8396
-
Stonee #7956 megvan a probléma oda. a játék elindítása előtt nem mountoltam be a "play disket" és ezért akadt ki. most már jó. ez komoly, 2011 elején lesz végigtolva a 2002-es játék.... de legalább megy 1920x1200-on 4x AA-val :) -
Stonee #7955 annyit amúgy simán adnék érte , ha tudnám h lefut. nagy rpg fan vagyok. BG-ket és vagy 10x végigtoltam már. erre is nagyon kiv lennék, de sajna' nem megy :( -
Stonee #7954 deviance rls, más nem jelezte h gond lenne vele. alaplapi integrált vga-val tolom, hd4270 és catalyst októberi driver van telepítve. de már lassan 3-4 éve próbálhatom és mindig ugyanez a vége... ugyanitt kilép, ugyanezzel a hibával. több különböző rls, azóta már több HW is cserélve lett a gépben. alaplap, proc, memó stb... nekem ez a játék még soha az életben nem futott le. hihetetlen. -
#7953 vedd meg eredetiben....én 2 éve vettem meg a TESCO-ban a fullos változatot az összes kieggel 1990ft ért:P -
Chipii #7952 Videókártya driver gond nem lehet? Friss driver van fent? -
#7951 Lehet, hogy nem warezzel kéne próbálkozni. -
Stonee #7950 olyan problámám van, hogy már évek óta próbálok játszani ezzel a játékkal, leszedtem több verziót is, de ahogy elkedzek játszani meg hibaüzenettel kilép a játék. (a program hibát észlel ezért kilép). XP-n próbáltam mindig. már az első csatornokban előbb vagy utóbb de kidob.
másnál nem volt ilyen ? van rá megoldás ? most az alap 1.0-ás veziót próbáltam , de az 1.69-es patch-el is ugyazt csinálja. -
#7949 köszi.
Most már lenyugodtam annyira ,hogy újra elővegyem.:) -
Chipii #7948 Ha jól emlékszem ez a 3 főellenfél dolog nálam is bejátszott, az okozta, hogy tolival szanaszét szurkáltam crippling strike-kal, az meg annyira lehúzta az erejét, hogy nem tudott elrepülni, idővel pedig jött az új (amikor az eredetinek már nem kellett volna ott lennie). Sajnos csak savval fogod sebezni, mert fizikai sebzésre 20-as ellenállása van, és a többi elemi sebzésre is 25. Esetleg egy második fegyver segíthetne (lehet akár egy tőr is), amin van 2d6 sav sebzés - egy nem túl régi mentésből talán vissza lehet menni csináltatni. -
#7947 Hali!
Hordes of the Underdarkban sikerült el akadnom a legvégén.
A legvégső csatát vívom és nem tudom megnyerni.
A leírást azt mondja, hogy megsebzem a devilt eltűnik és jönnek az elementálok. Na nálam nem. Sőt ahogy megölöm őket jön még egy devil és ez még1szer. A végén három devillel küzdök, de nem tudom őket megölni sehogy..
Hiába a halálra tápolt fegyverek megsebezni csak aciddal tudom.
Hiába a 67es defense szét cincálnak.
Hiába a 50heal amit vettem.
Hogy lehet őket megölni és mivel lehet megsebezni?
Előre is köszi.
-
Ravine #7946 Lehet, ha a szerver 'törve' van. De ez csak azt jelenti, hogy a master-szerver le van-e tiltva. Steelskies-on le van tiltva, tehat generalt kulccsal is be lehet menni. -
Fasiszta #7945 Lehet másolt játékkal multizni? -
Ravine #7944 Szia, LostDales mexunt mar vagy fel eve, a forumukat is elnyelte az enyeszet...
