8396
  • Jambyka
    A patch-et már korábban felraktam, az NVIDIA drivere is meg van, de azt még telepítettem!!!
    Köszönöm a segítséget!!!
  • Chipii
    1. A legfrisebb nvidia drivert rakd fel, amit a gépedhez lehet.
    2. A legújabb patch-et is (jó nagy lesz, az utolsóba raktak egy csomó extra contentet). http://files.bioware.com/neverwinternights/updates/windows/english/NWNEnglish1.69HotUUpdate.exe

Ezekkel remélhetőleg megnni fog. (Volt egy csúnya bug, ami egy bizonyos nvidia driver utána fenti tünetet produkálta, majd egy későbbi verzióval már megszűnt ez a fekete képernyő dolog, de lett helyette textúra probléma, de későbbi driverek javították azt is)
  • Jambyka
    Üdv Mindenkinek! Egy olyan problémám van, hogy feltelepíttem az NWN Platinumot. Minden rendben ment, lejátszotta az intrót de utána nem jelent meg semmi, kivéve az egér-mutatót. Hang működött rendesen! Gyanúm szerint a videókártya lehet a ludas, egy NVIDIA GeForce 6100-as integrált kártya van a gépben, de nem olvastam sehol, hogy integrált kártyán nem fut. Minden más követelmény megvan!!
    J.
  • matyi009
    Aha értem, énse olyan konzolra gondoltam de semmi sem jelent meg. A hiányosságért bocs mind a 2 kiegészítő fennvan valamint a legujabb patch és igen a netre is próbáltam menni de nem megy mert amikor vettük elkeverték a Hordes of Underdark cd keyet amit meg leszedek azal nem megy. Amiket leírtál hamarosan kipróbálom és köszi
  • Besz
    Egy kicsit részletesebben is kifejthetnéd a szituációt. Mire is kell neked a konzol? Melyik patch-et tetted fel?

Vedd figyelembe, hogy ha egy szerverhez kapcsolódsz játékosként, akkor le lesz tiltva sok parancs. Lehet, hogy a konzol sem jelenik meg ilyenkor. Ugyanis nem akarják, hogy bárki csalhasson kénye-kedvére. Dungeon Master-ek kivételek, ők továbbra is elérhetik a nekik szánt funkciókat.

Ne várj semmi látványos dolgot, a konzol csupán egy villogó kurzor lesz a bal felső sarokban, nem pedig egy lenyíló ablak vagy hasonló. Talán nem is fog villogni, ezért próbálj meg begépelni valami szöveget minden egyes esetben, hátha megjelenik, amit írsz.

Nem éppen az ellenkezőjét kellene beírni az "nwn.ini"-be? Mert nullára állítva letiltunk dolgokat, mikor jelen esetben engedélyezni kellene:
    Debug Mode=1
    Érzékeny lehet a kis- és nagybetűkre, ezért javítsd ki! Tudtommal az újabb patch-ek már alapértelmezetten engedélyezetté teszik, és így nem is kellene belepiszkálnod, de azért ellenőrizd.

Próbáld a következő billentyűzet kombinációkat is: CTRL + ALT + 1, CTRL + ALT + 0, ALT GR + 1, ALT GR + 0, Num Lock be majd ALT + 126. Nem fut a háttérben olyan program, ami elorozza az esetleges billentyűzet eseményeket?

Végső soron a Chat ablakot is használhatod a konzol helyett. Ekkor minden parancsot, amit a konzolba írnál, most a Chat ablakba gépeld be azzal a különbséggel, hogy az elejét kiegészíted két kettős kereszttel. Például:
    ##DebugMode 1 [Enter]
    Teljesség kedvéért: a Chat ablakot egyszerűen az Enter leütésével hozod elő.

Hivatalos információ az elérhető parancsokról és magáról a konzolról. Nem hivatalos csalásokat pedig találsz magadtól is a neten, ha éppen az kell.

