Coolink \'Great White Shark\'
  • mainruler
    Szerintem egyrészt az egyoldalas-kétoldalas probléma lépett fel nálad, nekem a 2db egyoldalas 128MB/133MHz Ramhoz egy kétoldalas 256/133-at adva elég mókás dolgok történtek a Windows háza táján (Totális fagyások, regisztrációs adatbázis sérülése többször is minden látható ok nélkül, (ergo: nem piszkáltam bele), adatvesztések és más nyalánkságok...), amik az új modul eltávolításával hirtelen megszűntek...
    Azt hozzáteszem azonban, hogy volt ott tuning meg SDRAM CAS delay: 2, 3 helyett is, tehát az is bezavarhatott, de akkor is...
    Kettes számú magyarázat: Alaplapom (Abit SA6) manualjában van némi szó arról, hogy az utolsó (nekem 4 van) memóriaslotba ne nagyon rakjon senki RAM-ot, legalábbis ne olyat, ami egyszerre lefoglal két memóriabankot (mivel az utolsó slotok közös bankot használnak egy másikkal). Namármost: 1. Honnan a fenéből tudjam, milyen RAM-om van?
    2. Azt persze nem fejtik ki bővebben, hogy ez miért így van, és pontosan melyikek ezen slotok (tehát az egyes vagy pl. a hármas slot)
    Szóval remek, mi?

Ha nem egyoldalas-kétoldalas problémád volt, akkor lehet, hogy éppen másik slotba raktad most a RAM-okat amik így nem közös bankot használnak és így jóval gyorsabbak.