-
Chipii #7618 Volt egy kis szabadidőm, és újra kedvem támadt nwn1 alap kampányhoz. Hogy egy kis kihívás is legyen benne, gondoltam meghekkelek pár dolgot, azt hiszem sikeresen :) Két dolgot változtattam.
Mivel a kampány encounteres felépítésű, a lények nagy része nem a mapon van eredetileg, hanem a karaktered/csapatod szintjétől függő nehézségű szörnysereg generálódik (bossok, meg pár egyéb kivételével). A encdifficulty.2da file tartalmazza az encounterek típusait. Ebben annyit tettem, hogy minden típushoz 9-est írtam, így minden esetben a lehető legerősebb ellenfelek generálódnak (olyan szörnyeket kapunk, mintha magas szintű karival mennénk). Érzékeltetésként: fire beetlek helyett dire spiderek jöttek 10+os csoportban :D
Emellett a diffsettings.2da file-t módosítottam, ez tartalmazza az egyes nehézségi szintekhez tartozó paramétereket. A DMPlayers (ez a very difficult) oszlopában MaxNPCDamagePercent-et 255-re emeltem. Ez a szörnyek alapsebzését emeli meg 2.55-szörösére. Ez nem a teljes sebzést, csak a fegyver alapsebzését emeli meg (tehát az 1d6ot, 2d10et, ami a lény fegyvere) - ezért is keveselltem a very diff 2-szerest, és ezért emeltem meg még jobban. 255 fölött nem lesz nagyobb, fölösleges tovább emelni, túlcsordul.
Ezt a két filet az NWNEXPLORER segítségével bányásztam ki nwnből (NWN Main Data, data\2da.bif\Game Data, és jobb gombra export). A módosított file-okat az override könyvtárba kell másolni.
Ezen beállításokkal még az erősnek hitt karakterem is nagyon megszenvedett az elején (csalogatni 1esével, 2esével, néha futás az őrökhoz:), nyilván egy 3as szintű karakter nagyon könnyen meghalhat megfelelő felszerelés híján, de később könnyebb lett - a jóval több és erősebb ellenfél miatt a fejlődés is gyorsabb.
Kevésbé mazohisták esetleg a két változtatásból csak az encounterest használják, vagy az is megfontolandó lehet, hogy az elején normál sebzést hagyni, és esetleg később megemelni, ahogy erősödünk (persze a szörnyek is erősődnek:)