8396
-
#4894 Az nwnvault-ról én is a legjobban értékelteket kezdtem el letöltögetni. -
#4893 A dwarf mesterek megjavítják, aztán forgatás, a driadok feltöltik, aztán gyakás! -
#4892 aha, köszi! -
#4891 Én megbízom a többi fan értékitéletében a letöltés előtt. Szeretem a sorozat modulokat és a kiegyensúlyozottakat (tehát ami nem borul fel a féktelen gyakás sem az eszelős szivatás DC 40-es csapdákkal-zárakkal sem a hogyan legyünk S.Holmes jellegü nyomozgatás irányába). Persze szó_köztünk_maradjon a profik művei egészen más kategória még akkor is ha egy-egy fan modul jó és látszik rajta az igyekezet nem képes megközelíteni az igazi gamatervezők szinvonalát. No de nem is elvárás ez és minden tiszteletem az ővék! A nevesített magyar site-on is van két jó modul "sese" tollából. -
#4890 Aha, én is gondoltam erre, de hogyan lehet javíttatni? -
#4889 A Snow Globe-ban az amulett a kulcs. Először javíttatni kell aztán meg feltöltetni:))) Vmi amulett of age. -
#4888 Szerinted mik a legjobb fan kreálta modok? Csak azért, mert azokat biztosan letöltöm... -
#4887 Na én jól meglepődtem azon, hogy a Host Tower után újfent a 3. chapterbe kerültem/maradtam. Egy ideig abban a hiszemben játszottam, hogy már a 4. ch-ban járok, oszt az egyik mentésnél tűnt fel, hogy nem ;D
De így már megtaláltam a 3. ch-ban levő varászfegyver kovácsot (Luskan-ban valahoyg nem volt ;). Viszont nagyon meglepődtem a sárkányokon, főleg azon, hogy le is kellett nyomni a fehéret. Egyébként a Snow Globe-on lehet kezdeni vmit a törpéékel + dryadokkal mielőtt legyaknám a sárkányt? Mert nem jöttem rá, hogyan, bár a talált journal-ok alapján logikus lenne, hogy valahogy rá lehet őket venni a sárkány elleni harcra. De mindenesetre a sárkányt legyaktam, bár nem volt eccerű mágia nélkül. A macim jól alakitott Magic Fange (vagy mi)-vel. -
#4886 Még egy szvsz. a spellekkel szembeni ellenállásokról:
Értékelgettem a támadásra használt mágiákat, kivált az AI mágiáit és arra a következtetésre jutottam miszerint alig van köztük olyan ami ellen nem müx. mentődobás. A mentődobás márpedig sokkal-sokkal hatékonyabb védelem mint a rezisztencia, egyszerüen könnyebb a próbája. A gamában általános 12-14 szintü mágusok 10-es átlag roll mellett penetrációval már képesek a 25 körüli reziszteket kiiktatni. Viszont a spell DC-je, ha a pasas belefeszül sem több mint 31, bár ez inkább csak olyan 25 körüli. Namost 25-ös rezisztenciát jóval nehezebb előadni mint 25-ös mentést, kivált a humanoidoknak (inkább elfszabásuaknak, már csak az ősiség szerint is:)). Innen adódhat, hogy a monkok igazi máge gyilkos szerepet tudnak előadni. -
#4885 Tegnap figyeltem fel egy röhejes hibára (bár nekem csak az 1.27 patch van fennt): a skeleton priestek hibás scipttel bírnak, "kigyógyítják" magukat a világból. Valszeg a szolgai másolás miatt úgy viselkednek mint a többi pap és mikor már jól lesérültek magukra nyomnak egy clw-t. Ennyi nyomulás után még csak tegnap figyeltem fel rá, mert nem értettem mi a fenétől esnek össze:))). -
#4884 Hi!
Az ellenvarázslat: szvsz. csak jópofa lehetőség. Elsőnek iszonyú spellcraft skill kellene hozzá, amivel beazonosítod a kántálás alapján az ellenfél varázslatát. Ha ez megvan akkor használhatsz ellene 1. ugyanazt a mágiát 2. dispelt 3. nevesített ellenspellt a spellek leírása alapján. Sokkal-sokkal egyeszerübb jó rezisztanciával, magas mentőkkel és rezisztencia featekkel, rejtőzködéssel-lopakodással, a mágus legyakásával, kizökkentésével vagy felborításával védekezni.
