8396
  • Braveheart
    Hopsz, 100. helyen vagyunk
  • Kandurex
    thx
  • Sipocz
    HCR->nehézségi csuszka hard core rules
    spellcraft->ismeret,skill egyrészt fejleszti a mágia megértését másrészt univerzális mentőt ad 5 szintenként mágiákkal szemben
    spell penetracio->feat, un.hősi képzettség erősíti az ellenfél mágiarezisztenciájának kiiktatását
    knowledge->papi szféra arcane ajándékspellekkel knock, lore, true sight...
    magic->papi szféra arcane ajándékspellekkel magic armor, acid arrow, stone skin...
    alertness->feat 2 pont az ellenfél észlelésére, hallás,látás csak HCR vagy very difficult beállitásnál van értelme (egyébként az ellen bármikor látható és várja hogy kecsesen felhenteld:)))
    toughnes->feat, végsősoron body building +1 fix HP/szint
    combat casting->feat nem kapsz levonást spellhasználat összpontosításra ha az ellen túl közel került varázslás közben (mondjuk ha éppen ütlegel:))
  • ollie
    húha, te tényleg most kezded.

az első a legkönnyebb nehézségi fok. a sillek meg képességek, de tulajdonképpen a feat-ek is nagyjából azok. képzeld el azokat képzettségeknek, melyeket a karakter folyamatosan tanulhat, ahogy fejlődik.

szerintem nem ártana utánanéznde egy kicsit a dungeons&dragons szabályainak, hiszen egy az egyben arra épül (ugyanaz gyakorlatilag).
  • PiszkosFred
    ;]
  • Kandurex
    mi az a:

minima HCR
    spellcraft skilleket
    spell penetracio featekkel
    knowledge és magic szférákkal NG igazitással
    alertness,toughness; 3. szinten combat casting;
  • Kandurex
    na akkor ezt most magyarul is :)
  • Sipocz
    Nagyon táp, de talán elsőre a legteljesebb sikerélmény és hát minek is van a nehézségi fok csuszka (minima HCR):
    pap knowledge és magic szférákkal NG igazitással(az alapgama good kariknak készült) 1. szinten 14 str,con,cha és 15 wis emberből 1.szinten alertness,toughness; 3. szinten combat casting; 6. szinten spell penetracio featekkel. 10. szint körül belátásod szerint (és ha megvannak a feltételek ->weapon focus, BAB) champion of Thorm-ra átváltani de ha pap marad tovább akkor sem baj. Cuccost neki: heavy armor, shield, morningstar, heavy crossbow. Fejleszteni csak a concentration, discipline és spellcraft skilleket. Ez így igazi és kemény "szent harcos". Mágiájával elsődlegesen magát tuningolja és kiváltja a nyomulás során szükséges hencman feladatokat: zárak, csapdák, lore, heal.....
  • Kandurex
    hmmm és milyen karit ajánlasz?
  • Sipocz
    Bioware modulok nálam az NWN OC, a SoU és a Hotu.
    10 gyakás pl. 10 keményebb ellenfél kiírtása, ezeknek neve van a gamában találomra: Kurdan Fenkt, Callic, Montgomery Sureshot, Meldanen, Anew, Brother Thoras, highcaptain Baram v. Kurth, Maugrim, Morag........
  • Kandurex
    mi az a Bioware modul? 10 gyakás, ez alatt mit értesz?
  • Sipocz
    Hi!
    gamebanshee.com, nem igazán végigjátszás inkább helyszinleirás
    Harcos karit szvsz. 10 gyakás után elunod:)! Jó persze a rengeteg feat meg a killerség, de 16-40 szint harcos minek? Ráadásul a harcos képtelen a Bioware modulokat egyedül nyomigálni, kénytelen hencmant alkalmazni.
  • Kandurex
    Jó elpofázok itt magamba ;P. steweee ha erre jársz pls: #5740 thx
  • Kandurex
    Ez is megvan :) marad az egyetlen kérés: tippek a harcos élethez.
