Nyeh. Szóval eljött azaz idő, hogy én is ráteszem piszkos kis mancsomat a Neverwinter Nights –ra. Csakhogy felmerült bennem néhány kétség a játékkal kapcsolatban és erre szeretném, ha választ adna valaki, aki komolyabban benne van a játékban, és persze nem utolsó sorban nem elvadult fanatikus, hanem objektív játékos. Nagy rajongója vagyok a fantasy stílusnak és minden lehetséges ezzel foglalkozó könyvvel és játékkal megismerkedek valamilyen szinten. De azt vettem észre, hogy jobban tetszenek az olyan típusú játékok amiben NINCS: 1600 képesség, plusz ezt módosító mágia, plusz ezt változtató képességek tucatjai, körülményes, nehezen érthető küldetések, nehézkes harcok és nem egyértelmű küldetések, amik különösen szegényes angol tudásomhoz nem igazítottak. Vagyis egyszeri játékos „nehogymárkiismerjemagát” effektus. Nem azt akarom, hogy halál egyszerű Diablo legyenek ezek a játékok, de kis kivétellel nem igazán érthetőek. Pl: miért kell ez: D10O4 Haoc4 és a többi érthetetlen „anyámkinjavalami” hanem egyszerűen: itt a kard 20hp sebzés 10% kritikus találati esély, pap nem használhatja stb. stb. tehát egyértelmű.
Tehát a kérdésem az: lehet ezzel a játékkal normálisan játszani egy egyszerű halandónak?