-
Rouge/Fighter osztottkasztú karakterről mit gondoltok?
Elsődlegesen Fighter lennék (persze Rouge-al kezdeném a sok skillpont miatt), Rouge azért kéne, hogy csapdákat leszereljem, meg ne kelljen az összes zárt ajtót/ládát betörni.
Nehézpáncélzatra és kard/pajzs kombóra gondoltam, elsődlegesen erőre gyúrnék, dex con int 14, wis 10, cha pedig 8 lenne alapjáraton.
Rouge szintjét úgy 7-8 körül maximalizálnám, mert ott még csak 2-vel gyengébb a támadása, mint a Fighternek (lv 4-et kevének érzem, ugye ott még csak 1-el gyengébb, csak utána gyengül tovább).
Gondolkodtam rajta, hogy esetleg valamelyik másik harcosabb kasztot társítsam a Rouge-hoz:
1. Barbár
Kap egy őrjöngést, egy gyorsabb mozgást, meg egy uncanny dodge-t (ami van Rouge-nak is, nem tudom összeadódik e pl a csapdák elleni bónusz mentő). Kettővel több skillpontot kap szintenként, mint a fighter, viszont nincs weapon spec... na meg nehézvértet se tud használni, feateket is jobban meg kell válogatni. De összességében ez se lenne rossz, csak nehéz elképzelni, hogy egy barbár őrjöngve szétcsapja az ellenfeleit, majd fél perc múlva egy zár felnyitásával pepecsel.
2. Paladin
A legnagyobb bajom itt is ugyanaz, mint a barbárnál: nem illik hozzá ez a sunnyogós zárfeltörős stílus. Bár a játék nem jutalmazza jellemváltással, ha betörök egy parasztházba, és elviszem az értékeket, de az egész lovagstílushoz ez valahogy nem passzol.
További hátrány, hogy a bölcsességet és a karizmát se kéne elhanyagolni.
De nézzük az előnyöket: lenne egy lovam, gonoszra sújtásom, egy nagyjából használhatatlan elűzésem, némi bónusz a mentőkre, immunitás a félelemre és a betegségekre, és néhány gyengébb varázslat. Továbbá mindenki imádna a jellemem miatt, csak én érezném hülyeségnek az egészet.
3. Ranger
Ez se lenne rossz, bár bölire neki is kéne pár pont. Több hangsúlyt kellene fektetni az ügyességre a könnyűpáncél miatt, pajzsot se nagyon használhatnék... viszont szinte bünti nélkül harcolhatnék két fegyverrel (ami az extra támadások miatt jönne jól), a választott ellenség sem egy rossz cucc, lenne egy golyófogóm (túl gyenge lenne az állati társ, másra nem nagyon lenne jó), és vele is lenne egy kisebb mennyiségű varázslatom.
Alapkampánnyal játszok csak, így azt hiszem néhány skill és feat nem érhető el számomra, és a szintem is maximum olyan 16-17 körül lehet majd.
Vélemények?