  • Kandurex
    vagyis megvan, elég érdekesen van a menü megoldva :(
  • Kandurex
    És a legutolsó kérdés? :) elvileg itt található a magyarítás ,de nem találtam az oldalon letöltési linket. :( help..
  • Kandurex
    és ami a legfontosabb, a végigjátszás hol található? A http://www.neverwinternights.hu/ nem találtam csak a kiegészítőhöz :(
  • Kandurex
    Hmm, thx. tudnál adni tippeket a harcos gyakáshoz?
  • steweee
    nos,nekem is volt egy ilyen érzésem a játékkal kapcsolatban mikor először játszottam vele.aztán elmúlt.a tulajdonságok leírásai rövidek, érthetőek kevés nyelvtudással rendelkezőknek is.a legkönnyebben vmilyen harcos karakter játszható, csak ütni vágni kell, nem kell varázsolgatni(barb,fighter,monk)és a küldetések sem bonyolultak, a főszál érthető,én szótár nélkül is értek mindent,de a könnyebbség kedvéért leírással játszom,hogy ne kellejen keresgélni dolgokat.ha meg a nyelvet is akarod gyakorolni meg a szori is érdekel,akkor érdemes belemélyedni a mellékszereplők dialógusaiba is, sok érdekességet lehet azokból hallani.úgy kerek a játék.a karaktered fejlesztésénél pedig ne szigorúan a "mindig a legjobbat" skill választási elvet kövesd,csinálj olyan karit, amilyen te szeretnél lenni egy fantasy világban.lehet egy barbár is két karddal(inkább csaj)vagy mondjuk az alakváltóval minden tárgygyűjtögetést megspórolsz, minél magasabb a szintje, annál erősebb lénnyé alakulhat, ami aztán elég lesz kinyírni bárkit
  • Kandurex
    Nyeh. Szóval eljött azaz idő, hogy én is ráteszem piszkos kis mancsomat a Neverwinter Nights –ra. Csakhogy felmerült bennem néhány kétség a játékkal kapcsolatban és erre szeretném, ha választ adna valaki, aki komolyabban benne van a játékban, és persze nem utolsó sorban nem elvadult fanatikus, hanem objektív játékos. Nagy rajongója vagyok a fantasy stílusnak és minden lehetséges ezzel foglalkozó könyvvel és játékkal megismerkedek valamilyen szinten. De azt vettem észre, hogy jobban tetszenek az olyan típusú játékok amiben NINCS: 1600 képesség, plusz ezt módosító mágia, plusz ezt változtató képességek tucatjai, körülményes, nehezen érthető küldetések, nehézkes harcok és nem egyértelmű küldetések, amik különösen szegényes angol tudásomhoz nem igazítottak. Vagyis egyszeri játékos „nehogymárkiismerjemagát” effektus. Nem azt akarom, hogy halál egyszerű Diablo legyenek ezek a játékok, de kis kivétellel nem igazán érthetőek. Pl: miért kell ez: D10O4 Haoc4 és a többi érthetetlen „anyámkinjavalami” hanem egyszerűen: itt a kard 20hp sebzés 10% kritikus találati esély, pap nem használhatja stb. stb. tehát egyértelmű.

Tehát a kérdésem az: lehet ezzel a játékkal normálisan játszani egy egyszerű halandónak?
  • Sipocz
    Szvsz. a csapdarakás nagy móka, érdemes rakni rá skillpontot ha van miből! Minden olyan kari akinek jó hide-move silently képzettsége (vagy ilyesmit biztosító tárgya) van használja egészséggel. Még nem láttam ellenfelet amelyik vesződött volna a csapda felszedésével vagy kikerülésével és bizony-bizony volt nekik néha haláli nagy meglepi:)))!
  • Sipocz
    Hi!
