Igy van.
Amugy ahogy nezem a jatekot Sipocz van egy sanda gyanum amugy.
A jatek AD&D 3.0 szabalyrendszere mindossze abbol all, hogy osszehasonlitja az attackpointot az ellenfel AC pontjaval es slussz.
Hiaba fejlesztettem pl a Parryt semmit nem er.
Vagy a Hidet az elf rangernel.
Meglepodve tapasztaltam, hogy a 30 feletti hide a
30 feletti Move Silentel (ugyeltem a pancelra is)semmit sem er, mert egy szimpla harcos akinek meg csak nem is volt magas a Spotja es nem volt True Seeingje siman latott.
Az attackpoint es AC osszehasonlitast meg onnan veszem hogy en ezzel a rangerrel akinek 30 feletti DEXje volt 35os elsodleges attackpointal egyszeruen keptelen voltam eltalalni a AC 42 feletti ellenfeleket, vagy ha szazbol egyszer netalantan eltalaltam, akkor megrokonyodesemre kiirta hogy Weapon noneffective.
Direkt multiban probalgattuk a haverral, ugy hogy o semmi mast nem csinalt csak rakosgatta magara a pancelokat.
Marpedig a szabalyok szerint a tamadas merteket az ERO a DEX es a kulonfele featureknek kene befolyasolni, itt errol pedig szo sincs.
Itt meg az tortenik, hogy elkezdem csepelni pl a trollt de nem talalom el mert kicsi az attackpointom az ACjehez kepest, de megiszok egy Potion of Bull Streght es csodakcsodaja mar minden utesem talal, mert megnott az attackpointom.
Ordog es pokol. :(