• nearo
    #8195
    Fú hát... ha megvannak a kiegek, akkor én egy arcane archert csinálnék belőle, megfűszerezve kis red dragon discipline-el. Bár amire én gondolok az inkább lenne arcane archer, mint bárd.

    Ha tisztább bárdot akarsz, akkor javaslom, hogy vegyél fel egy papi szintet valamikor az elején healing és animal domain-el (csak lehetőleg ne első szinten, sokkal kevesebb skillpontot kapsz úgy). Healing miatt másfélszeres erősséggel gyógyítanak a varázslataid, animal miatt pedig egyel erősebb lényeket idézhetsz. Én ezzel is íjjal mennék, és elsősorban ügyire pakolnék, másodsorban karizmára. Karizmánál arra kell figyelni, hogy mindig legyen annyi, hogy tudjál új varázslatokat tanulni. A bevezetőben a Jaroo nevű gnóm egész jól elmagyarázza a legfontosabb tudnivalókat, őt érdemes figyelmesen "végighallgatni", ha nem vagy tisztában a varázslással, de kérdezhetsz itt is :)
    Varázslatok közül lényidézéseket, gyógyításokat és buffokat használnám. A többi varázslata, amik más lényekre hatnak túl gyengék lennének, hogy komolyabb helyzetekben is használni lehessen őket.
    Skillek közül perform mindenképp kell, tumble is ha megvannak kiegek, spellcraft is jól jöhet, use magic device is hasznos... aztán nemtom, ha tetszik még valami akkor az.
    Feat-ek... hát ha íjászkodni akarsz, akkor első szinten kell egy martial weapon proficiency, aztán ha már az íjnál tartunk, akkor egy weapon focus, improved critical, esetleg called shot, bár az nem fontos... aztán érdemes tápolni bard songot egy curse songgal, lingering song is megéri ha van kieg, lvl 21 felett lasting inspiration. Extra music szerintem nem éri meg, magasabb szinteken úgyis előbb pihensz, mint hogy elfogyna az összes song. Dodge jó lehet még, mivel nem érdemes vértet viselned, illetve mobility is jó lehet, ha valaki közel jönne íjászkodás közben. Ja igen, íjhoz még kellhet point blank shot és rapid shot. Ez így 10 db, lvl 18-ig 8-at kapsz, én called shot-ot és lingering song-ot hagynám ki, vagy esetleg mobilityt, egy idő után tumble "átfedi".

    A játékstílusom az lenne, hogy leidézném az éppen kéznél levő legerősebb állatkámat ami jellemtől függően grimgnaw-val vagy daelan-el menne tankolni, közben meg szétlőném az ellent íjjal. Csata előtt persze buffok mindenkire, védelmezők tankokra, támadást segítők meg rám, és persze bard song. Csapdákba be lehet küldeni állatkákat, de van find traps varázslat is... zárt ajtók meg csak az elején okozhatnak gondot, de ha nagyon fáj, hogy szét kell őket verni, akkor lehet tanulni open lock-ot, a magas ügyi miatt úgyis jó lesz, hogy nem class skill.

    Így első körben én így képzelném el a bárdomat. Ha van kérdésed, akkor kérdezz nyugodtan.