-
Béke Nektek!
(Még mindig értetlen vagyok!)
Szerintem:
1. spellt megtanulni=nem ismerem, szintet léptem és egy mestertől(itt nyílván az NWN progi maga a mester) ellestem egy vagy több spellt, sőt ha wizard vagyok leugrom a sarki magicszatócshoz és veszek néhányat majd bemásolom a saját meséskönyvembe, sajnos a sorcerer ezt nem tudja neki marad az amit az idősebb banyáktól ellesett, ha feleslegeset tanult akkor a használhatatlan,ha jó dolgokat akkor a tuti
2. spellt memorizálni= wizard->meséskönyv elővesz, mintákat kiválaszt, tudást felfrissít, pihenés közben tudásminta mágiával telitődik,a mintával formázott manát most már uralom és arra fordítom amire való[end of wizard];sorcerer->hogyan is csinálta az az öreg boszorkány(mester)?,aha így,ez volt az a minta!nomeg az a másik is ami meg úgy volt, aha.....,nomeg még ez is amelyik meg amúgy volt, aha(ugye hogy nem csak szép vagyok de még cseles is! a francba azzal a sok könnyvvel meg olvasással!),na most akkor megvannak a minták,az összes(!) minta amit jónak tartok és érdemesnek ebben az életben, akkor most pihi, hogy miért kell nem értem,de az öreg boszi így tanitott és akkor újra hatalmas vagyok és a tudásommal azt csinálok amit csak akarok[end of sorcerer].
Tehát akkor mind a két kasztnak:
1.feladat-> 4 db kánya ellenfél bent a szobában, amiből 1 db. erős és okos, 1 db. csak okos de gyengusz, 2 db. valami kocsmai szájhős
2.feloldozás->meg kell halniuk(sorry)
3.hogy honnan tudom->a panther it mellettem szem és fűl, néha elcserélem vele a lelkem,többet jelent nekem mint bárki én ő vagyok,ő meg én(aztszem eléggé jól leírtam a familiárist igaz?)
4/a.wizard vagyok,az ELME követe->gondosan kiválasztom azt a 3 mágiát amit ezeknek a szerencsétleneknek az elpusztítására jónak ítélek, mintatároló kész (energiát!),pihenek és aztán pusztítok
4/b.boszi vagyok,gyönyörű és veszélyes->tudom amit tudok,van ami van,enyém a hatalom minden, féreg meghal(csak a frizurám össze ne borzolódjon!)
5.meghaltunk,én is a panther is,még jó hogy van ez a savegame-loadgame
6/a.wizard vagyok,van még más trükköm is, most azt fogjuk elpróbálni,az ÉSZ minden felett gyözedelmes!
6/b.sorcerer vagyok,még mindig gyönyörű és szőke(legalább is szőkülök)ÉS ÚJRA 4/b MERT TUDOM, HOGY MOST SIKERÜLNI FOG!
Remélem érzékeltettem azt, hogy miben látom a két kaszt alapvető különbözőségét. A wizard sokoldalu mert válogathat a minták között, a boszi legfeljebb azt válogathatja meg hogy mit les el a mestertől, mi az ami igazán érdekli. Ez viszont beszűkíti a tudását,ami megvan az megvan ezenfelül bármit eltanulni csak akkor ha a mester szerint készenáll(szintlépés).
(A szöveg mindig az ő környezetében bír igazi tartalommal, abból kiragadva néha más értelmet kaphat. A gondolat szétforgácsolva csak gondolatfogács, a szöveg széttördelve csak szövegtöredék.[ismeretlen bölcselő a 21.sz. elejéről])