A rezisztenciákat még nem is figyeltem, de a D20 szerint valószinüleg nem vonódnak össze, az anyagok elleni reziszted nem kerül kijelzésre, de biztosan tudod, hogy mi van a karin. Az elemi rezisztanciák nagyon jók és az evokáció, conjuració mágiákon túl a természetes anyagok ellen (pl.csapdák) is kellemes.
A kulcsot megkapod Kendraktól, ha már elszámoltál 4 füllel, ott lesz az ötödik:)).
A barlangokban a bungik ajtaja csak dísz. -
#4883 A file nevéből ítélve épp hogy a párbeszédeknek kéne magyaroknak lenniük. De ha a magyarosítás file után felteszel valami patch-t, akkor tuti, hogy el fogja cseszni. -
Zoidberg #4881 A crack-et itt találod az 1.31-hez:
http://www.neverwinternights.hu/index.php?menu=letoltes&thread=egyeb -
steweee #4880 mire jó a couterspell és a defensive casting mód?azon kívül hogy a counterspell nevéből adódóan egyértelmű,hogyan kell használni és mikor érdemes?fighter4 cleric7 jelenleg.a defcastingmodot meg nem tudom hogy micsoda,bár nevéből azért következtetek.a spell resistance nem adódik össze?csak a legnagyobb erejű mágikus cucc ellenállása számít?és hol lehet megnézni hogy az acid,cold,fire,electric ellenállás mekkora?az nincs rajta a charachter sheeten?hol van a kulcs a port llash minehoz?és ki lehet e nyitni az ogre cavesban ahol a fő varázsló ogre is volt a kunyhók ajtajait? -
#4879 Ja egyebkent gratula a magyarosításhoz, szerintem nagyon jó és életszerű lett a szöveg. Más játékokban nevetségesen festenek a magyar szavak, de itt nem.
Amit még esetleg érdemes lenne lefordítani, az a journal fő kuldetései, a Searching for the cult. -
#4878 Remelem jo lesz:
Kattints ide a magyarosítás letöltéséhez
remelem nem csesztem el a linket -
#4877 koszi a helpet
-
BoSA #4876 Nem tudna valaki kilinkelni a http://nwnhu.freespace.hu/ oldalrol a magyarositas letolteset? -
#4874 Nem lehet, hogy fel kéne nyomnod a legújabb patch-t? Szerintem ilyen elképzelhető, ha a tárgy újabb verzióval készült, mint a tied. -
#4872 Akkor kérdezd meg azokat, akik ott játszanak, hátha van nekik törésük. Nyílván, ha közülük csak egynek nem az eredeti van, akkor csakis töréssel játszhat (amúgy a patch pont 2 napja jelent meg, hgondolom ekkor update-lték a server-t), ezért tőle kérheted. De nekem - mint írtam - eredeti gáma van. (sőt még a kieg is eredeti) -
#4870 Pedig biztos sokaknak az eredeti van (pl nekem is). -
#4868 Igen, sőt ha a padlóra teszed, akkor is. -
#4867 Szerintem sehol, hiszen az 1.31-es patch csak a napokban jelent meg. Még kell rá várnod. -
steweee #4866 no még egy utolsó kezeléssel kapcsolatos kérdés. ha egy ládába rakok vmit az később is ottmarad? -
#4864 Mordenkainen armor->M.a. (bocs!)
A gamában kb. 3 féle erősségben fordul elő, az első fokozat tán a ch1-ben a warrens of damnedben van, de aztán majd a creator race ruinjaiban már combosabb kiadás is előfordul. 7. vagy 8. arcane mágiaszinten meg is idézhető kellemes segítőtárs:)) -
steweee #4863 aha, hát a páncélok leverése nem volt egy nagy probléma, harcos pap és a barbár volt velem.szóval már ezért nem lehetett a követ az oltárra rakni. mik azok az M.a.-k ? -
steweee #4862 jaj, bocs hogy kétszer küldtem el! -
steweee #4861 melyik gomb lenyomásával lehet megvilágítani a földön lévő tárgyakat. az istennek sem találom?!
a ch1 végén mikor deshtert és fenticket kell üldözni, a kastély főbejáratánál van egy kéz alakú kőoltár, a terem oldalainál guardian armorok, ezek alapból nem támadtak, de az xp miatt lenyomtam őket. namármost később megtaláltam az etched gemet, amit a kőoltárra kellene tenni, de nem lehet sehogysem. miért, mert kinyírtam a páncélokat? és mi történt volna ha ráteszem? amúgy meg előtte elűztem a démont és megidézten a guardian spiritet. mi történt volna a kőoltárnál? a leírás szerint ez az egy fontos hely van ezen a pályán -
#4860 A tab villantja fel a fontos dolgokat.