Magyar a SteelSkies, ott van most egy kis elet :)
http://steelskies.myip.hu -
MaRee #7943 Nem tudja valaki LostDales-en van-e még élet, vagy van másik magyar vagy külföldi igényes és jó szerver ahol lehet még játszani? -
#7942 Lehet, elkezdem újra a játékot :-)
1 human weapon master 2 tőrrel full kritre buildelve elég szépen okozgat :-) -
#7941 Hmm... monk. Erre nem is gondoltam. Viszont eszembe jutott valami, ami a paladinnál is gond lehetne: ezeket a szinteket egyszerre kéne meglépni, nem lehetne felváltva lépkedi a rouge-al. D&D szabályai legalábbis így szólnak, nem tudom, hogy ez a játékban is így van e.
Azt hiszem maradok fighternél, neutral evil leszek, és Grimgnaw lesz a társam. Együtt meghódítjuk a világot =) -
SaGa Jr #7940 A rogue+fighter szerintem működőképes kombináció amennyiben csak a single plaíer játékban a sztorit csinálgatod. Olyan kicsit mindehez értő, harcolni igen jól tudó delikvens.
Amennyiben nem megy gyökeresen szembe az elképzeléseddel, szerintem a monk sem elvetendő alternatíva a rogue mellé. Igaz nem lesz akkora a BAB mint ha harcossal kevernéd a sunnyogót, de nem kell félteni a gyors kis genyót amivé a monk+rogue kombináció válik.
A dolog hátrányai:
Nincs páncél (cserében wis is bejátszik a védelembe)
Kis fegyverválaszték
Nincs weapon specialization
Kevesebb BaB
Nincs kezdetben plusz szabadon választható feat
Harcosnál kevesebb HP-ja lesz
Előny:
Gyors (mozgás és ütések száma)
Jól védett minden szempontból
Vannak speciális trükkjei és támadásai
Nem kell újabbnál újabb fegyverek után kajtatnia
Fegyvertelenül és fegyveresen is igen jó (fegyvertelenül idővel jobb is lesz mint fegyveresen, csak ilyenkor a fegyverek esetleges bonsu sebzéseit csak kesztyűk használatával tudja imitálni)
Több skill point mint harcosnál
Egy ilyen karakternél Dex+Con ami igazán fontos (16 és 14 értékeken), emellé jöhet némi Wis és Str (14-14). Int nem annyira mert mind a rogue mind a monk jobban áll skill pontok terén mint a harcos (ember karakternél meg úgyis jön még +1 pont) így az elég szerintem 10-es értéken. Cha sem kell ha nem akarsz győzködni másokat.
Nem tud ugyan varázsolni majd mint egy Paladin vagy Ranger (de azoknál meg ehhez ugye a megadott tulajdonságnak 10 fölött kéne lennie a dologhoz) de mindkettőt leelőzni védelem terén ha jól emlékszem. -
#7939 Rouge/Fighter osztottkasztú karakterről mit gondoltok?
Elsődlegesen Fighter lennék (persze Rouge-al kezdeném a sok skillpont miatt), Rouge azért kéne, hogy csapdákat leszereljem, meg ne kelljen az összes zárt ajtót/ládát betörni.
Nehézpáncélzatra és kard/pajzs kombóra gondoltam, elsődlegesen erőre gyúrnék, dex con int 14, wis 10, cha pedig 8 lenne alapjáraton.
Rouge szintjét úgy 7-8 körül maximalizálnám, mert ott még csak 2-vel gyengébb a támadása, mint a Fighternek (lv 4-et kevének érzem, ugye ott még csak 1-el gyengébb, csak utána gyengül tovább).
Gondolkodtam rajta, hogy esetleg valamelyik másik harcosabb kasztot társítsam a Rouge-hoz:
1. Barbár
Kap egy őrjöngést, egy gyorsabb mozgást, meg egy uncanny dodge-t (ami van Rouge-nak is, nem tudom összeadódik e pl a csapdák elleni bónusz mentő). Kettővel több skillpontot kap szintenként, mint a fighter, viszont nincs weapon spec... na meg nehézvértet se tud használni, feateket is jobban meg kell válogatni. De összességében ez se lenne rossz, csak nehéz elképzelni, hogy egy barbár őrjöngve szétcsapja az ellenfeleit, majd fél perc múlva egy zár felnyitásával pepecsel.
