Gabo#3105
dumbr & KHKH:
Az említett küldetés a második fejezetben van. De a lényegen ez nem változtat.
A könyvek önmagukban kevesek a tárgyak elkészítéséhez. A könyvben leírtak alapján a boszi fogja a valódi receptet elkészítni. Miután leadod a könyvet, kifizeti a jutalmat érte. Ha ezt követően belépsz a mögötte lévő portalba, egy könyvtárba kerülsz. A "könyvtáros" elmondja a tárgykészítés módját. Ha átmész a könyvtár második helységébe egy emelvényen ott lesz egy varázsláda. Az emelvény mellett pedig található egy polcos szekrény. Itt lehet elolvasni a tényleges recepteket.
Bepakolod a ládába a szükséges összetevőket, elsütöd a megfelelő varázslatot a ládára, és ha mindent jól csináltál megkapod a jutalmad. Ha valamit elrontottál, kapsz egy villámcsapást. ;)
Úgy vettem észre, hogy minden receptből csak egy tárgyat lehet készíteni. A második próbálkozást ismét villámmal "jutalmazza" a játék.
A tárgyakat nem csak varázsló készítheti el! Ugyanis a szükséges varázslatok egyikét-másikát más kasztok képviselői is ismerik. (Pl.: Endure Elements) Így eshetett meg, hogy a paladinem varázsgyűrűt készített. :)
Szerintem ha tolvaj rendelkezik a Use magic item skillel esetleg ő is próbálkozhat. Ha jól tudom így pl. scrollokat már fel lehet olvasni. Nincs hát más teendő, mint összeszedni a komponenseket és megszerezni a megfelelő varázslatot egy tekercsen.