Jobb ötletem nincs.
  • Chipii
    A konzol nem a szokásos legördülő, csak a felső sorban megjelenik egy sárga jel, oda írhatsz.
  • matyi009
    Nemtudja valaki hogy miért nem jelenik meg nekem a konzol?
  • matyi009
    raktam fel patchet és az egyik oldal leírása szerint beleirtam a nwn.ini be egy sort
    Debug mode=0
  • matyi009
    igen én is így tudom, de sehol sem jelenik meg.
  • Besz
    Már biztos rájöttél magadtól is, de ha mégsem:

A konzolt a '~' (tilde) karakterrel tudod előhozni. Ez az általános, más játékoknál is többnyire ezt alkalmazzák.
    Mivel angol játékról van szó, ezért magyar billentyűzeten az ESC alatti 0-át kell leütnöd.
  • matyi009
    hello nemtudjátok azt hogy, hogyan kell a konzolt előhozni?
  • Trantorius
    amúgy most készül egy nagyszabású NWN szerver de csak szeptember és karácsony között lesz kész sajna...
  • Kojiro
    kreálj egyet, add meg névnek, hogy: Magyarok ide jöjjetek de MÁN!
    és játszhatsz magyarokkal :)
  • Trantorius
    Cső
    Ha tudtok (magyar) NWN 1 vagy 2-es szervereket plz linkeljétek be az oldaljuk címét.
  • ollie
    Hmm, ez az Icewind Dale, Heart of Fury fokozatára emlékeztet. Ott 1-2 goblin ki tudta írtani a 6 tagú csapatot, ha nem vigyázott az ember. :)
  • Zsankee
    igy van, vagy leitatnam oket sorrel, modvan ha iszik velem, friendly, ha nem, akkor meghal alkoholmergezesben. igyis ugyis, jon az xp.
    errol eszembejutott,hogy en inkabb a tapasztalati szintfejlodest allitanam
  • Chipii
    Zsanki te nyilván a rendszert abba az irányba hekkelnéd, hogy a level40es kariddal ütnéd az 1/2es goblinokat, akik kaszával kritikussal sebeznének 1et, persze csak ha kapnának kaszát, mert csak menzai kenőkés jár nekik :)
  • Zsankee
    A modszer forditva is mukodik,ha valaki nem mazohista.
  • Chipii
    Volt egy kis szabadidőm, és újra kedvem támadt nwn1 alap kampányhoz. Hogy egy kis kihívás is legyen benne, gondoltam meghekkelek pár dolgot, azt hiszem sikeresen :) Két dolgot változtattam.

Mivel a kampány encounteres felépítésű, a lények nagy része nem a mapon van eredetileg, hanem a karaktered/csapatod szintjétől függő nehézségű szörnysereg generálódik (bossok, meg pár egyéb kivételével). A encdifficulty.2da file tartalmazza az encounterek típusait. Ebben annyit tettem, hogy minden típushoz 9-est írtam, így minden esetben a lehető legerősebb ellenfelek generálódnak (olyan szörnyeket kapunk, mintha magas szintű karival mennénk). Érzékeltetésként: fire beetlek helyett dire spiderek jöttek 10+os csoportban :D

Emellett a diffsettings.2da file-t módosítottam, ez tartalmazza az egyes nehézségi szintekhez tartozó paramétereket. A DMPlayers (ez a very difficult) oszlopában MaxNPCDamagePercent-et 255-re emeltem. Ez a szörnyek alapsebzését emeli meg 2.55-szörösére. Ez nem a teljes sebzést, csak a fegyver alapsebzését emeli meg (tehát az 1d6ot, 2d10et, ami a lény fegyvere) - ezért is keveselltem a very diff 2-szerest, és ezért emeltem meg még jobban. 255 fölött nem lesz nagyobb, fölösleges tovább emelni, túlcsordul.

Ezt a két filet az NWNEXPLORER segítségével bányásztam ki nwnből (NWN Main Data, data\2da.bif\Game Data, és jobb gombra export). A módosított file-okat az override könyvtárba kell másolni.

