Reggelire,tízóraira,uzsonnára,vacsorára vagy csak úgy általában mit ettél?Képeket is rakjatok! link : https://picr.de/
-
#9371
Végülis a leglényegesebb különbség ez:
"Fontos különbség, hogy a kefírben sokkal nagyobb arányban alakul át a tejcukor tejsavvá, mint a joghurtban, így kefírt még a tejcukorra (laktóz) érzékeny személyek is fogyaszthatnak. Az élőflórás - azaz baktériumokat és gombákat tartalmazó - kefír jótékony hatásainak hátterében az emésztés elősegítése áll. A bél baktériumflórája ugyanis betegségek, gyógyszerek hatására megfogyatkozhat, ilyenkor a savanyú tejtermékekben lévő baktériumok újra benépesíthetik a beleket. A kefír több baktériumfajt tartalmaz, mint a joghurt vagy az aludttej, ezáltal még egészségesebb."
Forrás
Nem mindig az a jobb termék, ami kevesebb kcal energiát tartalmaz. De fogyókúrás diétáról beszélve annyira elenyésző a különbség aközött, hogy iszol 2 dl joghurtot, amiben van 20 kcal energia, aminek 10%-a laktózból, azaz szénhidrátból származik (fogyókúra szempontjából a legrosszabb tápanyag), 90% pedig fehérjéből, vagy iszol 2 dl kaukázusi kefirt, amiben van 35 kcal energia, ami 99%-ban fehérjéből származik. Így azt javaslom, mindenki válassza azt, amelyik számára nagyobb élvezeti értékkel bír :-) Én imádom a kaukázusi kefirt, ezért azt iszom :-)
És ne feledd: fogyókúra alatt még a negatív kalóriás cuccokból (káposzta, zeller, cékla) sem szabad sokat fogyasztani, így a savanyú tejtermékekből pláne nem. Napi max 6-7 dl, és nem egyszerre.
Zab-, búzakorpa simán mehet hozzá.