Neverwinter Nights
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
\"Mi a hézag hapsikám?\" -(Bugs Bunny)
War. War never changes.
War. War never changes.
De így már megtaláltam a 3. ch-ban levõ varászfegyver kovácsot (Luskan-ban valahoyg nem volt 😉. Viszont nagyon meglepõdtem a sárkányokon, fõleg azon, hogy le is kellett nyomni a fehéret. Egyébként a Snow Globe-on lehet kezdeni vmit a törpéékel + dryadokkal mielõtt legyaknám a sárkányt? Mert nem jöttem rá, hogyan, bár a talált journal-ok alapján logikus lenne, hogy valahogy rá lehet õket venni a sárkány elleni harcra. De mindenesetre a sárkányt legyaktam, bár nem volt eccerû mágia nélkül. A macim jól alakitott Magic Fange (vagy mi)-vel.
Értékelgettem a támadásra használt mágiákat, kivált az AI mágiáit és arra a következtetésre jutottam miszerint alig van köztük olyan ami ellen nem müx. mentõdobás. A mentõdobás márpedig sokkal-sokkal hatékonyabb védelem mint a rezisztencia, egyszerüen könnyebb a próbája. A gamában általános 12-14 szintü mágusok 10-es átlag roll mellett penetrációval már képesek a 25 körüli reziszteket kiiktatni. Viszont a spell DC-je, ha a pasas belefeszül sem több mint 31, bár ez inkább csak olyan 25 körüli. Namost 25-ös rezisztenciát jóval nehezebb elõadni mint 25-ös mentést, kivált a humanoidoknak (inkább elfszabásuaknak, már csak az õsiség szerint is😊). Innen adódhat, hogy a monkok igazi máge gyilkos szerepet tudnak elõadni.
Az ellenvarázslat: szvsz. csak jópofa lehetõség. Elsõnek iszonyú spellcraft skill kellene hozzá, amivel beazonosítod a kántálás alapján az ellenfél varázslatát. Ha ez megvan akkor használhatsz ellene 1. ugyanazt a mágiát 2. dispelt 3. nevesített ellenspellt a spellek leírása alapján. Sokkal-sokkal egyeszerübb jó rezisztanciával, magas mentõkkel és rezisztencia featekkel, rejtõzködéssel-lopakodással, a mágus legyakásával, kizökkentésével vagy felborításával védekezni.
A rezisztenciákat még nem is figyeltem, de a D20 szerint valószinüleg nem vonódnak össze, az anyagok elleni reziszted nem kerül kijelzésre, de biztosan tudod, hogy mi van a karin. Az elemi rezisztanciák nagyon jók és az evokáció, conjuració mágiákon túl a természetes anyagok ellen (pl.csapdák) is kellemes.
A kulcsot megkapod Kendraktól, ha már elszámoltál 4 füllel, ott lesz az ötödik😊).
A barlangokban a bungik ajtaja csak dísz.
http://www.neverwinternights.hu/index.php?menu=letoltes&thread=egyeb
Amit még esetleg érdemes lenne lefordítani, az a journal fõ kuldetései, a Searching for the cult.
\"It was Wednesday morning. We were in the Volley playing pool. That much is true. But Begbie is playing absolutely fucking gash.\"
\"It was Wednesday morning. We were in the Volley playing pool. That much is true. But Begbie is playing absolutely fucking gash.\"
A gamában kb. 3 féle erõsségben fordul elõ, az elsõ fokozat tán a ch1-ben a warrens of damnedben van, de aztán majd a creator race ruinjaiban már combosabb kiadás is elõfordul. 7. vagy 8. arcane mágiaszinten meg is idézhetõ kellemes segítõtárs😊)
a ch1 végén mikor deshtert és fenticket kell üldözni, a kastély fõbejáratánál van egy kéz alakú kõoltár, a terem oldalainál guardian armorok, ezek alapból nem támadtak, de az xp miatt lenyomtam õket. namármost késõbb megtaláltam az etched gemet, amit a kõoltárra kellene tenni, de nem lehet sehogysem. miért, mert kinyírtam a páncélokat? és mi történt volna ha ráteszem? amúgy meg elõtte elûztem a démont és megidézten a guardian spiritet. mi történt volna a kõoltárnál? a leírás szerint ez az egy fontos hely van ezen a pályán
A vésett követ az udvarról történõ belépés után rakhatod a tenyérbe. A Mordenkainen armorok akkor lépnek támadásba, ha a belsõ ajtót kinyitod a vésett kõ elõbb írt felhasználása nélkül. Ha bírja a kari jobb leverni a páncélokat xp érdekében, ha nagyon gyengusz vihetedd magaddal a M.a.-kat és harcolnak az oldaladon. A Helm õrzõt a szemétláda letartóztatása elõtt érdemes megkérni pl. harcos népnek, hogy adja Neked Helm erejét, apám tuningban ekkorát még nem láttam amig le nem múlt a harcos karimról félistennek számított! Persze egy mágus jobban jár ha valami device-t kuncsorog😊)
a ch1 végén mikor deshtert és fenticket kell üldözni, a kastély fõbejáratánál van egy kéz alakú kõoltár, a terem oldalainál guardian armorok, ezek alapból nem támadtak, de az xp miatt lenyomtam õket. namármost késõbb megtaláltam az etched gemet, amit a kõoltárra kellene tenni, de nem lehet sehogysem. miért, mert kinyírtam a páncélokat? és mi történt volna ha ráteszem? amúgy meg elõtte elûztem a démont és megidézten a guardian spiritet. mi történt volna a kõoltárnál? a leírás szerint ez az egy fontos hely van ezen a pályán
a 3. chapterben a host tower elsõ szintjén vagyok. na ott találtam egy teleportot, amivel a második szintre lehet menni. a gond, hogy miután rákattintok (a 2. szint feliratra), nem történik semmi, ott maradok az elsõ szinten. ha ezek után mégegyszer rákattintok a teleportra, kiírja, hogy a kapu épp nem ér rá (busy). ez bug, vagy csak kéne mondjuk találnom hozzá valamit? bár én a bug-ra tippelek...
