• Sipocz
    Béke Nektek!
    A képességpróbák időszeletekben hajtódnak végre a D20 szabályai szerint. Az első kategória az elvileg teljesen laza időszelet, ennek megjelenítője a take20. A következő(bár nem tudom, hogy a gépi DM felajánlhatja-e) a take10, ami nagyjából azt teszi, hogy ugyan nem vagyunk időmilliomosok, de van idő a tett biztonságos végrehajtására és közvetlenül nem is zavar senki, vérbeli játékos általában el sem fogadja ezt a megoldást, hiszen bízik a szerencséjében. A legfeszesebb a d20 gurítás, ami azt jelenti,hogy mázlista vagy vagy sem ahova a kocka fordul. Úgy figyeltem, hogy mindaddig amig nincs harci kör -hogy a gépi DM mikor kezdi ezt nem tudom (spec.ha én adom elő a kalandot ilyenkor szólok a játékosaimnak, hogy kezdődik az első harci kör) - take20 van. Tehát ha megközelítesz egy NPC-t akinek a listen skillje pl.10 ő ezzel "támadja" meg a csendben mozgásodat a gépi DM megadhatja a take20-at és az összes támadója 30 lesz. A védő megkapja az őt megillető 10-est, tehát min. 21-es move silently skill kell ahhoz, hogy ne hallja a pasas csak a szél zúgását.