A vésett követ az udvarról történő belépés után rakhatod a tenyérbe. A Mordenkainen armorok akkor lépnek támadásba, ha a belső ajtót kinyitod a vésett kő előbb írt felhasználása nélkül. Ha bírja a kari jobb leverni a páncélokat xp érdekében, ha nagyon gyengusz vihetedd magaddal a M.a.-kat és harcolnak az oldaladon. A Helm őrzőt a szemétláda letartóztatása előtt érdemes megkérni pl. harcos népnek, hogy adja Neked Helm erejét, apám tuningban ekkorát még nem láttam amig le nem múlt a harcos karimról félistennek számított! Persze egy mágus jobban jár ha valami device-t kuncsorog:)) -
steweee #4859 melyik gomb lenyomásával lehet megvilágítani a földön lévő tárgyakat. az istennek sem találom?!
a ch1 végén mikor deshtert és fenticket kell üldözni, a kastély főbejáratánál van egy kéz alakú kőoltár, a terem oldalainál guardian armorok, ezek alapból nem támadtak, de az xp miatt lenyomtam őket. namármost később megtaláltam az etched gemet, amit a kőoltárra kellene tenni, de nem lehet sehogysem. miért, mert kinyírtam a páncélokat? és mi történt volna ha ráteszem? amúgy meg előtte elűztem a démont és megidézten a guardian spiritet. mi történt volna a kőoltárnál? a leírás szerint ez az egy fontos hely van ezen a pályán -
#4858 Hát elvileg a 2. szinthez nem kell kulcskő, de létezhet, hogy a fogadószinten rájegyez egy NPC-t vagy dögöt a portálra és akkor baj van. Jó lenne ilyenkor doom szerüen ráteleportálni a palira és az desintegrálódna:)) -
#4857 kérdés:
a 3. chapterben a host tower első szintjén vagyok. na ott találtam egy teleportot, amivel a második szintre lehet menni. a gond, hogy miután rákattintok (a 2. szint feliratra), nem történik semmi, ott maradok az első szinten. ha ezek után mégegyszer rákattintok a teleportra, kiírja, hogy a kapu épp nem ér rá (busy). ez bug, vagy csak kéne mondjuk találnom hozzá valamit? bár én a bug-ra tippelek... -
#4856 nézd meg a www.fileshack.com-on, ott mintha láttam volna...
de ha minden kötél szakad, akkor:
filemirrors.com, és a keresőbe írd be: nwne -
#4855 Hi!
Talán a tegnap küldött patch segít abban, hogy jobban tudd kontrollálni a segítőket, mert valóban az alapgama henc AI gyengécske. A monkom trükkje az elején az volt, hogy a dex. és a wis. 15-re lett felhúzva, a 4. szint attr.bonusza ment a dex-re a wis. meg lett támogatva egy amulettel. Csak ebből a variából és a weapon finessből lett +3 támadás és +6 ac bónuszom. A monkra kezdett kari mire kiér az akadémia romjaiból szerez 2 ac-t dedikált monk cuccosból. A gama során biztosan találtál már izgalmas helyek előtt üres nyitott ládákat, na a monk kari itt további monk ruhákat talál. A bloodsailor bázisban már 4 ac volt csak monk ruhából, az ingek frankó armor ac-t a csizmák összevonható dodge ac-t adnak. Aribeth árulja a Sárga Rózsa rend +1 és +2 kesztyüit. A papi részből én csak 4 szintet megyek várhatóan, 2. mágiaosztályban benne vannak a tuningok. Tehát volt az eleje 1 monk aztán 3 pap aztán monk jelenleg,bár lehet ha szükségét érzem lesz még papi szint. Fontos, hogy valamelyik pap domainban benne legyen a cat grace mágia, így az animal és a war domain lehet az egyik. Summont nem nagyon használok, legfeljebb egy borz jó békés követőnek az alertness miatt több szem és fül többet lát és hall. A másik domainre én mindig a knowledge-t veszem amiből kapom a knock-ot, az azonosítást így párosítva a pap find trap spelljével