de ha minden kötél szakad, akkor:
filemirrors.com, és a keresõbe írd be: nwne
Talán a tegnap küldött patch segít abban, hogy jobban tudd kontrollálni a segítõket, mert valóban az alapgama henc AI gyengécske. A monkom trükkje az elején az volt, hogy a dex. és a wis. 15-re lett felhúzva, a 4. szint attr.bonusza ment a dex-re a wis. meg lett támogatva egy amulettel. Csak ebbõl a variából és a weapon finessbõl lett +3 támadás és +6 ac bónuszom. A monkra kezdett kari mire kiér az akadémia romjaiból szerez 2 ac-t dedikált monk cuccosból. A gama során biztosan találtál már izgalmas helyek elõtt üres nyitott ládákat, na a monk kari itt további monk ruhákat talál. A bloodsailor bázisban már 4 ac volt csak monk ruhából, az ingek frankó armor ac-t a csizmák összevonható dodge ac-t adnak. Aribeth árulja a Sárga Rózsa rend +1 és +2 kesztyüit. A papi részbõl én csak 4 szintet megyek várhatóan, 2. mágiaosztályban benne vannak a tuningok. Tehát volt az eleje 1 monk aztán 3 pap aztán monk jelenleg,bár lehet ha szükségét érzem lesz még papi szint. Fontos, hogy valamelyik pap domainban benne legyen a cat grace mágia, így az animal és a war domain lehet az egyik. Summont nem nagyon használok, legfeljebb egy borz jó békés követõnek az alertness miatt több szem és fül többet lát és hall. A másik domainre én mindig a knowledge-t veszem amibõl kapom a knock-ot, az azonosítást így párosítva a pap find trap spelljével nem kell tolvaj henc. Fontos, hogy a befürdésnek szerves része nálam a cat grace->min +1 támadó +1 ac és az owl wisdom->min +1 ac és will mentõ. A monknak minden mentõje elsõdleges, ezért mentõtuning különösebben nem kell eszközbõl! Nálam a fontos skillek: koncentráció, rejtõzés, lopakodás, csapdakeresés az elején raktam még a meggyõzésre,hallgatózásra és a papi szinteken a spellcraftra. Featek közül felvettem az elején a thougness, alertness majd a weapon finess, dodge és most tervezem a weapon focust pusztakézre majd a mobilityt. Magányos harcos(nõ) egyelõre, mint írtam esetleg egy badgert idéz a kisasolás végett, de amint megvan a kánya ellen unsummon. Az igazi harcosokkal ellentétben sokat pihen, mágikus befürdés nélkül nem megy bele a bulikba. A sok pihenés meg ezért kell, mert a 3 szint pap 3 órányi kondicionálást ad csupán és kondicionálás nélkül az én monkom nagyon sebezhetõ. Nem szükségesek igazán a metamagic featek (bár pap is) mert a kondicionálást és a zár/csapda hatástalanítást mindig harci körön kívül végzi és mágiát csata közben nem használ.
Annyira kedvelem ezt a pap-monk párosítást, hogy szinkron megy egy olyan karim aki ugyancsak monkra kezdett, de õ a többi szintjén pap (õ már a ch2-ben veri az orkokat). No ez a másik, inkább pap kari már mágus és nála a harci featek helyett a mágia featek jönnek elõre és mivel gyengécske fizikailag nála jó az animal domain a war helyett. Sajnos az erõsebb summon elvisz az exp.-bõl, de boldogul õ is rendesen henc nélkül.
75mb
Elakadtam a Chapter 3-ban (sima Never)...Megcsináltam mind a 3 feladatot a Creator Ruins-ban, a fal lejön és egy Bhalrog (bocs, de nekem rá hasonlít😊 szerû szörnnyel, meg a megidézett kurvájával kéne kûzdenem...de hiába ütöm, nem használ ellene a fegyverem és csak néha gyepálom le Injured-ra, de nem érek vele sokat😊...
Mi a taktika?
Köcce!😊
Csocsi!
Asus Maximus Formula; Intel Quad 2,4 ghz; Kingmax 4x1 GB ram; Gigabyte HD6850 WindForce 1 GB; WD 2x1500 GB winyó