Minden ami görkorizással kapcsolatos
  • Sceleton
    #423
    Budapesten nagyon jól lehet "száguldozni" az Andrásy úton, a Budai rakparton, Pesti rakparton jó a Jászai Mary tér, és a Dráva utca közti szakasz. Szerintem Körúton is jól lehet menni - bár ott a szintkülömbségeket meg kell szokni, tehát elsőre nem nagy sebességet ajánlok.
    Az igazibb száguldozáshoz már nem árt jobban menni. De arra Kíválló a Hegy alja út, a 4- 6 vonala a Moszkva tértől lefelé...

    Esőben annyiban másabb menni, hogy jobban csúszik a kori. Nehezebb gyorsítani, s fékezni. De ha elkapsz egy megfelelő ritmust, akkor simán lehet menni - amíg száraz részre nem érsz, mert amint átmész a száraz részen utána egyből megcsúszik a kori... Az esőben korizás legnagyobb hátránya, hogy gyilkolja a csapágyakat.

    Hol lehet megtanulni? Szerintem bárhol... Ahol van hely korizni. A Gödörnél (Erzsébet téren) szoktak lenni korisok, illetve a Hősök terén. Szinte mindig van kori (ha olyan az idő), s ha segítség kell ők szívesen segítenek, ha tudnak.

    Az hogy mennyi idő, az változó, de sokát számít, hogy milyen lenülette kezded tanulni. Ha csak heti egy alkalom - akkor is 1 óra - akkor nagyon lassan. Többet felejtesz mint fejlődél. Szerintem kb 1 hónap alatt meg lehet tanulni. Nekem legalább is anyi időbe telt. Nem profi szinten, de már biztonságban tudtam görizni. ( Hirtelen megállni nem tudtam, de ki bírtam kerülni az utamba kerülőket) Görzenálról sokan modnják hogy jó, bár én még egyszer sem voltam... de azt mondják jó.