Ezen beállításokkal még az erősnek hitt karakterem is nagyon megszenvedett az elején (csalogatni 1esével, 2esével, néha futás az őrökhoz:), nyilván egy 3as szintű karakter nagyon könnyen meghalhat megfelelő felszerelés híján, de később könnyebb lett - a jóval több és erősebb ellenfél miatt a fejlődés is gyorsabb.

Kevésbé mazohisták esetleg a két változtatásból csak az encounterest használják, vagy az is megfontolandó lehet, hogy az elején normál sebzést hagyni, és esetleg később megemelni, ahogy erősödünk (persze a szörnyek is erősődnek:)
  • diegho
    köszi. megnézem majd a modulokat. az első karakter amivel annó végignyomtam pap/dd volt, azt tudom, hogy minden segítő nélkül végigmentem a játékon. a mefisztó-t a vízelementálom vágta le 1 ütéssel :D kicsit siralmas volt számomra, hogy a nagy főördög nem immunis az azonnali halált okozó vízelementál skillre, de ez van.

amúgy a pap/wm/f nagyon kemény úgy, hogy ha normális szférákat választ az ember. ha haveromat rá bírom venni hogy játszunk multiban, bár ahhoz neki kéne venni még egy eredetit mert az enyémmel nyomja, akkor én csinálok valami olyan karaktert ami egy rakás védelmet, ellenállást kap. pl champ of torm+paladin párossal minden mentő 25 vagy felette, ac 59!, attack 45 az alap astral blade-el, szóval elég kemény védelmek, de árnytáncost még sose próbáltam, arra valakinek ötlete? igaz barbárral se nagyon játszottam még.
  • Chipii
    Ez a wm rákfenéje, nem szereti az immuncrit lényeket, ezért kedveltem inkább a pap/rdd-t :)
    Mondom, próbáld ki a diablo modot, esetleg max nehézségen - úgy sem annyira vészes, bár néha akad benne kihívás, mindenesetre az alap kampányoknál jóval nehezebb. Vagy ha nem akarsz hentelni, és a fejedet is akarod használni, akkor próbáld ki a tortured hearts I és II modulokat (ha még nem tetted), nekem nagyon-nagyon bejött mindkettő. Baromi hosszúak, jó sok hétre nyújtanak kikapcsolódást (egyenként:D), feltéve ha valaki szereti a szerepjátékot, a nyomozgatást, változatos küldetések tömkelegét, és nem csak ész nélkül akar irtani. Magyar készítésűek, de angol nyelvű mind a kettő. Szerintem a kettő benne van a valaha készült legjobb 3 nwn modulban:)

tortured hearts I
    tortured hearts II
  • diegho
    ez így rohadt unalmas tényleg :D bár boss-ok ellen elég nehéz, pl a csontsárkányt nem volt olyan egyszerű megölni, pl paladin/cot-al sokkal egyszerűbb volt.
  • diegho
    na igen de az már csak a végén esik, mármint a sonic-os astral blade vagyis 8+2d6-os hosszúkard, most így az aramil blade-el is simán megyek, amúgy a beszélő kardot szoktam használni amíg nem kapom meg az astral blade-et. múltkor a végén amikor egy kalandozó csapatot kell megölni akkor egyiknél egy +12es katana volt, de volt asszem -4 az erőre vagy az ügyességre.
  • Chipii
    Szerintem hotu-ban a leghasználhatóbb a 8+2d6sonic vs evil sebzésű katana (quarry bossnál), mert arra lehet rakni másik elementál sebzést is (2d6 sav mindenképpen!), meg persze rápakolni minden mást a kovácsnál, de igazából nincsen óriási különbség közöttük, egyedül arra kell figyelni, hogy sav legyen rajta.
  • diegho
    módosítottam a szabláyt hosszú kardra, mert szablyát úgyse találok, erre kidobta az aramil pengét ami talán a legjobb hosszúkard a single módban, mondhatni hallhatatlan a karakter már most (15pap 3wm)
  • diegho
    na kezdtem egy papot szablyával és wm lesz belőle.
  • diegho
    de az elején még a monk főnökért valami 2000xp járt azt úgy 1 órán keresztül gyaktam így gyorsan lehetett haladni xp terén.
  • Chipii
    Ha jól emlékszem, akkor 28. vagy 29. szint után mindenre csak 40xpt kapsz, azokból meg nem jött össze a 30, hiába állsz meg tápolni korábban.
  • diegho
    diablo modot nem próbáltam. régebben sok karaktert próbáltam 10-es szinten, amikor még nem volt kiegészítő akkor a játék maga felajánlja a conquest of champion-s részben vagy hol hogy csinál 10-es karaktert sőt még pénzt is kapunk és vásárolni is lehet fegyvereket meg minden cuccot, onnan karakter elment aztán act2 :D