nem kell tolvaj henc. Fontos, hogy a befürdésnek szerves része nálam a cat grace->min +1 támadó +1 ac és az owl wisdom->min +1 ac és will mentő. A monknak minden mentője elsődleges, ezért mentőtuning különösebben nem kell eszközből! Nálam a fontos skillek: koncentráció, rejtőzés, lopakodás, csapdakeresés az elején raktam még a meggyőzésre,hallgatózásra és a papi szinteken a spellcraftra. Featek közül felvettem az elején a thougness, alertness majd a weapon finess, dodge és most tervezem a weapon focust pusztakézre majd a mobilityt. Magányos harcos(nő) egyelőre, mint írtam esetleg egy badgert idéz a kisasolás végett, de amint megvan a kánya ellen unsummon. Az igazi harcosokkal ellentétben sokat pihen, mágikus befürdés nélkül nem megy bele a bulikba. A sok pihenés meg ezért kell, mert a 3 szint pap 3 órányi kondicionálást ad csupán és kondicionálás nélkül az én monkom nagyon sebezhető. Nem szükségesek igazán a metamagic featek (bár pap is) mert a kondicionálást és a zár/csapda hatástalanítást mindig harci körön kívül végzi és mágiát csata közben nem használ.
Annyira kedvelem ezt a pap-monk párosítást, hogy szinkron megy egy olyan karim aki ugyancsak monkra kezdett, de ő a többi szintjén pap (ő már a ch2-ben veri az orkokat). No ez a másik, inkább pap kari már mágus és nála a harci featek helyett a mágia featek jönnek előre és mivel gyengécske fizikailag nála jó az animal domain a war helyett. Sajnos az erősebb summon elvisz az exp.-ből, de boldogul ő is rendesen henc nélkül. -
konoko #4853 Jajbocsánat, neked 1.30 kell, sorry, nemszóltam =) -
konoko #4852 http://nwdownloads.bioware.com/neverwinternights/patch/english/NWNEnglish1.31Patch.exe
75mb -
konoko #4851 Nordockon ugy volt korábban, hogy ha nem volt soud, akkor a kiegészitővel bővült feateket, skilleket nem tudtad használni (szürke volt). Most azóta már uj peccs, uj server, nemtom mi a helyzet, ircen kérdezd meg a #nwn.hu-n marlowetól. -
konoko #4850 Régen volt már, igy csak találgatok, mintha.... Ott ugrálsz ugye egyik dimenzióból/időből a másikba. Lehet a balornak is van valami speci trükkje a multban - mint a gólemeknek - amivel a jelenben gyengébb. Habár teljes egészében sem nehéz, csak türelem kérdése. Mögötte az oltárral is van valami, de sorry konkrétumot nemtudok, majd egy éve játszottam az alapjátékot. -
Light #4848 Hi!
Elakadtam a Chapter 3-ban (sima Never)...Megcsináltam mind a 3 feladatot a Creator Ruins-ban, a fal lejön és egy Bhalrog (bocs, de nekem rá hasonlít:) szerű szörnnyel, meg a megidézett kurvájával kéne kűzdenem...de hiába ütöm, nem használ ellene a fegyverem és csak néha gyepálom le Injured-ra, de nem érek vele sokat:)...
Mi a taktika?
Köcce!:)
Csocsi! -
#4847 Mert a d&d szabályai szerint vannak olyan mágikus lények, melyekhez egy fegyvernek meg kell felelnie bizonyos feltételeknek ahhoz, hogy egyáltalán meg tudja sebezni. Ha ezeknek a feltételeknek nem felel meg a fegyver, akkor a sebzés esélye nulla, lehetetlen (tehát NINCS sebzés. mintha 100% resist lenne). Vannak olyan lények, melyekhez legalább +1-esnek kell lennie a fegyvernek (a legtöbb, nem természetes lény ilyen), de van olyan is, amikhez +2, ill. +3-asnak kell lennie (pl a sárkányok többségéhez +3-as min kell.). Ezek mint írtam d&d szabályok, és azt hivatott prezentálni, hogy nagy erelyű és mágiájú lényeket nem tud csak úgy hátbaszúrni minden kis, mezei tolvaj.