Chipii#7654
Az alap kampányt gyakorlatilag bármivel végig lehet vinni (én még emlékszem a legeslegelső karakteremre, egy barbárra, aki kétkezes fejszével irtott, de úgy, hogy fogalmam se volt szinte semmiről:)
Szóval bármivel lehet játszani, ami tetszik.
Ha íjásszal akarsz lenni, akkor mindenképpen érdemes egy kísérőt szerezned, aki feltartja a tömeget, hogy a háttérből lövöldözhess. Jellemtől függően Grimnaw a szerzetes (ha gonosz vagy), egyébként meg Daelan Redtigert tudom ajánlani. Őket megtalálod a városközpontban az egyik fogadóban.
Képességeket 3 szintenként kapsz, amiket érdemes egy íjásznak (nem sorrendben írtam)(magyarosítással nem játszottam, próbálom tippelni, hogy mik lehetnek magyarul:)
- fegyver képzettség (+1 a támadáshoz)
- célzott lövés (lábra vagy kézre lehet lőni vele, és lassítja vagy a védelmét csökkenti egy időre a célpontnak)
- fejlesztett kritikus (nagyobb eséllyel tudsz kritikust (íjnál 3-szoros) sebzést okozni
- "point blank shot" - Lövés Közvetlen Közelről? Ha közelre lősz, akkor büntetést kapnál, de ezzel még bónuszt is kapsz közelre, +1 támadás és +1 sebzés
- gyors lövés: ha aktiválod, akkor körönként kapsz még 1 lövést, cserébe minden támadásod 2-vel kisebb lesz
Ezeket az extra támadási módokat megtalálod a jobbgombra feljövő menüben, érdemes a gyorsmenübe rárakni őket, és akkor könnyen elérhetőek.
ügyességek, amit érdemes lehet:
- észlelés (messzebbre tudsz látni, és korábban lőhetsz elvileg)
- "tumble"- akrobatika? - erre is érdemes, növeli a védelmet, meg nem kapnak extra támadást az ellenfelek, ha közöttük lavírozol.
- Állatok szelidítése is jó lehet, azzal akár félelmetesnek tűnő állatszörnyeket is a kísérőddé tehetsz, igaz, csak ideiglenesen.
A vándor 5-szintenként választhat kedvenc ellenfelet, aki ellen egyre több bónuszt kap (többek között extra sebzést). Olyat érdemes választani, akiből sok van, pl ember, vagy élőholt.