• Sipocz
    Hi!
    Az alapjátékban üztem monkot, igen nagy megelégedésemre. Számomra a harcos kasztok közül a legjobban kedvelt. Rengeteg featet kap kasztra jellemzőt, az általános, 1.+minden 3. szintü featekből én használtam pl. a toughness, alertness, weapon finesse, weapon focus hand, improved critical hand, dodge, mobility. Az alapjáték nagyon tápolta a monkot, a kiegekben még nem próbáltam ezt a kasztot. Szvsz. magasabb szinteken a "kézkezi munkásemberek" közül legfeljebb a fighter rendelkezhet nagyobb szakmai tudással, de egy monkkal szemben még a vazsiknak is igencsak kell iparkodniuk (pl. a monk 8. v. 9. szinten előképzés nélkül kap impr. knockdown-t:)). A monk minden mentője elsődleges és naccerű amikor a sárkányok félelemauráját szemberöhögi, a vazsik tüzét átugrálja:))!A fegyverhasználat nagyon puritán a monkoknál, pure hand és távolra shuriken (ami inkább felbosszantásra jó főleg ha nincs rajta vmi pótlék-járulék). Szvsz. a kama csak akkor éri meg ha mondjuk monkra kezdve csinálsz egy papot, nyílván egy ilyen karinak a pusztakezese nem fog egekig érni, de a kamára kihasználhatja a flury of blow-t (félig kétkezes lesz). A pusztakéz nem olyan szörnyű mert roppant dinamikus a sebzés és a támadás/kör fejlődés és vannak mindenféle remek kesztyűk is.