2. Paladin
A legnagyobb bajom itt is ugyanaz, mint a barbárnál: nem illik hozzá ez a sunnyogós zárfeltörős stílus. Bár a játék nem jutalmazza jellemváltással, ha betörök egy parasztházba, és elviszem az értékeket, de az egész lovagstílushoz ez valahogy nem passzol.
További hátrány, hogy a bölcsességet és a karizmát se kéne elhanyagolni.
De nézzük az előnyöket: lenne egy lovam, gonoszra sújtásom, egy nagyjából használhatatlan elűzésem, némi bónusz a mentőkre, immunitás a félelemre és a betegségekre, és néhány gyengébb varázslat. Továbbá mindenki imádna a jellemem miatt, csak én érezném hülyeségnek az egészet.
3. Ranger
Ez se lenne rossz, bár bölire neki is kéne pár pont. Több hangsúlyt kellene fektetni az ügyességre a könnyűpáncél miatt, pajzsot se nagyon használhatnék... viszont szinte bünti nélkül harcolhatnék két fegyverrel (ami az extra támadások miatt jönne jól), a választott ellenség sem egy rossz cucc, lenne egy golyófogóm (túl gyenge lenne az állati társ, másra nem nagyon lenne jó), és vele is lenne egy kisebb mennyiségű varázslatom.
Alapkampánnyal játszok csak, így azt hiszem néhány skill és feat nem érhető el számomra, és a szintem is maximum olyan 16-17 körül lehet majd.
Vélemények? -
adeeeka #7938 Ahum , hát kösz. :D -
#7937 A közelharci támadásodhoz alapesetben az erőmódosítód van hozzáadva. Van viszont néhány fegyver, amit lehet úgymond ügyesen használni. Ha felveszed a kecses fegyver képességet, akkor ezeknél a fegyvereknél az ügyességmódosítód adja hozzá a támadásodhoz az erő helyett, persze csak akkor, ha ez jobb.
Az, hogy mely fegyvereknél működik, az le van írva a képességnél. -
adeeeka #7936 Ja, meg a kecses fegyverhasználat mire is jó? -
adeeeka #7935 hát az is maradt a régiben, megnéztem. Akkor a varázsbot külön kategória lenne, viszont arra nem lehet fókuszt csinálni... gondolom. -
#7934 A fókusz a sebzét nem javítja, csak a támadás módosítóhoz ad egyet. -
adeeeka #7933 Hiába tanulom meg a fegyverfókuszt-vándorbotra, a varázsbotom még mindig ugyanannyit üt, legalább is azt írja. Ezek szerint ez a fókusz csak a vándorbotra jó... -
#7932 9. szintű varázslat, majd 17. szinttől (ha varázsló vagy). -
adeeeka #7931 Át tudok alakulni pókká, meg a tenser átalakítása is elég jó, a vasgólem-féle ezek után jöhet? :D -
#7930 A harcos pap és a harcos varázsló között annyi a különbség, hogy a varázsló még csak vértet sem hordhat.
