• rage
    Engedjétek meg, hogy én, mint átlag - gamer, aki ilyesmi játékkal még sosem játszott, leírjam a tapasztalataimat.

A leírások, beszámolók alapján, érdeklődéssel estem neki az installnak, mondván, hátha engem is megfog ez a fantasy világ, végül is a Diablo II az tetszett, biztos ez is fog, bár, mondom, ilyesmi rpg-ket nem próbáltam még.

Villámgyors install, 1.21-es patch update, bizto, ami biztos.
    Gyors konfiguráció, ahol is a játék közölte, hogy jó lesz nekem 800*600-ban 60 HZ-en is
    Ez annyira nem volt jó ötlet tőle, beállítottam hát 1024*768-ra, ahol máris hozzárendelte az új képfrissítési frekvenciát, 75 millió 343 ezer akárhány herznek.
    Hmm, hmm, sebaj, jó ez, ha ő mondja..
    Na mindegy, start game.
    Bejött az intro, érdekes, de nem valami nagy történetével.
    Kiválasztottam egy meglévő karaktert, mágus csajt, aztán gyerünk.
    Az első pár percben próbáltam egy olyan kameraállást találni, ahonnan minden normálisan követhető, némi szenvedés után egész jó lett.
    Kezdődjék hát a tutorial, ahol az NPC-k elmondták, mi hol merre.
    Vagyis , hogy elmondták, az túlzás, mert csak az első bekezdést lehetett meghallgatni, többit olvasni.
    Biztos nem fért ki a 2 gigába...
    Menük megismerése, majd a különböző egyszerű feladatok következtek, ahol a varázslás rész kissé kaotikus volt az egyszeri játékosnak... de azért, összejött. Azóta se tudom, hogyan:))
    Megyek tovább, egyszer csak közlik, vége a tutorialnak. Örülünk, be is szaladunk egy terembe, ahol egy csaj megtanít a csapdák hatástalanítására.
    Remekül sikerült, karakterem egyet nyekkent, s máris lehetett új játékot indítani, mivel eddig nem mentettem :)
    Na de most újra elölről, s végre, jöttek az ellenségek. A semmiből, egész pontosan , az orrom elé teleportálva. Gyorsan előkaptam hát az íjamat, s kb 1 lövés / 15 másodperces sebességgel lelőttem 2 gnómot, majd betöltöttem az előtte már gondosan kimentett játékállásomat.
    Próbáltam jobbról futni, kinyírtak akkor is, ha beljebb mentem a terembe, akkor szaggatni kezdett a program rendesen, ami nem szép tőle, mivel pl a GTA3 sem szaggat, akkor ez miért??
    Erre kinyírtak újra, s szomorú szívvel választottam az exit gombot.

Mondjuk, lehet én jártam jobban, havernál pl el sem indul a játék, fekete képernyőt lát csak, s csak abban az esetben megy tovább, ha letiltja a hangot.
    Pedig a hangkártyánk, s a driverek egyformák, nálam még is megy hanggal, nála nem... Érdekes.

Valószínű, hogyha valaki profi leülne mellém, s megmutatná mondjuk egy órán át, hogy is kell ezzel normálisan játszani, s hogy nem nyírnak ki a 3. másodpercben, biztosan tetszene.
    De addig, bérelt helye van a polcomon a programnak.

üdv,
    rage