8396
-
steweee #7676 nem tudom, nekem már új kártyám van. de a 7600 gs-hez, illetve bármyelik másik régi nvidiához az a driver volt az utolsó és egyben legjobb fejlesztésű driver
az újak már architektúrájúak és sokminenben mások meg többet tudnak. az új driverek azoknak vannak optimalizálva
-
Chipii #7675 Akkor miért kellett pl új driver a bioshock-hoz? Ott volt az a szitu, hogy az nwn csak a régivel, a bioshock csak az újjal ment (a korábbiakkal fagyott). Topazo nyugodtan rakja fel az új drivert, mint írtam, nekem még régebbi kártyám van. Rosszul nem járhat, ha nem tetszik neki a végeredmény, nyugodtan visszarakhat utána egy régit.
topazo, nem kell neked eltávolítani a régi drivert, ha akarja, akkor az új driver előtte eltávolítja a régit. -
topazo #7674 Jambykanak. -
topazo #7673 tehát most mit csináljak? vagy adjam fel, és törődjek bele hogy nincs játék? volt már tudtommal ilyen probléma itt. ő hogy oldotta meg? vagy játszak a 2. résszel? -
steweee #7672 éppenhogy nem kell friss drives a régebbi vidkarihoz
amit írtam az az utolsó a régebbi karikhoz a driverek közül ami még készült.... -
topazo #7671 köszi szépen megpróbálom. ahhoz le kell szednem a programok eltávolításával a régi drivert, vagy rá lehet telípteni az újat letöltés után? bocsi ehhez amatőr vagyok. -
Chipii #7670 Volt egy rakás széria nvidia driver, ami az nwn főképernyőt elszúrta (bár túl lehetett rajta menni trükközéssel). Rakd fel a legfrisebbet a www.nvidia.com-ról (178.24 most), nekem 175.16 van 7600GT-hez, és megy rendesen.
-
steweee #7669 létezhet ilyen. használd a kártyához a gyári lemezes driverjét, vagy az utolsó "normál" drivert a nvidia forceware 91.23ast. azzal biztosan jó lesz -
topazo #7668 hát ez az, de ahhoz én hülye vagyok. nvidida geforce 8600 gt kártyám van. a driverem (dxdiag: 6.14.0011.5827 (angol)dátum: 2007. 05. 10.) ennél vajon van frissebb? egy másik fórumon azt mondták, hogy az első rész nem támogatja a 8-as szériát. ez igaz lehet? tehát túl új a gépem a játékhoz azt mondták.
-
#7667 nekem vidókártya driver frissítés oldotta meg a hasonló problémát, szerintem frissíts. -
topazo #7666 kicsit bajban vagyok. letöröltem az egészet, töredezettségmentesítés, meg minden, s újra elkezdtem felrakni, úgy hogy minden program telepítése után terveztem egy elindítást. namármost a program már az alapjáték után nem adja be a menüt, csak az a csinos fekete képernyő, rajta a kurzor, illetve üvölt a zene. néha ha szerencsésen kattingatok, bead egy egy ikont, de aztán újra semmi. néha egy videót is elindít, aztán megint feketeség. megpróbáltam úgy hogy felteszem a kiegészítőket, de ugyanaz a tünet. javítással szintén. kikapcsoltam egy magot, de ugyanazt produkálja. a 2. rész pedig simán megy, a heroes V. simán megy, az oblivion simán megy, a baldurs gate simán megy, a thief 3 stb. simán megy. CSAK EZ NEM AKAR NEKEM MEGJELENNI. adjam fel? ne játszak vele?
a driver régi a kártyámhoz? mondjuk a directx szerint 2007. évi. de én ehhez a driver frissítéshez amatőr vagyok. menjek fel az nvidia honlapjára és töltsek le meghajtót a geforce 8600 gt szériához? tudsz ebben segíteni? az valós lehet hogy a második részhez, oblivionhoz, heroes V.-höz jó a driver, de ehhez nem? írd le légyszi lépésről lépesre a driver frissítést.
