• Mike
    Hm... valahogy úgy kéne megoldani a játékoknál ezt a problémát, hogy van egy alternatív mellékszál az elején, az abszolút kezdőknek. Ami aztán egyre bonyolódik. Nem bedobni a mélyvízbe. Másrészről szerintem jó az, ha egy játékot bárki el tud kezdeni, és nem kell rá felkészülnie, elolvasnia mindent, szabálykönyvet, stb.
    Én sem vagyok nagy szerepjátékos, nem vagyok pontosan tisztában a papíron, kockával, játszott szerepjáték szabályaival mégis viszonylag jól elboldogultam eddig pár ultimával, fallout-tal (persze lehet azt mondani az nem is az volt) ezzel-azzal mindenféle kézikönyv mélyreható tanulmányozása nélkül.

Szvsz az a játék nem jó játék, aminek a kezeléséhez kézikönyv kell. Később kellhet - mondjuk akkor sem a kezeléshez - de az elején semmiképpen..
    Ugyanis a játék a kikapcsolódást szolgálja, nem pedig azt, hogy arra napokkal előtte rá kelljen készülni.

Persze ez nem jelenti azt, hogy ettől még mondjuk ne tetszhetne neked a NWN, vagy ne olvass el hozzá mindent.

De azért megfeddni sem kell azt aki nem olyan járatos ebben a világban mint Te, így nem fog megjönni hozzá a kedve soha.