most a bard10/aa10/harcos5 karakterrel próbálom végigtolni, amúgy 30-as szintet meg lehet csinálni simán hotu alatt ha egyedül tolod végig segítők nélkül. na jó 29-es voltam a végére, de ha kicsit elidőztem volna az újraéledő monkoknál akkor meglett volna a 30. most így belegondolva, hogy ez az ijjasz segítők nélkül életképtelen, a pappal meg segítők nélkül toltam végig.

gondolkoztam, hogy végre egyszer kipróbálok egy assassint is, mert az kimaradt az életemből, de majd meglátom, az ijjásszal nem biztos, hogy végigszenvedem mert elég gyér pedig attack 40-ről indul ac meg 44 de alig sebez. a halál nyilvessző még egyszer se jött be semmi ellen :D egyedül a robbanó okosság amit használni szoktam. lehet megint csinálok egy kaszás harcos/weapon master-t aztán repkednek a 200-as crit-ek, a végén mikor megtámad a sok kis apró hülyeség a nevek örzője vagy kinél, na ott a kaszás harcos 1 kör alatt vagy 20-at vág le cleave-ek miatt :D
  • Chipii
    Területre papnak Storm of Vengeance nagyon jó (igaz, az druidának is van), implosion vagy word of faith (outsiderek ellen). Ezeken kívül amúgy meg üt a pap, nem varázsol:)
  • Chipii
    Diablo modot próbáltad? Kis változatosság:)

Amúgy pár viccesebb kari:
    -fighter(10)/dwarf defender(többi) masszívan CON-ra gyúrva, felvéve 3 epic damage res feat, elemi resist gyűrű-> iszonyat sok HP, masszív AC, fegyverrel szinte sebezhetetlen:)
    -druida epic sarki formával, max wissel, epic szinten 5 gr wist felvéve level30-ra megvan, ez lehet nem fér bele hotu-ba... Pedig nagyon feelinges:) 3 féle sarki forma, jó ac, isteni statok (erő buffal 50 fölött, dex con szintén az égben), sebzéselnyelés, végtelen sok tűz(vagy más elem)okádás. (1 szint monkkal insane ac érhető el, meg improved expertise is lehet, de ahhoz intre is kell rakni, még viccesebb 1 szint sd-vel az utolsó szinten: Árnyéksárkány:D - )