S elnézést kérek mindenkitől, hogy belekavarok a kalandozós üzenetekbe, de nagyon zavar, hogy én nem tudok kalandozni. -
topazo #7665 HELP ME! Nagy neverwinter kalandozók. szóval a következő dolog történt: az egész szabadnapomat elcseszte. Feltettem a gépemre a Diamond csomagot. a következő képpen. én nem a C: meghajtó program files-ba, hanem egy másik meghajtó games könyvtárába telepítettem a játékot. eddig ez egyik programnál sem jelentett hibát. a sorren a köv. volt: alapjáték - kiegészítők - kingmaker (a rajta lévő 1.66 .os javítással). Ezt követte az update - 1.69-es javítás feltepítve, mintegy 40 perc eltelt (500 mb kb.). na most 1.69-es verziószámú a játék. Ezt követően töredezettségmentesítés, lemezkarbantartás a c: és a játékot tartalmazó F: meghajtón. majd magyarosítás telepítése a játék könyvtárába (neverwinter/nwn). közben természetesen még a ccleaner-t is használtam, registry törlést is aktiváltam. Játék végre elindít. bejön az intro a reklámok, majd a menü helyén (ahol a zene szól) nem látszódik semmi, csak egy nagy fekete képernyő, meg az egér kéz alakú ikonja. kattingatok összevissza, s nem történik semmi. csak nagy fekete képernyő.
Gépem paraméterei: Windows Xp sp3, AMD Athlon 64 X2 Dual Core 5000 + proci, 2 gb ram, geforce 8600 gt (256) (6.14 driver verzió) mi lehet a gond? 64 bites csomagot telpítettem csak (16 és 32 nem) ez gondot jelenthet? kérlek titeket segítsetek. mert fél napom elment a telepítéssel, és mégsem tudok játszani. -
Chipii #7664 Sorcinál nem kell előre memóznod, hogy miből hány varázslatot akarsz, bármelyik adott szintű varázslatot felhasználhatod a napi kereted terhére. Pl ha tudsz 6 egyes szintű varázslatot egy nap, akkor 6 lesz látható minden első szintű varázslatod mellett, de bármelyiket varázsolod, mindenhol csökkenni fog a látható szám. Ez nagyon nagy előny a wizardhoz képest, ahol alvás előtt kellene eldöntened, hogy miből mennyit akarsz majd használni. Cserébe kevesebb féle varázslatot tud megtanulni.
Viszont el kellene döntened, hogy wizardot, vagy sorcit szeretnél, mert együtt nem szerencsés a kettő. Ha pl 20as szintű a karid, akkor csinálhatsz belőle egy 10wiz/10 sorcit, ami nem valami acélos, viszont akár a 20 wiz, akár a 20 sorci nagyon brutális. -
matyi009 #7663 Aha köszi, mostmeg egy wizzardot kezdtem el és mellé sorc classt
nem is rosz csak érdekes hogy miért megy le több varázslat is ha csak 1 iket nyomom el pl nyomok egy death cloudot és vagy 5 spellnek lemegy a charge e szal aludhatok megint.. ezt nemtudod hogy miért van? -
steweee #7662 lehet csak 1 pont kell vmilyen attribra
három szintenként kapsz rá egyet.... -
matyi009 #7661 ja értem köszi bár mind1 mert már 40 es :D -
steweee #7660 az elején a karigenerálásnál kiírja hogy milyen prerequist***akármi kell neki. meg kellene nézni egy új karigenerálásnál hogy mik ezek a feltételek. pl: 18as wisdom meg not evil char. ilyenek
(hasraütésre) -
matyi009 #7659 A 2. asszem de már megvan, az volt a lényeg hogy nem akkor kellet amikor irta a colors -os feliratot hanem amikor nem lehetet :D
viszont van egy kérdésem amire talán tudsz adni választ hogy miértnem tudok presztizs class ra rakni? pl arcean archer? -
steweee #7658 ez melyik lánc és ajtó pontosan?
nekem megvan a saját leírásom, megnézem ott, de így nem tudom melyiket copyzzal a kettőből -
matyi009 #7657 Hello megint elakadtam :) Megnéztem végigjátszásban is de nem segitett.