    Létezik az un. "monkpáncél" effektus, ami 2 forrásból jön elő. Az egyik a monk szintje, más kaszt nem képes arra hogy szinteződésnél bizonyos szintszámonként az alap AC nőjön. A másik dolog hogy a monk a wis. módosító értékét hozzáadja az alap AC-hoz. A monkpáncél csak addig érvényes amig a kari nem használ un. armor armor-t, azaz olyan eszközt ami anyagi struktúrája révén biztosít védelmet. A korlátozásba nem számitanak be a deflectio, natural és dodge elemek. A DND-ben és kivált FR világán a monkok nevesítetten máge killerek, elsődleges céljuk a necromancia felszámolása (hiszen az elsődleges anyagi síkon a káoszkeltés egyik legegyszerübb és legáltalánosabb módja az élőholt idézés-készítés), de morális igazításuktól függően akár a "jó mágusok és papok" is lehetnek célpontok. Mindenképpen a szociális egyensúly és a harmónia a céljuk a rendeknek, az hogy az események a maguk természetes folyamát kövessék pl. az OC-ban Grimnaw elsődleges nem az evil volta miatt üldözi a nekromanciát és a mágikus úton betegségeket és halált okozó népeket, hanem azért mert így a Halál nem a természetes módon jelenik meg ami "megrövidíti" a Silent Lord hatalmát. Na a blablám lényege hogy a monk a magas wis. értékkel ráadásul jelentős will.mentő többlethez is jut, ami igencsak korlátozza a bűvölések, illúziók és egyébb elmemágiák lehetőségét vele szemben. A monk számára a gama 40. szintig kiterjesztett fejlődési lehetősége ráadásul szinte felkinálta hogy epikus szintek helyett alkalmasint (és persze a gamer szándéka szerint) kihasználja a magas wis. értéket és felszentelt pappá lehessen, a papi mágiák nagyon hatékonyan támogathatják a monk ügyködését. Más: egyik kedvelt kari tipusom a monkra kezdett pap magas dex-re gyúrva finesses kamával hadakozva, 16-16 dex és wis helyből nyom neki 6 AC-t, +3 attack bónuszt és reflex+will mentőt, az 1 monk szint ad cleave, evasion, flury of blow (ráadásul a Bioware modulok nagyon tápolják a monkot)....kell-e még más?:))
  • antijedi
    akarom mondani inkább több mitn dupla :D
  • antijedi
    inkább dupla..., meg néha nem követnek mindenhová a szörnyikék :P
  • PiszkosFred
    Korulmenyes az ketsegtelen, de ha nem siet az ember - marpedig miert sietne - akkor el lehet vele szorakozni. Sot, neha egy-egy magikus sebzest ado csapda igencsak jol tud jonni. De az ketsegtelen, hogy bizony dupla, vagy tobb ideig eltart egy csata elokeszulete...
  • antijedi
    ehh nem igy értetem, de tolvajal is inkább backstab meg hasonlo, ez a csapdázász singleben körülményes szvsz...
    van sok más "szerepjátékos" módszer is amivel jol lehet szorakozni (pl varázslatok kb fele is ilyen...)
  • PiszkosFred
    Miert kell mindent a legegyszerubben megcsinalni? Egy tolvaj nem arrol hires, hogy bumm, nekiront 8-10 embernek kivont karddal. Trukkok, cselek, orvtamadasok, ezekkel is lehet operalni, nem csak agyatlan hent a nyero. Ez persze csak az en velemenyem, a legtobb ember marad az egyszeruseg es unalom szintjen es inkabb odaver kettot. Ez is megoldas persze...
  • antijedi
    ehh hát ennél eccerüb ha odamegy az ember azt lecsapja enemyt, bár akinek iylen tulbonyolitási hajlamai vanak annak sok sikert... :P
  • PiszkosFred
    Odehogynem, ha becsapdazol valamit, majd futsz egy nagy kort, lehetoleg minel nagyobb larmat csapva, majd menekulve - nyomodban a merges ellenseggel - a csapdas terulet fele futsz. Aztan kezdodhet a tuzijatek ;]
  • antijedi
    jah és ha tudja a weapon finess-t csak ako adodik a dex a sebzéshez amugy asszem a monknak is ez erő számit...
