne nekem.. :D szépálom -
#616 somogyi audio line szerintem kerüld el...nem 1-et füstöltem már szénné -
#615 a SAL az tulajdonképpen mit jelent? -
#614 hát... meg kéne hallgatni, SAL-t én nem vennék:DDDDDDD számomra az ipari hulladék...attól még másnak lehet jó:) -
#613 csorgatom a nyálam.
vélemény?: Elég jónak tűnik -
#612 Hellosztok, gondoltam ide beleillik a problémám! A gondom az, hogy csak 1 hangfal szól a gépes 2.1nél a basszus mellett! Ha átdugom a másikat, akkor az szól! Balance-ot néztem már mindenhol, de nem segített! A szettet átvittem máshova, de ott szólt rendesen! Viszont ezt már egyszer megcsinálta régebben, aztán megjavult! Ötlete van valakinek? -
#611 hi szerintem -
1911 BubbLes #610 Hi!
15-ből milyn hangszórót ajánlotok.?
7.1 támogatás van az alaplapomon bár nem igazán kell, mert nem tudok annyi hangszórót elhelyezni az asztalon. -
#609 -
#608 hátőőő kicsit nagy a pangás arrafelé alighanem körül nézek a zajos fórumon:D -
#607 loool valahogy éreztem hogy neked is ilyen van ilyen van nekem is csak fekete -
#606 RX-V350
Hogyne lenne: link1, link2 (na az egyikbe mar bele is okoskodtam... ) -
#605 amúgy milyen erölködöd van hozzá? nekem is ez a gyenge láncszem:D majd lecserélem csak nem tudom mire:/ onkyo-ban gondolkodom van valami erölködős topik?:D -
#604 amúgy ha nekem egyszer sok manim lesz:D egy dynaudio szettre fogom lecserélni a yamikat:D -
#603 sokáig nem voltam vele tisztában, hogy gyakorlatban mi aza thx.... thx-thx ja mondom biztos.... aztán barátom vett egy onkyo szettet azóta már tudom mi az
-
#602 Hogy a THX minositest hogy kapja meg ilyen egerdoboz, rejtely... -
#601 hátő mivel kötöttem volna össze.. ha nincs más hangkártyám? vagyis most nem értem mire célzol, én azt mondom megérdemel a szett egy 6-10k-s szaros creative hangkártyát... és mindjárt másképpen szól:D tudom baszki átkapcsoltam emu-ról ríltekre aztán volt pofáraesés meg doboz hang:D egy emu-t én sem vettem volna meg egy ilyen szettér -
ioinme #600 Megnéztem, végül is elég erős mindenhol a basszus, ha kellően felcsavarom a hangfalakat. Nade akkor kb. süket leszek. Legalábbis eddig közvetlen a monitor mellett voltak a hangfalaim, és most is odatettem őket. Gondolom nagy hibát követtem el, és jóval messzebb kéne ezeket tenni magamtól. Mert ha felcsavarom a hangerőt, úgy már a basszust is csak keveset kell csavarni (úgy néz ki hangerő függvénye is). A Max Payne 720p-s trailerét ennek ellenére akkoris sokkal nagyobb dübörgéssel játssza le, mint bármi mást a gépen. -
#599 Azaz cseresznye szinu az enyem. Vettem hozza kozepsugarzot most nem tudom mi a turo a kodja, 25k ropi volt... (2 eve kb) Szeretem, mert relative kedvezo arahoz kepest profin szol. Csak a beugro szintu Yamaha erositom hurka hozzajuk, kene valami komolyabb. -