Hordes of Underdark ról lenne szó amikor láncokat kell összegyűjteni hogy ki tudjam nyitni az ajtót, nos meg is van mind a 4 be is raktam a helyükre de mikor rányomok a kútra akkor vagy azt irja hogy nem történik semmi vagy six colors swir and apper above the pool és ekkor szinek jelennek meg a kút felett de ha helyesen nyomok akkor is csak anyit érek el hogy előjön egy kis sárkány féleség és kezdhetem elörről. -
Chipii #7656 6 másodperces körök vannak, kezdetben 1 lövés/kör a sebességed. Level6-on kapsz 2., 11-en 3., 16-on 4. lövést (ez kaszttól függ). Gyorsítás adhat még egyet, a gyors lövés képesség pedig megint egyet, az már elég gyors lesz:)
Az nwn/docs könyvtárban találsz doksikat, a NWN_OnlineManual.pdf-ban találsz táblázatokat, amelyek még akkor is segíthetnek, ha hadilábon állsz az angollal. A 179. oldalon látni, hogy melyik kasztnak melyik szinten hány támadása lesz. Ott találod az alap támadást, amit az erőd, egyes képességek, a mágikus fegyver tulajdonságai és buffok is növelhetnek, a végeredményt a karilapodon láthatod. Pl a 16/11/6 azt jelenti, hogy az első támadásodnál 16ra dobsz 1d20at, a 2.-ra 11-re, a 3.ra pedig 6-ra. Tehát a többi támadásoddal kicsit nehezebben fogsz találni, de ha elég magas a támadóértéked, akkor ez nem lesz gond. Ha emellett van még gyorsításod is (azt alacsony szinten potiból, később tárgyból kaphatod, illetve mágusnak van spellből), azt nem látod ugyan a karilapon, de az még egy 16-tal való támadást jelent. -
gregtom6 #7655 Ez nekem elsőre a WoW hunter kasztjára hasonlít, de nagyon:)
Ugye a vándor elfem később gyorsabban fog lőni?? Mert most még elég lassan lő. -
Chipii #7654 Az alap kampányt gyakorlatilag bármivel végig lehet vinni (én még emlékszem a legeslegelső karakteremre, egy barbárra, aki kétkezes fejszével irtott, de úgy, hogy fogalmam se volt szinte semmiről:)
Szóval bármivel lehet játszani, ami tetszik.
Ha íjásszal akarsz lenni, akkor mindenképpen érdemes egy kísérőt szerezned, aki feltartja a tömeget, hogy a háttérből lövöldözhess. Jellemtől függően Grimnaw a szerzetes (ha gonosz vagy), egyébként meg Daelan Redtigert tudom ajánlani. Őket megtalálod a városközpontban az egyik fogadóban.
Képességeket 3 szintenként kapsz, amiket érdemes egy íjásznak (nem sorrendben írtam)(magyarosítással nem játszottam, próbálom tippelni, hogy mik lehetnek magyarul:)
- fegyver képzettség (+1 a támadáshoz)
- célzott lövés (lábra vagy kézre lehet lőni vele, és lassítja vagy a védelmét csökkenti egy időre a célpontnak)
- fejlesztett kritikus (nagyobb eséllyel tudsz kritikust (íjnál 3-szoros) sebzést okozni
- "point blank shot" - Lövés Közvetlen Közelről? Ha közelre lősz, akkor büntetést kapnál, de ezzel még bónuszt is kapsz közelre, +1 támadás és +1 sebzés
- gyors lövés: ha aktiválod, akkor körönként kapsz még 1 lövést, cserébe minden támadásod 2-vel kisebb lesz
Ezeket az extra támadási módokat megtalálod a jobbgombra feljövő menüben, érdemes a gyorsmenübe rárakni őket, és akkor könnyen elérhetőek.
ügyességek, amit érdemes lehet:
- észlelés (messzebbre tudsz látni, és korábban lőhetsz elvileg)
- "tumble"- akrobatika? - erre is érdemes, növeli a védelmet, meg nem kapnak extra támadást az ellenfelek, ha közöttük lavírozol.
- Állatok szelidítése is jó lehet, azzal akár félelmetesnek tűnő állatszörnyeket is a kísérőddé tehetsz, igaz, csak ideiglenesen.