  • antijedi
    a monknak a spec ütések száma meg a midenféle immunitása a wisdomtol függ, szal varik ellen kiemelten fontos meg amugyis...
    csapdaállitást énse nagyon probálgatam de szerintem nem sok értelme, singleben főleg...
  • steweee
    miért olyan fontos a monknak a wisdom?a recommended mindig arra teszi a pontot.ha mondjuk pusztakézzel akarok vele harcolni, akkor ha a weapon finesset tudja, akkor IS a dexmódosító adódik hozzá a sebzéshez?elég furcsa.jó dolog a csapdaállítgatás?sosem próbáltam.eléggé hatékony?
  • Braveheart
    Megnéztem tegnap este haverral a kampányt multiban, és egyszerűen ostoba volt! Amint belépett, elkezdett szaggatni mint az állat, meg milyen hülyén kapjuk az xp-t? Csak az lép szintet pl. a prelude-ben, aki éppen beszél az adottnpc-vel... (bug?) Meg lagzott is, pedig adsl-ünk van. fujjj
  • zsotesz
    Mephistoles elleni harc bizony az eddigi legkeményebb. A társaiddal nem kötelező küzdeni. Menj ki a havas részre (azért írom így mert már nem emlékszem mi a neve) ott meg lehet válni tőlük (én így csináltam, legalább egy gonddal kevesebb). Ha Nathyrra veled van akkor még mielőtt megválsz tőle érdemes megkérni, hogy mondjon rád pár boost varázslatot. Mephistoleshez kell némi szerencse, én folyamatosan ittam a potion of endurance-t, bull's strenght-et, és még sorolhatnám. És csata közben quicksave-t is használtam. Én ennyit tudok segíteni, sok sikert!
  • BBking
    Ha SoU-val akarok játszani ,akkor melyik patc-et érdemes feltenni?Alapból ugyebár frissíti 1.30-ra.
  • Light
    Sziasztok!

Blade, köszi az előzőért, viszonylag gyorsan rájöttem utána:)...
    Most viszont nagyobb bajom is van:(...azt a ku**a tet*es ge*i Mephistopholes-t kéne kinyírni, de állandóan szétb*sz...rohadt ideges vagyok már...18. szintű fighter és 10. szintű barbár csaj (mindenféle várazscuccal felvértezve) és konyec...levittem Injured-re fél óra alatt...jah, az meg már más kérdés, h a társaim meg elárulnak és velük is harcolnom kéne közben...
    A kérdésem (pedig úúúútálok cheatelni), h a cheat-et hogy kell használni, amit ajánlanak hozzá...az elején egy ~ gombról regél, de azt nem tudom beütni a játékban...vagy mit kell és hogy? Van más MŰKÖDŐ trainer vagy cheat?
    Köszi!

Pás!
  • Jonny87
    Én már meg vagyok, annyi lenne viszont a kérdésem, hogy milyen modult kell letöltenem, hogy tolhassam ? nwnhu-ról letöltöttem mindet, fel is pakoltam, de még mindig azt írja, hogy kell valami modul, hogy tolhassam. Elöre is thx
  • MICIMACKO86
    Hi!
    Lehett hogy en vagyok a vakk:)
    De én semmit nem latok mar mint olyan infot anmirol megtudom hogy "Miert masotan nem lehett nyomni neten?
    Meg NWN es a HotU(Gondolom ez a kiegeszitoje) ezt s meg kell bvenem ahoz hogy tudjak neten jatszani?
    Vagy csak eleg a NWN eredetiben" nah ezt nem volt kedvem ujra gepelni sorry:)
  • MarkBlade
    Be kell csalni középre a mimic-et gyémántokkat kell lerakni és így ahogy eszegeti őket így ha bement középre akkor már csak egy kart kell meghúzni és megsül.. :) Remélem ennyi elég..
  • MarkBlade
    Javaslom hogy látogassatok el: http://www.neverwinternights.hu/
    cimre itt sok hasznos info van! Van fórum meg minden..