8396
  • marlowe
    Ja a kiadási Dátumról:

Derek French (Assistant Producer)épp most akadt ki valamelyik fórumon.."There is no release date. When its done will have to do for now."
  • marlowe
    Épp most olvastam még, ha már kérdezed , hogy OpenGL-ben írják ezért is lesz könnyebb multiplatforma elkészíteni...lásd kijön Linux, Mac, meg mégvalamire..
  • marlowe
    Az egyik fejlesztő (már meg nem modom melyik ) szerint, még nincs optimalizálva az engine, de a minimum konfig olyan 300Mhz proci..( a többire nem emléxem de az nwn.hu-n fennt van )
    A céljuk az , hogy a lehető legszélesebb körben menjen a game..azaz lehet butítani az engine-t, de pl. nem lesz maximális felbontás....csak a monitorodtól függ.
  • gwalker
    Van valami infotok affelől, hogy a game milyen konfiggal fog szépen jól futkorászni ?
  • marlowe
    ELvileg a határidő 2002 márc.
    Csak hát szeretnék....szeretnénk karácsonyra látni :)
  • Demeter
    Azért mondjuk én arra fenemód kíváncsi lennék, hogy miképp is sikerül majd a srácoknak tartani a "The Christmas" határidőt. ;-)
    Na mind1 addíg is nem maradt más hátra, mint a remény. Mert ha jól tudom ez hal meg utoljára. Vagy nem?
  • marlowe
    Húha....nálam a "v" a "w" mellett van...
  • marlowe
    És, hogy az újaknak se kelljen az oldat keresgélniük
    Íme itt a címe...http://neverwinternights.gamekapocs.hu( ha minden jól megy, és Chris is úgy akarja akár egy héten belül a www.nevervinternights.hu is mi leszünk :)
  • marlowe
    Nem bírok egyszerűen egy hozzászólásba beírni mindent.....olyan szűk ez a text field....Szóval, aki esetlgesen servert tudna, szeretne, adna bele..bármi.. az az oldal fórumán jelenkezhet, a Neverwinternights kocsmában...
  • marlowe
    Ha már a mesélők/játékosoknál tartunk :), lehet nekem is több kedvem lesz modult írni, mint lejátszani, bár a kiváncsiság nagy úr :)
    Ezzel kapcsolatban jut eszembe, hogy az oldalon ki lehet listázni e "letesztelt" modulokat (1. nem agyonszivatás az egész, 2. Nem tápgép ), valamint amennyiben lehetséges letölthetővé is tehetjük ( bár ez utóbbi csak annak kell, aki mesélni akarja, vagy serveren futtatni, ugyanis csak a serveren kell legyen a modul, az userek "csak" a custom texturakat, hangokat kell letöltsék. - ami szintén kitehető).
  • marlowe
    Jól tetted, lehet oda IS menni
  • MuERTe
    Nemsoká ;)
  • I.C.ram
    mikor jelenik mar meg?
  • I.C.ram
    en en is :))
  • Rincewind
    Köszi!

Igyekszem majd megfelelni az elvárásoknak! De a nagy kérdés továbbra is, hogy mennyit tudok ezekből átültetni az NWN-be! De mindenesetre mindent el fogok követnei!
  • Demeter
    Tetszik ez a fajta elhivatottságod DM-ként. Szerintem pont te csinálod jól, valahogy én is így csináltam (nem is szerettek érte :D ) annó, de annak már jó ideje. Ha te leszel a " msélőm " akkor szívesen játszok majd a csapatodban.
  • MuERTe
    off

Kellene nekem néhány fantasy kép.
    Távlati kép egy városról, néhány utcakép és pár kép valami fogadó szerű épületről.

