• Petyus_
    Na, vettem a fáradságot, és jobban utánanéztem pár dolognak: :)

A játék egy dobozban fog kijönni, mindhárom verzió benne lesz, Windows, Mac, Linux(!!). Az Aurora szerkesztő viszont csak Windows alól fog működni.

A singleplayer rész: a fő kampány (aminek a sztorijáról írtam ezelőtt) 4 chapter-ből, és 28 modulból fog állni (60 óra játékidő), de ezen kívűl lesznek modulok is, amelyek nem a fővonulatba illeszkednek. Ezeket lehet single-ben, multiban is nyomni.

Az Aurora szerkesztőprogram: állítólag teljesen megegyezik azzal, amit a Bioware-es fiúk használtak a saját moduljaiknál. Ez csak arra lesz képes, hogy helyszín, monster, kincs - ha párbeszéd/esemény scripteket akarsz használni, akkor a NWNScript nevű segédprogramot kell használni, ez már bonyolultabbnak tűnik, C nyelv ismeretét ajánlják...

Ennek hiányában sem lesz "buta" a kaland, mert a DMClient-nek köszönhetően a DM mindazt megteheti, mint az papír-ceruza-dobókocka szerepjátékokban: kreálhat eseményeket, beszéltetheti az NPC-ket, irányíthatja őket, stb. (Ez a Vampire-ben már működött)

A szerkesztőprogramokkal való ismerkedést különböző Wizardok segítik majd, ill. lehet tanulmányozni a Bioware moduljait, hogy hogyan is csinálták a nagyok. :)

Az Infinityből sokak által hiányolt falmászás/repülés/lovak az Aurorában sem lesz, kajálás sem. (De NEKTEK továbbra is ennetek/aludnotok/mosakodnotok kell majd a megjelenés után is!! :))

A multiplayer: tehát peer-to-peer alapon fog működni, azaz a játékos csinál egy szervert, és erre kapcsolódhatnak rá a többiek, egyszerre max. 64(!!!) játékos. Játékostársakat a neverwinter.net szerveren is lehet majd toborozni. A szervereket viszont össze lehet kapcsolni portálokkal, így gyakorlatilag végtelenek a lehetőségek - akár egész Faerun-t meg lehet oldani(!).

A single és a multi karakter megegyezhet (ld. Diablo-ban pl. nem), a csalókat úgy szűrik ki, hogy ha offline kalandozásai (hehe) alatt túl sokat fejlődött, túl sok tápos cucca van, akkor ezeket elveszti, tehát amerikai barátaink nem tudnak majd agyonshadowkeeperezett karaktereikkel nyomulni. :)

A BG2 karakterimportálásról feltűnően hallgatnak, és ez így is van jól. :)

Gondolom egyelőre elég ennyi info, amúgy meg fáradnak az ujjaim! :)