#598 alighanem ilyen yamahám volt nekem is csak más színű ez az NS50-es ugye? jó cucc volt csak eladtam:D -
#597 Hat az se 100-as aki egy 20-30 ezres hangkartyat osszekot egy 20-30 ezres szettel... Akkor mar inkabb beleolni a penz valami ertelmesebb zajkeltobe. Vagy hangkartya melle erosito es komoly cucc. -
#596 elégnek elég az itegrált viszont soha nem fogja azt a minőséget adni:) még ebben az alacsony szegmens ben sem... füllel halható a különbség:D
amúgy bírom ezeket a szetteket a thx logóval z5500 meg társai htx -
ioinme #595 Kinézetre eléggé tetszetős kis rendszer, mivel 5.1, így elég nehéz is, főleg a mélynyomó része. (egyedül cipeltem haza 3 utcán át) Maga a mélynyomó nagyon jól néz ki, fekete csillogó mattos borítása van, és mint mondtam nehézkes. A hangfalak (5db) könnyűek, és kicsit törékenynek tűntek nekem elsőre, viszont iszonyat hangosan képesek szólni. A mélynyomóba ezeket a hangfalakat a hifiknél megszokott kis csíptetős lukakba kell belehelyezni, és nem dugacsokba, amit én a régi hangfalamnál már megszoktam, ez kicsit új volt. Az összeszereléssel nem volt gond, egy érdekes dolgot azonban megjegyzek még mielőtt kitérek lényegében milyen az egész: A hangvezérlő panelemen ellenőriztettem a hangfalakat külön-külön, és azt vettem észre hogy valamiért megcseréli/összekeveri a center speakert a mélynyomóval. Megcseréltem ennek a két kábelét (a leírással ellentétben a piros színűt a fehérbe, a fehéret a pirosba dugtam) és azóta minden működik, helyesen. Van hozzá egy kis kábeles távirányító, ami játékossá, és izgalmasabbá teszi a használatot, jó tekergetni , csavargatni, ezen lehet a hangerőt, és a basszust szabályozni. a basszus gombját jobban meg kell csavarni, a hangerő gombja viszont nagyon könnyen, szinte pöccre mozzan el, néha félek is nehogy túltekerjem, ugyanis roppant erős hangja van. Komolyan, körülbelül negyedéig tekertem fel, és már meg lehetett süketülni. A mélynyomó is elég tisztességes, főleg ha be lenne állítva, de ezt egyelőre még nem tudtam megtenni. Bizonyos helyeken (max payne trailere) kibaszott erősen szól (ahogy kéne neki), míg más helyeken majdnem 3/4ig felkell tekerni hogy látványos legyen. Ha letekerem a mélynyomót, és csak a hangot növelem, nem torzul, legalábbis ne olyan mértékben hogy én azt észrevegyem, egyébként különösen érzékeny vagyok a jól megszokott hangokra, hangrendszerekre. Viszont néha ha nagy a hangerő, kicsit nyivákol, sípol, nem tudom más szóval mondani. A hangfal könnyű szerkezetéből adódóan szerintem. Összességében még nem mondhatom 100%-ra hogy nagyon jó hangfal, de eddig megvagyok vele elégedve, egy 10-es skálán úgy 8-ra értékelném. A maradék kettőt akkor kapja meg, ha nem döglik be egy vagy két éven belül, illetve a basszust kitudom használni minden körülménye között.