on
  • marlowe
    Most nézem az videókat, marha jó lesz a karakter alakíthatósága, fejet testet, meg még valamiket lehet külön változtatni majd..
  • marlowe
    Petyus a monk/sorcerer-t feladtad?
  • marlowe
    Petyus IRC? ICQ?
  • Petyus_
    Gyerekek, mi ez a cheat téma? Nekem a legális félelf fighter/sorcerer-em alapban lesz olyan kemény, hogy egész Faerun rettegne tőle, ha nem lenne Chaotic good! :D
  • Celern
    Hehe... Anno én is egy csíter ellenes klán tagja voltam dio1-ben.
    Figy! Hidd el hogy nem az anyázásról van szó. Csak egy példa a lehetőségek közül:
    Jött egy füles, hogy vki csítes, azonnal beírtuk csetbe hogy senki ne jáccon a láma csíterrel!
    Így aztán hamar elment a kedve tőle.
    Amúgy természetes hogy lesznek csíterek... De minden normális DM úgy vágja ki őket, mint macskát szarni
  • MZ/X
    Ezexerint szerver van, DM van, jatekos is van, marcsak a game hianyzik. ;)
  • Rincewind
    Rám inkább DM-ként lehetne számítani, mert bár több mint 10 éve aktívan szerepjátékozom, kb. 10-15 modul volt, amit játékosként értem meg. szóval időm nagy részét DM-ként tengetem... :)
    És, ha már Gabo leírta a stílusát, mint DM, akkor én is megteszem (nem mintha érdekelne valakit :):

A gondolkodós, fejtörős kalandokat részesítem előnyben! Ha van benne csata (mert azért kell, főleg CRPG-ben), akkor mindig igyekszem olyan szörnyet választani, ami kihívást jelent a party számára, hisz (szerintem) semmi értelme annak, ha egy szörny csak arra van, hogy a csapat megkapja a kinyírásáért járó XP-t! Szerintem akkor élvezetes egy csata, ha megvan az esélye, hogy a party elbukik benne (általában 10-15%), tehát nem nagy, de van! Szóval nem kell már első szinten vörös sárkányok légióira számítani :). Nem szórom két kézzel a mágikus tárgyakat és egyéb javakat sem, mert szeretem, ha a játékosok megküzdenek érte, nem csak az ölükbe hullik! Ez nagyjából azt jelenti, hogy egy karakter kb. 3-4. lvl-nél kapja meg az első +1-es fegyverét vagy egyebet! XP-osztásnál szintén szűkmarkú vagyok, mert szerintem annak sincs értelme, ha már a második kalandban 4-5 szintű játékosok rohangálnak, mert megöli a játékélményt! Összegezve: kevés XP, kevés varázstárgy, de sok fejtörés és minden modulban ott az elbukás lehetősége! Ez vagyok én, mint DM. Ez lehet, hogy sok embernek rosszul hangzik, de a tapasztalatom azt mutatja, hogy ezekkel a karakterekkel a játékosok szívesebben játszanak, mert minden egyes XP-ért megszenvedtek és ezáltal jobban összenőnek a karakterükkel, jobban megbecsülik, mintha gyorsan fejlődne! Hisz egy gyorsan fejlődő karakter, ha meghal, akkor a játékos újra kidob egyet és 3-4 játékülés múlva már ugyanott van, tehát elveszik a játékélmény!

