• Sipocz
    Hi!
    Talán a tegnap küldött patch segít abban, hogy jobban tudd kontrollálni a segítőket, mert valóban az alapgama henc AI gyengécske. A monkom trükkje az elején az volt, hogy a dex. és a wis. 15-re lett felhúzva, a 4. szint attr.bonusza ment a dex-re a wis. meg lett támogatva egy amulettel. Csak ebből a variából és a weapon finessből lett +3 támadás és +6 ac bónuszom. A monkra kezdett kari mire kiér az akadémia romjaiból szerez 2 ac-t dedikált monk cuccosból. A gama során biztosan találtál már izgalmas helyek előtt üres nyitott ládákat, na a monk kari itt további monk ruhákat talál. A bloodsailor bázisban már 4 ac volt csak monk ruhából, az ingek frankó armor ac-t a csizmák összevonható dodge ac-t adnak. Aribeth árulja a Sárga Rózsa rend +1 és +2 kesztyüit. A papi részből én csak 4 szintet megyek várhatóan, 2. mágiaosztályban benne vannak a tuningok. Tehát volt az eleje 1 monk aztán 3 pap aztán monk jelenleg,bár lehet ha szükségét érzem lesz még papi szint. Fontos, hogy valamelyik pap domainban benne legyen a cat grace mágia, így az animal és a war domain lehet az egyik. Summont nem nagyon használok, legfeljebb egy borz jó békés követőnek az alertness miatt több szem és fül többet lát és hall. A másik domainre én mindig a knowledge-t veszem amiből kapom a knock-ot, az azonosítást így párosítva a pap find trap spelljével nem kell tolvaj henc. Fontos, hogy a befürdésnek szerves része nálam a cat grace->min +1 támadó +1 ac és az owl wisdom->min +1 ac és will mentő. A monknak minden mentője elsődleges, ezért mentőtuning különösebben nem kell eszközből! Nálam a fontos skillek: koncentráció, rejtőzés, lopakodás, csapdakeresés az elején raktam még a meggyőzésre,hallgatózásra és a papi szinteken a spellcraftra. Featek közül felvettem az elején a thougness, alertness majd a weapon finess, dodge és most tervezem a weapon focust pusztakézre majd a mobilityt. Magányos harcos(nő) egyelőre, mint írtam esetleg egy badgert idéz a kisasolás végett, de amint megvan a kánya ellen unsummon. Az igazi harcosokkal ellentétben sokat pihen, mágikus befürdés nélkül nem megy bele a bulikba. A sok pihenés meg ezért kell, mert a 3 szint pap 3 órányi kondicionálást ad csupán és kondicionálás nélkül az én monkom nagyon sebezhető. Nem szükségesek igazán a metamagic featek (bár pap is) mert a kondicionálást és a zár/csapda hatástalanítást mindig harci körön kívül végzi és mágiát csata közben nem használ.
    Annyira kedvelem ezt a pap-monk párosítást, hogy szinkron megy egy olyan karim aki ugyancsak monkra kezdett, de ő a többi szintjén pap (ő már a ch2-ben veri az orkokat). No ez a másik, inkább pap kari már mágus és nála a harci featek helyett a mágia featek jönnek előre és mivel gyengécske fizikailag nála jó az animal domain a war helyett. Sajnos az erősebb summon elvisz az exp.-ből, de boldogul ő is rendesen henc nélkül.