Néhány powerebb (bár ezeket single kampányban?:)
    - 3 rogue/wizard(többi) nagy kedvenc, első szinten egy, meg még egy alacsony szinten, hogy meglegyen evasion, majd a 3.-at level22-őn, ekkor feltolni tumble, umd, search és egyéb toli skilleket (elkölthetetlenül sok skillpontja van:) Ízlés kérdése, hogy expertisét/improved expertisét felveszi e az ember, valahol tiltják, mert arra szolgálna ugye, hogy AC növekedés a támadásod kárára, de varázslás közben nem nagyon akarsz ütni - van olyan szerver, ahol le is van tiltva - single kampányban amúgy is értelmetlen, mert enélkül sem ütnek meg:) Az ac-ja is nagyon magas, epic warding után meg főleg nem sebzi semmi, varázslatok ellen pedig 40-es reflex mentőt lehet kihozni vele (dex 18, tárgyakkal és buffal növelni, +prot from spells), evasionnal sárkányok ellen is tökéletes védelem.
    - 15 pap/2bárd/10vörös sarki, erőre gyúrva, vagy 15pap/7wm/többi harcos scimitarral: ezeket csak akkor, ha nagyon unatkozni akarsz, ezekkel inkább brutál pw-ken szokás játszani, mert singlében olyan, mintha easy alatt játszanál 2 szinttel:)
    -az általad is részben említett pap/aa/bárd(1) zen archerivel, ez se a szerepjátékosok kezében született:) Tűpárnát csinál mindenből pillanatok alatt, átvisz minden AC-t, és a divine favor használható a távolsági fegyverrel...
  • Kojiro
    nem mert területre a druid messze a legjobban sebez, akkor is varázsol ha íj van a kezében, de pl a pap nem olyan jó területre, a monknak meg ugye folyamatosan unequipelni kell majd a fegyót.
  • diegho
    most mentem egy kicsit a bard/arc archer/harcos-al 10/10/5ös erre dobott egy hibát az nvn.exe :D első hiba elmúlt 2 hónapban. ott voltam a vért ellopós helyen, most nincs kedvem újra mekiállni annak a résznek. ez a druida/aa egész jól hangzik, lehet kipróbálom, bár akár pappal is lehetne csinálni, vagy monk-al :D
  • Kojiro
    Nekem ami nagyon bejött anno, mikor még NWNeztem, az az Arcane Archer + Druid (lvl 1re meg megveszed a mage-et vagy bardot) volt. Veszel neki egy zen archeryt és akkor wisdomból lő és a druiddal meg ugye folyamatosan a wisdomot tolod. Nagy ellenfelek ellen az AA nagyon erős és ha közeljön sok kisebb akkor meg druiddal lenyomod őket területre (villám, savas eső).
    Írtad, hogy játszottál AA-val, akkor ez tetszeni fog.
  • diegho
    már jópárszor végignyomtam a hotu kieget (alapjátékot is, de első kieg meg nem jött be) tegnap fejeztem be egy paladin(11)champion of torm(15)-el és talán ezzel volt a legkönyebb eddig (harcos/weapon master, wizard, cleric/dwarven defender, sorcerer) ezekkel nyomtam végig eddig de lehet még régebben volt más is, de ez a lovag 51-es AC-vel nagyon kemény és még a fegyverét se tuningoltam fel (majdnem végig a beszélő hosszúkard volt nálam, act3-ban cseréltem le az astral blade +8ra) most gondolkodok mi legyen a következő, varázslót nem nagyon akarok, mert már kicsit unalmas. próbáltam egy bard/arcane archer-t de act3-ban már elég gyenge szegény, persze lehet nekiesek vele újra. valakinek valami jó kombó ötlete esetleg?
  • Chipii
    Ötlet:
    Fényes vízfelület(shiny water) opció kikapcsolása a video menüben?
    Friss driver?
  • Mythic
    Hellotok! Segítséget szeretnék kérni, mert sajnos nagyon idegtépo így játszanom. Nagyon gyakran a teruletek betoltésénél hibát észlel a program és kilép, egyenlore csak az alapjátéknál tartok. Eloszor akkor tortént amikor a bortonbol kilépve megtámadott a 4 szektatag. Utána a toltéseknél kezdett és folyamatosan problémázik is a program. Eredeti Diamond kiadás, 1.68patch, 2kiegészíto telepítve és a teljes magyarosítással. Ha valaki tudna segíteni azt nagyon megkoszonném!
  • R1200Gs
    Köszönöm a segítséget, így már betölti.
  • Chipii
    Próbáld átírni nwnplayer.ini-ben a Single Player Enforce Legal Characters=1-et 0-ra.
  • R1200Gs
    Hello!

Ott tartok, ahol Aribeth felajánlja, hogy menjünk a szertartás terembe összeállítani a gyógyszert. Ha igent válaszolok, akkor elkezdi betölteni, de egy ponton megszakad, kiírja, hogy érvénytelen karakter, válasszak másikat. Csak egyes szintű karaktert választhatok, magasabb szintű karakterrel nem tölti be a modult.