Tőlem nagyjából erre lehet majd számítani. Persze sok függ attól, hogy mennyit tudok átemelni a papíron játszott RPG-ből az NWN-be, de mindent megfogok tenni!
    Kalandokat biztos csinálok, aztán, hogy majd jöttök-e hozzám játszani az már rajtatok áll. Én mindenesetre szeretném. :)
  • MZ/X
    /me nem fog osztodni ;)
  • MuERTe
    Mi ebben a gond? Legfeljebb majd belterjesen tenyészünk ?DDDDD
  • MZ/X
    Te felreerted a dolgot, itt nem errol van szo. Az en jatekomat nem kell felteni, a b.neten is megvan a modja a csiterek, pk-k elintezesenek. Hanem arrol beszelek, hogy hiaba jo 5let a Vault, semmit se fog erni. Arra van kitalalva, hogy nyugodtan megbizhass egy ott regisztralt jatekosban, hogy betartja a szabalyokat. Ennek pedig nem igazan tudhat megfelelni. Ezert mondom azt hogy a csitereket nem onnan fogod tudni felismerni hogy nincsenek ott regisztralva, hanem ha mar szetcseszte a jatekodat. Persze tobbet nem jatszol vele 1utt az eletben. A lenyeg csak ez: nem kell szamitani a Vaultra, mint a csiterek kiszuresenek eszkozere.
  • Gabo
    Bocs! Helyesen így cseng:
    A csapat orvgyilkosa a két combján lévő mély sebek miatt csak négykézlább bírt kúszni a térdig érő, bomlás termékekkel teli VÍZZEL BORÍTOTT dungeonban.
    Ez kimaradt.
  • MuERTe
    A DK2 my pet dungeon része nagyon bejött nekem, sok szemét pályát csináltam :DD Itt sem lesz ez másképp :)))
  • Gabo
    Muerte:
    A DK2 anno nagyon feküdt nekem. Ha nem fogtok vigyázni, akkor majd lehet boklászni a visitozó impektől hemzsegő útvesztőkben, meg félreugrálni a kőgolyók elől.
    Kombájn tudna mesélni arról, hogy milyen vagyok KM/DM-nek. Ha jól emlékszem a legutóbb a társaságból senki nem úszta meg sérülés és vérmérgezés nélkül. A csapat orvgyilkosa a két combján lévő mély sebek miatt csak négykézlább bírt kúszni a térdig érő, bomlás termékekkel teli dungeonban. Senki nem volt hajlandó cipelni, lábra állni pedig már nem tudott. Imádom a M.A.G.U.S. kritikus sebzés táblázatait.
  • MuERTe
    Így fogok ugrálni örömömben, ha egyáltalán elindul a gépemen :) Nem lesz gyenge a gépigénye, ha azt akarom, hogy nézzen is ki valahogy :(
  • marlowe
    Erről jut eszembe az a tűzelementálos videó.....Nagyon szépen néz ki a tűzelementál, meg pár varázslat...
  • marlowe
    Aha megnéztem, marhára tetszik az editor, pláne, hogy nem igazán kell vele sokat vacakolni...
    Pikk pakk és meg is van egy pálya.....persze, ha saját textúrákat akarsz......akkor van vele gond.
  • MuERTe
    Egy kérdés a leendő DM-eknek. Megnéztétek már azokat a videokat az editorról, amiket belinkeltem? Nem nagyon látom a véleményeket :(
    Nekem nagyon megtetszett a dolog, valszeg rengeteg kircsi pályát alkotok majd :) Amugy első második és harmadik látásra is a Dungeon Keeper 2 jut róla eszembe, ugyanúgy lehet fölépíteni az egészet.
  • marlowe
    Na de siratás helyett akár folytathatjuk is a szerveződést :)
  • marlowe
    Mz/x:
    Ha ennyi érv sem győzött meg ( a jelenleg még ki sem adott játékról ), akkor csak 1-et tudok javasolni: Ne játsz neten semmit, mert szétcsítelik a játékod.....
  • MZ/X
    Ez az ami miatt a b.neten is altalaban ismeretlenekkel jatszik az ember, es csak nagy ritkan haverokkal.
  • MZ/X
    Ebben csak egy bokkeno van, a "ha"...
  • Rincewind
    Nem hiszem, hogy ilyen nevek sűrűn előfordulnának majd.
  • Gabo
    Pfuj! Micsoda belterjesség!

Azért ha bele gondlunk, hogy 30-40 játékosból kijön kb. 10 kalandozó csapat akkor már felettébb kellemesnek ígérkezik a dolog. Pláne, hogy ezek a csapatok többé-kevésbé ismerni is fogják egymást. Lelki szemeim előtt látom, hogy mint Ynev-ven Torozon tavernájában, szájról-szájra járnak a kisebb-nagyobb hírek egy-egy csapat hőstetteiről. A kalandozok "látásból" ismerni fogják egymást és valószínűleg követni is fogják egymás sorsának alakulását.
    "Egy új kalandor belép a fogadóba, hamarosan egy sunyi tekintetű gnóm szegődik mellé kéretlen kalauzként.
    - Látja jó úram azt a páncélos ember óriást? Ő Lándzsás Erik. A sarok asztalnál az a feketébe öltözött bárd, pedig Tier Nan Gorduin..."