• Gabo
    Azt kell mondjam nem ájultam be az új hírektől.
    Szerintem egyszerűen az húzódik meg a háttérben, hogy lusták voltak egy battlenet szintű dolog létrehozásába és üzemeltetésébe belekezdeni. Pedig egyetlen központi szerver segítségével hihetetlen mértékben megkönnyítették volna a szerverek átjárhatóságát. Ráadásul biztosítva lett volna a karakterek egyszerű ellenőrzése is.
    Ez tartok tőle, hogy a szerverek és a játékosok elszigetelődéséhez fog vezetni. Itt Magyarországon ez oda fog vezetni, hogy csak korlátozott mértékben tudunk majd játszani. A kinti szerverek pedig meglehetősen nehézkesen lesznek elérhetőek.
    Nem értem, hogy gondolták azt, hogy a játékos majd előre elküldi a karakterét. Kinek küldené el? Az szerver adminnak? Az ugyan miért foglalkozna vele egyáltalán, elég dolga van a szerver felügyeletével amúgy is. Hogyan tudná a játékos a karakterét elküldeni, hiszen az a jelenlegi szerverén van tárolva? Ha pedig ígyis-úgyis hozzá tud férni, akkor hol marad az ellenőrzés lehetősége.
    Ezzel nem hogy kiskaput, hanem egy egész városkaput nyitottak a csalók számára.

Azt hiszem nálunk tényleg az lenne a megoldás, ha megcsinálnánk a saját vaultunkat. Ehhez viszont mindenképpen szükséges az, hogy a szerver tulajok összetartsanak és megbízzanak egymásban. Így legalább a magyar szerverek átjárhatóságát meg lehetne oldani. Arról nem is beszélve, hogy ezzel talán egy összetartó magyar játékos közösség alakulhatna ki.
    Azon is érdeme lenne elgondolkodni, hogy esetleg valamely kinti nagyobb szerver tulajdonosával is érdemes lenne felvenni majd a kapcsolatot esetleg társulni. Legalább egy kis átjáró legyen más szerverekre is...

Egyébként nem tudom, nem akarom megérteni a döntésüket. Eldobják maguktól a lehetőséget, hogy valami korszakalkotóan újat hozzanak ki.

Ennek ellenére még bizakodom. Ha megjön a teljes verzió mindenképpen ki fogom próbálni.