Egyébként van pár spell, ami felturbózza a harci értékeket, pl tenser átalakítása. Nekem viszont az alakváltás a kedvencem (9. szintű varázslat, angolul shapechange). Átalakulsz vasgólemmé, és onnantól nem állítanak meg... :) -
adeeeka #7929 Na az a a bizonyos spell focus és a penetration már megvan, de nem akarom kilőni kicsike mütyürökre a varázslataimat, amik igen erősek, ha már leszedek egy sárkányt egyedül :D ezért gondoltam csak a kisebbek kedvéért, agyoncsapni őket a botommal...:D -
steweee #7928 nekem harcos-pap karim már volt. egész jó, felbuffolja a harci értékeit magasabbra mint a "sima" harcos vagy barbár. ez egy lehetőség. gondolom van ennek harcos-varázsló változata is. ki kell próbálni. de sztem egy mágus azért tanult meg ért a mágiához, hogy azt használja... persze poén egy egy lényt fütykössel agyoncsapni, de ezen kívül lényegesen hatásosabb egy erős spell amire nics resistje lénynek kis spell focussal + penetrationnal megáldva... -
adeeeka #7927 Erösen felejtös? :D Van velem egy gyógyitó-harcos emberke, egy famulus meg egy idézett elementál. Gondoltam én is besegítek a harcba, ha már éppen nincs több varázslatom. Szóval akkor elég a quarterstaffra "gyurni", akkor a varázsbothasználás is jobban fog menni. Kösz! -
Chipii #7926 Igen, de erősen felejtős lesz a harci kapacitásod :) Inkább idézz, van pár tápos lény, ha jó jellemű vagy (6. szinten planar binding, talán síkkötés magyarul? 8. szinten pedig ennek a hatalmas változata)
Vagy még jobb, ha viszel magaddal valami harcos segítőt, és őt tápolod fel védővarázslatokkal. Kicsit kevesebb xp-t kapsz, mintha egyedül mennél, de nem fog számítani semmit, hogy fél szinttel kisebb leszel a végére. -
adeeeka #7925 Ha jobban akarok harcolni, varázsló létemre a varázsbottal, akkor az még a Quarterstaff -vándorbot kategóriába tartozik? ha esetleg fegyver fókuszt szeretnék... -
adeeeka #7924 Á, most találtam magamnak egy szép fegyvert a Valmaxian botját, ha jól tudom ettől jobb nincs is, valami vértre vagy intelligenciafokozóra gondoltam inkább, de kösz :D -
Chipii #7923 Ott sajna nem lehet, majd a következő fejezetben (Beorunna's Well). Bár addigra elég szépen dobálnak a ládák is mágikus fegyvereket. -
adeeeka #7922 Ahum, értem, köszönöm. Az elugrás tényleg jó, akkor mágiasimeretet meg folytatom. Mikor lehet Luskan városában RUNEMASTER SMITH-nél bűvölt fegyvert csináltatni? -
Chipii #7921 bukfenc, vagy elugrás, nem tudom, hogy mi lehet magyarban: +1 védelem 5 pontonként. -
Chipii #7920 Mágiaismeret fontos. Egyrészt nem árt tudni, hogy mit varázsolnak ellened az ellenfeleid, nem csak annyit látsz, hogy varázsolnak rád valamit, dobsz egy mentőt, és meghalsz vagy sem, hanem tudod mi történt, és legközelebb tudsz készülni ellene:) Meg 5 pontonként ad +1 mentőt varázslatok ellen - ezt nem látod kiírva a karilapodon, de amikor a mentőt számolja, akkor beleszámít. Ha használod a védelem varázslatok ellen varázslatot, az is ad még 8-at, így brutális mentőt lehet csinálni:) -
adeeeka #7919 Az összpontosítás természetes, de azon kívül? Az elkerülés egész jó taktikának tűnik, de a műveltségemmel már mindent felismerhetek, más valami ami hasznos lehet? -
#7918 Szerintem műveltség jó dolog, azonnal megtudod, hogy milyen varázstárgyat találtál, nem kell pénzt költened a beazonosításra.
Összpontosítás kell mindenképp.
Rábeszélés is sokszor jól jöhet a párbeszédek során.
Gyógyítás is jó cucc, ha elég magas, akkor többet tudsz gyógyítani egy készlettel, mint egy itallal. Mellesleg élőholtak sem szeretik, ha gyógyítani próbálod őket :) -
adeeeka #7917 ÁÁáá. nem pazarolom a támadóvarázslataimat erre, de akkor a szintlépéskor nem tudok mit választani mert így a mágiaismeret is kiesik mert nem használom, kiesik még az műveltség is mert minek, akkor mire adjak pontokat? Egyedüli ötlet az elkerülés, és még? Amúgy köszönöm..:D