Reggelire,tízóraira,uzsonnára,vacsorára vagy csak úgy általában mit ettél?Képeket is rakjatok! link : https://picr.de/
-
Hajnalcat #8318 Valami előétel:
Elkészítési idő: 45 perc
Hozzávalók:
Tésztához: 1 csésze búzaliszt, 10 dkg margarin, 1 db tojás, 1 evőkanál víz, ízlés szerint só
Töltelékhez: 40 dkg gomba, 12 dkg császárszalonna, 30 dkg újhagyma, 3 db tojás, 2 evőkanál tej, kakukkfű, 3 evőkanál reszelt sajt, 1 evőkanál finomra vágott friss kapor, ízlés szerint só, bors
Hirdetés
Elkészítés:
Morzsoljuk össze a lisztet a margarinnal, egy csipet sóval, a tojással, a vízzel, gyúrjunk tésztát belőle és tegyük a hűtőbe. A tésztát nyújtsuk ki és tegyük kiolajozott formába, a tetejére villával húzzunk rovátkákat. A tésztát a tészta átmérőjének megfelelő méretű fóliával borítsuk be, a tetejére helyezzünk súlyt. 220 fokos sütőben süssük 10 percig, majd a súlyt és a fóliát távolítsuk el, majd süssük aranybarnára. A töltelékhez a szalonnát és a gombát szeleteljük fel, a felaprított hagymán fonnyasszuk meg, ízesítsük sóval, borssal, kakukkfűvel. A félig sült tésztára helyezzünk egy réteg szalonnát, arra egy sor hagymás gombát, majd kenjük be a tej és a tojás keverékével. Reszelt sajttal szórjuk meg és süssük készre. Tálaláskor finomra vágott friss kaporral díszítjük.