• Sipocz
    Béke Nektek!
    (Minden amit májerkodok singleplayerben igaz!)
    A játék rendszerében nagyon nagy adomány a mindenféle pontozási hercehurca nélkül 4 szintenként kapott ajándek stat.pont. A papnak természetesen a wis. a legfontosabb, 17. szinten(csak remélem,hogy egyszer eljutok ide a karimmal) képes először felvenni a 9. szintü mágiaosztályt. Tehát ha töretlenül akarod fejleszteni a pali varázslat képességét 9. szintre akkor bizony 15-ös wis.-mal érdemes generálni legalább és minden 4szinten csak a wisdomra rakni. Nem tartom praktikusnak, hacsak ezt faji alapok (tiszta rasszizmus;-)) nem indokolják, a 10 pont alatti stat. értékeket mert sajnos ezek skill/próba érték levonással járnak. A pap->hitének harcosa , harci értékei meg sem közelítik ugyan a harcos kasztokét de nem illik a csatába erőtlenül küldeni. Ha jól használod a mágia lehetőségeit akkor a stat. értékeit és közvetlen harcképességet nagyon magasra tudod tupírozni. A-lényeg-a-lényeg,az én papkarim alapjai:ember+str.14,dex.12,con.14,wis.14,int.10,cha.14,szférái knowledge(identify,knock),animals(jó nagy dögök jönnek+cat grace),(hencmanus nekem nem kell). A pontvásárlási metód 14 felé csak nagyon sok áldozattal jár, az én normáim szerint felesleges áldozattal. Fejlesztve adománypontokból 4 szintenként csak a wis. stat.-ja. 8.szintre a featjei:toughness(olyan mintha 16 lenne a constija,legalább is a hp.-hez jutáskor), combat casting(jól jön a sokadalomban,kivált ha némi ellenséges érzület tettenérhető), martial weapons(egyedül nyomul és bizony néha nem árt jó nagyot odaütni),spell penetráció(azért hogy minnél kevesebben vonhassák ki magukat a mágiája alól). Spelleket föleg tuningként használ magára és a megidézett jószágra egyaránt (nagy táp hogy a stat. érték növelés órákra és nem körökre szól!). Nem játsza a mozgó gyógyszerládát, a varázslatait nem erre lődözi el arra ott vannak az alkimiás löttyök és a magas heal skilljét használva a gyógyszercsomagok. Nem idézgeti meg folyton folyvást a kisérőjét, ha győzi egyedül akkor előadja a 007-es ügynököt. Közepes páncélban jár, közelre pajzsot is felvesz, továbbá hosszúkard, hosszúíj (de látom már én is hosszasan májerkodok;-)).