Ja és egyébként nem tudom ki hogy van vele, de ez a center speaker szerintem tök felesleges, illetve azt mondanám inkább, hogy nem tudom hová tenni. LCD monitor tetejére (ahogyan a hangvezérlőben mutatja) aligha lehetséges, így most az előtt van, és kicsit zavar. Lehet ki is iktatom majd, vagy nem tudom. -
#594 Nekem ilyenem van:
Par eve volt 35k HUF. A melylada nagyon komoly, berezonalja a fel hazat. Ezekrol a kis dobozkakrol erdemes azt tudni hogy zajkeltesre alkalmasak max, komoly hangminosegre nem :) A komolyabb 2.1-es/5.1-es szetteket (35-40-tol felfele) az kulonbozteti meg az olcsobb valtozatoktol hogy nincs dobozhangjuk. Mindenesetre jatekokoz tokeletesek. Zenehez, filmhez ez a beugro szint kb, valami erositovel:
However, ezekhez az dobozkakhoz boven elegendo az alaplapi hangchip digitalis kimenete (persze nyilvan nem art ha van a fogado egysegnek bemenete). Persze vannak hazimozizashoz komoly kompakt szettek (B&W, Q Acoustics), aruk 2 zsak heroin is :) -
#593 az gondolom hogy nem rögtön cserés, de ha rögtön teheted cseréld:D ha nem akkor el leszel az integráltal is, de nem fogod megkapni azt a minőséget amire képes a hangfalszett:) tehát ahogy lehetőséged nyílik cseréld!:D egy ilyen szett többet érdemel mint egy riíltek vagy c-média vagy nem tudom mi:D és meg is hálálja azt neked! ez a beállításos mizéria csak nálam volt mert kicsit komplexebb a hangkártyám a dsp processzor miatt rengetek beállítási lehetőséggel bír! tehát ettől nem kell tartanod hogy bármit állítgatnod kellene! van egy ilyen kapcsoló ahol váltogathatsz game mode, matrix mode, music, a mátrix modot konkrétan nem tudom mi:D nekem úgy tűnt mintha sztereóból próbálna, térhangzás kreálni bekapcsolva sokkal teltebbek lettek a hangok! hangteljesítménye ez elég relativ mert mihez mérten? egy ilyen szetthez ilyen árban azt mondom, hogy kegyetlen hangos:D szerintem simán kétszer-háromszor akkorát szól mint az x540 pedig az is nyekereg valamit:D
úgy gondolom soha sem fogod maximális hangerőn használni -
#592 Na végre egy korrekt vélemény. Ilyet akartam hallani, amit húsz sorban olvashatok. Tehát, azt mondod megéri, de mivel nekem alaplapi integrált hangkártyám van, akkor gondolom az rögtön cserés. Azt akarom kérdezni, hogy.. hangteljesítményre mennyire hangos? mármint.. kurvahangos?:D és tiszta? Házban lakok, a szomszédok 25 méterre, úgyhogy.. lehet döngetni.
Minden használat előtt át kell állítani a beállítást? Vagy létezik olyan opció ami mindenhez tökéletesen szól; zene, film, játék? Én is kinéztem már ezt a rendszert, elsőre a külső fogott meg. Szerintem nagyon jól néz ki. Tehát hangfalanként 6-7 méter vezeték van? Egy 20 nm2-es szobában akkor csak elér a sarok végéig. -
#591 még annyit hozzá tennék hogy pont haver miatt hoztuk le kipróbálni a szettet mert x540-et akart/gondolkodott rajta, de kell neki kis teljesítmény mondtam neki attól sokat ne várjon, és mikor bekapcsoltok minden eldőlt, hogy megéri neki aza plussz 18ezer ezért a cumóért másnap elrohant venni:D azóta is csöpög a nyála milyen jó vétel volt..... én meg most rábeszéltem vegyen már mellé egy olcsóbb normális 5.1 hangkártyát és ne szórakozzon már azzal a ríltekkel siker rendelt valami x-fi-t ha megjön a kártyája kíváncsi vagyok milyen játékok alatt game funkcióval eax támogatással de szerintem tuti jó lesz:D -
