• nearo
    Hát... az én buildem inkább egyfajta fun karakternek indult, aztán végülis brutálisan erős lett. Az alapötlet az volt, hogy a karakter a játékban előforduló összes "formát" képes legyen felvenni. Félig-meddig sikerült is, Polymorph Self hiányzik csak a repertoárból.
    Bunyós karakternek terveztem, de végülis casterként se lehet olyan rossz... bár egy magasabb Spell resist könnyen kifoghat rajta. Én amint megkaptam Wildshape-et harcba szinte csak mackóformában mentem be.

Íme a karakter (spoilerbe rakom, mert hosszú):
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Race: Human
    Alignment: Lawful Neutral
    Szintezés:
    lvl 1-6 druid
    lvl 7 monk
    lvl 8-21 druid
    lvl 22 monk
    lvl 23-36 shifter
    lvl 37 monk
    lvl 38-40 shifter
    Kezdő tulajdonságok:
    STR 12, DEX 13, CON 8, WIS 18, INT 13, CHA 8
    A négyszintenként kapott tulajdonságnövelések mindegyike WIS-re megy.

Feat-ek:
    lvl 1 - Dodge, Extend Spell
    lvl 3 - Knockdown
    lvl 6 - Disarm
    lvl 9 - Improved Disarm
    lvl 12 - Improved Knockdown
    lvl 15 - Toughness
    lvl 18 - Alertness
    lvl 21 - Great Wisdom
    lvl 24 - Great Wisdom
    lvl 27 - Great Wisdom
    lvl 30 - Great Wisdom
    lvl 33 - Dragon Shape
    lvl 35 - Construct Shape
    lvl 36 - Armor Skin
    lvl 39 - Undead Shape, Outsider Shape
    Lehet rajtuk variálni, de amik mindenképp kellenek azok az Alertness és a négy Great Wisdom (bár Great Wisdom se kell, ha az ember nem akar sárkányformában rohangálni). Amik szerintem hasznosak az Dodge és Armor Skin +3 AC miatt, Knockdown-t gondolom nem kell ecsetelni, Toughness +1 HP/lvl, Extend Spell-el pedig tovább tartanak a buffok. Dragon Shape-t ajánlom még mindenképp, brutálisan erős, illetve még Construct Shape-nek lehet néhol hasznát venni. Disarm cserélhető, Knockdown sokkal többet ér, meg a két lvl 39-es skill se létfontosságú.

Skillek:
    A három Monk szintnél (lvl 7, 22 és 37) Tumble-t mindenképp maxolni kell és Disarm-ot is érdemes. Druid szinteken az elején mehet folyamatosan Spellcraft. Marad 154 szabadon elosztható pont, én Animal Empathy-t, Move Silent-et és Open Lock-ot maxoltam, maradékot pedig ráraktam Hide-ra.

Kérdezzetek nyugodtan, ha valami nem tiszta, hogy miért kell/nemkell, illetve kritizálni is lehet (de csak finoman ha kérhetem :)).