A vándor 5-szintenként választhat kedvenc ellenfelet, aki ellen egyre több bónuszt kap (többek között extra sebzést). Olyat érdemes választani, akiből sok van, pl ember, vagy élőholt. -
gregtom6 #7653 Fel tudtam tenni a magyarítást:)
Már kijutottam az Akadémiáról, eddig nem csalódtam a játékban. Elf vándort kezdtem, ami íjász lenne. A kérdésem, h milyen karakterrel lett volna érdemes kezdenem, v h ennek milyen képességeit fejlesszem fel? Mert hiába van lemagyarítva, így is bonyolultnak tűnik. -
gregtom6 #7652 Na rájöttem, de a magyarítást nemtom rá feltenni, nem lesz magyar. alapból C:\NeverwinterNights\NWN-t ír, nekem csak egy NWN mappa van. Ha oda telepítem,akkor meg semmi se lett magyar. Hogy magyarítsam le? -
gregtom6 #7651 Hogy lehet a felbontást 800*600-ról fentebb venni???? Mert a configban csak ott a felbontás,de nemtom állítani. -
steweee #7650 ja meg jut eszembe, nagy csinnadrattával hirdették egy időben hogy magyar fejlesztésű nwn klón játék lesz a káosz ciklus feldolgozásával skandar graunnal az élen. még képeket is láttam belőle, hát nem egy nwn volt.....
miért inkább nem erre kértek engedélyt hogy a szerkesztővel csinálják meg erre a platformra? -
steweee #7649 én azt sajnálom,hogy nem írnak rá kieget most hogy már így szét van turbózva a CEP-el. az alapjáték, sőt a hou is kissé unalmas tilesetekkel van tele, bár történetileg meg szuper mindkettő. a sou-t csak kipróbáltam. a kingmaker egy fos, én szótár nélkül is tudok angolul, de az a sok idióta dumálás kikészít. inkább meg kellene rá írni a baldurt. -
#7648 Azért a Baldur's Gate sokkal jobb, mint single player játék. -
Chipii #7647 Történetileg nem nagyon, de ugyanaz a világ. Elvileg Baldurs Gate II utódjának készült volna, abban volt is utalás rá (valami utazó Neverwinter városából), sőt, eredetileg úgy tervezték, hogy abból a karaktereket majd át lehet ide exportálni. Ez utóbb több minden miatt mégse lett így, főleg annak köszönhetően, hogy áttértek a dnd3-as szabályrendszerre, tehát nem lettek igazán kompatibilisek egymással a karakterek. Meg BGII végére félisteniek voltunk, nwn-ben pedig kezdő kalandozóként indulunk.
Mitől volt sikeres? Több oka is volt, egyrészt jól sikerült, és szerintem nagyon jól is nézett ki megjelenésekor, hangulatos volt, jól irányítható, relative hosszú kampány, ami kellően változatos is volt.
De igazából a multi tette sikeressé. Azon belül is az, hogy nagyon jó editorral rendelkezik, amellyel százszámra (sőt..) írták a rajongók a saját modulokat. Azon túl, hogy berendezte a modulíró a terepet, lehetősége volt bonyolult beszélgetéseket írni, küldetésekkel, triggerekkel. Átírhatták akár a szabályrendszert, fejlődési rendszert, az alapvető működést irányító scripteket is, hogy a gyári beállítások ne álljanak az alkotói fantázia útjába:) A modulokon belül is kiemelkedtek népszerűségben a persistent world-ök (pw-k), amelyek olyan multi világokat takarnak, amelyekben a játékos egy világban szabadon kóborolhat, nem köti semmiféle kötelező haladási irány. A kellően sok küldetés, és a többi játékossal való együtt játék vonzották a kalandra vágyókat, akik többre vágytak annál, mint hogy pl diablóban ezerszámra öljék agyatlanul a szörnyeket. És ekkor még sehol se volt a wow meg társai:) Nyilván eredetileg ezek a modulok is egyszerűbbek voltak, de ahogy az idő telt, egyre profibb munkák születtek, néhol extra grafikai tartalommal (új modellek, tereptárgyak, tárgyak). Ezekből idővel egy összegyűjtött, és folyamatosan bővített rajongói csomag is készült, a CEP, ezt a legtöbb új modul manapság fel is használja.
Persze a multis világok mellett otthon játszható, egy vagy párszemélyes modulok is készültek, azok között szép számmal lehet igényes darabokat találni. Ezek igencsak változatosak, az általam említett 100 óra nagyságrendű bonyolultabb kaland a véglet, elég sok pár órás, pár szint fejlődésre elegendő modulka is van, amelyek egy rövidebb sztorival rendelkeznek, meg persze a két véglet között is akadnak. pl van Lord of Terror is, amelyben nwn-ben lehet diablózni :)
Persze a grafika a mai játékokhoz képest megkopott, de nem olyan vészes még mindig.