#590 éppen minap próbálgattam, hasonlitgatam az X-540-el ilyen téren finnyás vagyok szal megmondom őszintén nekem nem kéne! de csak azért nem mert egy drága yamaha szettet hajtok, nem elégítené ki az igényeimet! nem is állt szándékomba a szettemhez hasonlítgatni..... nah mindegy nem is eza lényeg hanem az, hogy küllem tetszetős nekem bejött, van rajta külön stereo bemenet super(nekem erre volt szükségem digit csatlakozó hiánya miatt) nem tudom digites verzió létezik e belőle, ha igen még jobb, hátsó speakerek kábelei megfelelő hosszúságúak(nem mértem le de szerintem 6-7meter lehet) spekereknél van lehetőség a falra szerelésre ez remek! először pc-n próbáltam ki mivel az én hangkártyám alapjában stereo!(emu-1212) és nem volt rajta semmi féle digit bemenet így kénytelen voltam analogon sztereóra kötni zene bekapcsol első reakció haver megszólal ejjbazdmeg eza kis szar ilyen jól és szépen szól?:D a mély egy kicsit túl sok volt a spekerekhez képest meg ugye nekem a kártyám már be volt konfigolva a yamaha szettre kis finom hangolás után máris király volt a mély is, tekertem felfelé a hangerőt torzításnak nyoma sincs tiszta dinamikus mélyeket nyomott remegett minden ahogy illik:DD... a magasokat kicsit gyengének találom hiányoznak a tűéles magasak, bár nem is mindenki szereti a tűmagasakat! persze van rajta egy ilyen kapcsoló amit kapcsolgatva sokat dob az élményen, ami a lényeg az ilyen szettek általában nem zene hallgatásra teremtettek de ez nyugodtan lehet arra is használni:D nálam meg ez volt az elsődleges megvizsgálási szempont, nah átkötöttem az alaplapi hangkártyámra mert az van 5.1 mondom meglessük hát kárvolt:D kicsit doboz hangja lett a mélynek meg búgott:CCC na mondom üsse kőő játék elindít game mode bekapcsol(eax-es hangkártya hiányában) az élmény így itt sem volt teljes... viszont megjöttek a magas hangok is persze nem a tűéles:D, szerintem egy 5.1 eax-es hangkártyát nagyon meghálál a szett! ez egy nagyon jó gamer szett zenént is lehet rajta nyugodt szívvel hallgatni, filmekre is kifejezetten ideális! ha panelba laksz a szomszédok nem fognak örülni neki:D ha családi házban akkor is hallani fogják a szomszédok:DDD összegezve jó cucc, megfelelő teljesítménnyel, elérhető áron! -
#589 vélemény? :) -
#588 ha egy picit 30 felé tudsz menni 35k logitech G51! nem fogsz benne csalódni!:D -
#587 egualizer kell hogy legyen rajta. Aztán majd ha sikerült beállítani, akkor egy véleményt (jól kifejtve) írhatsz, hangerő, minőség stb. Kíváncsi vagyok rá. -
ioinme #586 Ismét itt vagyok, megvettem egy Genius SW 5.1 3000-est. Kicsit bonyolult volt összerakni, de végül csak sikerült. A kérdésem, hogyan lehet előcsalogatni belőle a basszust? Mert a kis távirányítón amit adtak hozzá majdnem fullig felkell tekerni hogy egy tisztességes basszust produkáljon, holott ha a hangvezérlő panelemen végigellenőriztetem az 5 hangfalat + a mélynyomót, akkor mikor az megszólal, elég tisztességes dübörgést tud produkálni. Hogy lehetne ezt így finomhangolni, vagy valami? -
#585 Ennyiert esetleg valami ertelmesebb 2.1-est (Logitech Z-2300 bar az mar nem is 30, 40k). De ha 5.1-re vagysz, szerintem Te is valaszd a Logitech X-540-et. -
#584 Akkor milyen 5.1-et ajánlasz 20-30 körül? kb. -
#583 "genius márkájú hangfalak elég jók" ->
-
#582 ilyet vettem de már megbántam, nagyon magas a hangja, a bass-nak meg nagyon mély, szal lehet szöszölni a hangszín beállítással, alapon hallgatsz zenét és bizonyos részeit alig hallod -
ioinme #581 Úgy értettem, hogy hallottam, hogy a genius márkájú hangfalak elég jók. :D
Nyilván van egérben is genius, meg még ki tudja miylen termékek. -
#580 Na ezt akartam irni, hogy ami viszonylag mar turhetoen szol a Geniusbol ez a "fadobozos" 5.1-es. Nem tudom, 30 korul mar THX-es Creative Cambridge Soundworks-t kapni, igaz 2.1-es, de a melylada mar uvegablakot repeszt es eleg tisztesseges minoseget produkal. -
#579 Miért? nem az? Én ilyet készülök venni, azt írják róla hogy nagyon brutál és megbízható. és genius.