• Rincewind
    Rám inkább DM-ként lehetne számítani, mert bár több mint 10 éve aktívan szerepjátékozom, kb. 10-15 modul volt, amit játékosként értem meg. szóval időm nagy részét DM-ként tengetem... :)
    És, ha már Gabo leírta a stílusát, mint DM, akkor én is megteszem (nem mintha érdekelne valakit :):

A gondolkodós, fejtörős kalandokat részesítem előnyben! Ha van benne csata (mert azért kell, főleg CRPG-ben), akkor mindig igyekszem olyan szörnyet választani, ami kihívást jelent a party számára, hisz (szerintem) semmi értelme annak, ha egy szörny csak arra van, hogy a csapat megkapja a kinyírásáért járó XP-t! Szerintem akkor élvezetes egy csata, ha megvan az esélye, hogy a party elbukik benne (általában 10-15%), tehát nem nagy, de van! Szóval nem kell már első szinten vörös sárkányok légióira számítani :). Nem szórom két kézzel a mágikus tárgyakat és egyéb javakat sem, mert szeretem, ha a játékosok megküzdenek érte, nem csak az ölükbe hullik! Ez nagyjából azt jelenti, hogy egy karakter kb. 3-4. lvl-nél kapja meg az első +1-es fegyverét vagy egyebet! XP-osztásnál szintén szűkmarkú vagyok, mert szerintem annak sincs értelme, ha már a második kalandban 4-5 szintű játékosok rohangálnak, mert megöli a játékélményt! Összegezve: kevés XP, kevés varázstárgy, de sok fejtörés és minden modulban ott az elbukás lehetősége! Ez vagyok én, mint DM. Ez lehet, hogy sok embernek rosszul hangzik, de a tapasztalatom azt mutatja, hogy ezekkel a karakterekkel a játékosok szívesebben játszanak, mert minden egyes XP-ért megszenvedtek és ezáltal jobban összenőnek a karakterükkel, jobban megbecsülik, mintha gyorsan fejlődne! Hisz egy gyorsan fejlődő karakter, ha meghal, akkor a játékos újra kidob egyet és 3-4 játékülés múlva már ugyanott van, tehát elveszik a játékélmény!

Tőlem nagyjából erre lehet majd számítani. Persze sok függ attól, hogy mennyit tudok átemelni a papíron játszott RPG-ből az NWN-be, de mindent megfogok tenni!
    Kalandokat biztos csinálok, aztán, hogy majd jöttök-e hozzám játszani az már rajtatok áll. Én mindenesetre szeretném. :)