Baldurs Gate? Naná, hogy jobbnak ítélték, mert az mindent ver:) (Épp nemrégiben vittem végig újra:) A Dungeon Siege más téma, én azt is nagyon szerettem, talán mert az első ilyen stílusú játékom volt, de nem nagyon lehet összehasonlítani őket. DS-ben egy csőben kell menni (egy irányba mehetsz), és csak ölni kell, fejlődési rendszer gyakorlatilag nincs, csak valami nagyon primitív képességnövekedés. "Küldetések"-nek nevezett valamik voltak, de semmi szerepük nem volt:) -
gregtom6 #7646 Jól van na, igazándiból eddig nem néztem ezeknek utána, azt hittem nem voltak ennyire sikeresek:) Akkor a legsikeresebbekre csak kíváncsi lennék majd:)
Csodálkozok, h ez a topic még mindig él, egyre kíváncsibb vok a játékra. Egy 2002-es Gamestarban jobbnak itélték a Dungeon Siege-t és a Baldur's Gate-et is, bár jóval kevesebb hsz van a ds topicban, Baldur topic meg nincs is, szóval kíváncsi vok,h mitől ilyen jó ez a játék:)
és a többi Forgotten Realms cucchoz(könyvek,icewind dale,baldur's gate stb.)mennyire kapcsolódik történetileg??? -
#7645 Lol, sok ilyen "amatőr" mod messze lekőrözi a hivatalosakat. Nem tudod mit beszélsz. -
Chipii #7644 Ja ne felejtsem, az nwn sose a hivatalos modulok miatt volt népszerű, hanem a rajongók által készített pw-k (multis világok) és modulok miatt. (Szerintem nem is fut olyan szerver, ahol hivatalos modult használnak, vagy csak nagyon elvétve)
-
Chipii #7643 Te tudod, de én játszottam a "hivatalosakkal" is, és a közelében nem voltak ezeknek az "amatőr", éveken át, nem mellesleg novellaíró segítségével készült moduloknak :) Legalábbis az én ízlésem és véleményem szerint. Illetve nem csak az enyém, hiszen nem véletlenük voltak végig ott a toplistán, ahol (az a 2007 gold award csak jelent valamit, meg a 100 oldalnyi komment).
De semmi se kötelező. Nyilván van akinek nem jönnek be, mert jobban szeretik, ha csak hentelni kell, és nincs ennyi sztorivonal. Csak fura ez a "magyar?" fuj, nem hivatalos? "fuj" (megnézés nélkül). -
gregtom6 #7642 már tárgytalan... -
gregtom6 #7641 Nekem eszem ágában se volt megvenni őket:) De nem akarok nem hivatalos,ráadásul magyarok által készített amatőr modokkal játszani(elnézést azoktól,akik készítették)de azért mindig az eredeti a jobb,nekik sok szakértelmük van már játékkészítésben.
Szóval nemtom én azokat ''vhonnan'' megszerezni? XD -
Chipii #7640 Szerintem felesleges a fizetős prémium modulokat megvenni, elég ha megvan az alap+a két kieg. Sok nagyon jó ingyenes modult lehet letölteni: http://nwvault.ign.com/fms/TopRated.php?content=modules
Magyar vonatkozásban a Tortured Hearts I-II-t tudom nagyon ajánlani, ami ennek ellenére angol nyelvű. Ha érdekel a kaland és gondolkozás, és nem elsősorban a hentelés a lényeg (persze azért van harc is rendesen, de nem az a lényeg, hogy szuperkarit gyárts hozzá), akkor nagyon hosszú időre leköthetnek, mert a két rész külön-külön kb 100 órányi játékot ígér :) -
#7639 A többi prémium modult meg kell vásárolni a Bioware oldalán. -
gregtom6 #7638 Hy mindenki! Elszántam magam, hogy megszerzem a játékot.
Na most ha minden igaz van a Diamond Edition,ami a legfrisebben tartalmaz mindent(patchekre értem)+kiegeket is. Meg van 6 db prémium modul. Na most ezekből csak 3 van a Diamondban? Ha igen,a többit hogy lehet megszerezni? És a legbővebb és legújabb a Diamond kiadása ugye? -
Jambyka #7637 Jav: "még NEM telepítettem"