772
Minden ami görkorizással kapcsolatos
  • Massive Attack
    Nagyon jól néz ki..:)

• predator1982
    én azért hordok, mert volt egyszer hogy pont a térdemre estem és akkora kék folt lett, hogy ihaj...ráadásul tavaly ki is ment a térdem, mert szar, úgyhogy én nem kockáztatom, hogy esetleg ne tudjak lábra állni. meg a csuklóm is volt már eltörve, hát én ezt a kettőt hordom a csukló, és a térdvédőt, megszokható....
  • Sceleton
    Túléltem a korim tesztelését.
    El kell ismernem, hogy tényleg gyors korcsolya... Pihe könnyű, mintha csak cipő lenne az emberen. S Attól, hogy hátul nagyobb kerekek vannak, ha előre dől az ember csak még jobban meg. A mozgékonysága pedig egész jó... A legkissebb mozdulatra reagál. :) Szóval nekem tetszik! :)
  • Sceleton
    Ez igaz. :D Nekem hála az égnek több pozítív élményem volt. Az esések is! :)
    Én azért nem szeretem a védőfelszereléseket, mert zavarnak. Viszont sokan esküsznek rájuk. :)
  • trogerzsiger
    Van itt Miskolci? Mert most Miskolcon szelem az utatakat :-)
  • Sceleton
    Hogy mitől gyorskorcsolya, azt nem tudom... szerintem inkább mozgékony, mint gyors - azért nem lassú - talán azért mert pehely könnyű, s előre döntött, az első két kerék kissebbek mint a hátsó kettő. De ez által inkább jobban lehet vele manőverezni.
    Tényleg... Alu sín. Eddig annyira nem is néztem meg a sínt.
  • predator1982
    "idézőjelben" értettem a kiröhögést, amúgy meg azért aki nem korizik megnézik a bénázókat...de mindegy..

amúgy nekem is volt már pár esésem, én személy szerint ajánlom a védőfelszerelést
  • mumpic
    2 kérdés, nem függnek össze
  • mumpic
    Mitől gyorskorcsolya? Alu sínje van?
  • Sceleton
    Végre van ismét saját korim! Reszkess Budapest. :)
    http://www.aktivsport.hu/gyorskorcsolya-p-6831.html
  • Sceleton
    Püpec a korid!
    Hajrá csak így tovább! :)
  • praksi
    pöpec, grat hozzá!

az meg marhaság, hogy nem lehet kerékpárúton korizni
  • mumpic
    Jó korit vettél. :)
  • Mike at home
    az sima fordítéás
    itthon nem tilos
  • Massive Attack
    Tegnap megvettem a korit..:D
    Ő rá esett a választás:
    http://www.aktivsport.hu/g%C3%B6rkorcsolya-p-6113.html

Bizva a szomszédok korai lefekvésében,este 22:00 óra felé "teszek egy kört"mottoval neki indultam az éjszakának..:)

Amint kigördültem azon nyomban 3* bizonyitottam a gravitáció törvényét..:))
    Majd 1 órán keresztül probálgattam a különböző eséseket..egy nagyobb esésnél lent maradtam piheni..:)Egy kis csoport jelent meg a félhomáylban, majd lassan közeledtek felém...2 percig gyözködtem őket , hogy semmi gond nincs csak szeretek görkorival a lábamon éjfél körül a földön üldögélni..:)
    Lehet nem hittek nekem..:D

2 óra elteltével már 50-100métert is sikerült gurulnom.....:)
    Olyan hajnali 2 kor csatoltam le újdonsült szerzeményemet.Enyhe csalodottsággal , hogy még nem megy túl jól..:)

Aszem ma buli helyett korizni fogok..:)

Olvasgattam a hozzá kapott kézi könyvet és ezt találtam:
    "A korcsolyázás utakon és kerékpár utakon a törvény szerint tilos.
    Ajánlatos korcsolya parkokban korcsolyázni..."
  • trogerzsiger
    tényleg!:D
  • Mike at home
    én kezdőnek mindig azt mondom, vegyem
    láttam lányt simán leülni úgy, hogy tört a csuklója
    aztán ha majd később úgy gondolja, nem kell neki, nem veszi fel
  • Sceleton
    A Korisok nem szokták kiröhögni egymást... mindenki emlékszik arra, hogy milyen érzés volt először utcára lépni benne... Nekem legalább is ez a tapasztalatom. Inkább segítőkészek.
    Védőfelszerelés? Ez relativ... Ha nincs akkor hamar megtanulod, hogy milyen érzés esni... s annál inkább elkerülöd, vagy veszel védőfelszerelést. Én életemen nem hordtam védőfelszerelés, de vannak akik esküdnek rá. Ahogy te érzed...
  • Sceleton
    Egyensúlyérzéket? :)
  • trogerzsiger
    Hallod az egylábon állós gyakarlottal mit lehet gyakorolni? Csak mert nem tudom^^
  • Mike
    ne vegyél korit látatlanba, kép alapján, felpróbálatlanul
    a Decathlont felejtsd el
    márkás korit vegyél: Rollerblade, Roces, K2, Ultrawheels, Fila, Salomon
    érdermes a Hervisben is körbenézni, sok akció van
    Marcziskate-t is tudom ajánlani
  • Mike
    nem tudom, szerintem nem szokták az embert kiröhögöni, korisok biztosan nem, mindeki volt kezdő
  • Mike
    keress egy egybefüggő,. sima nagyobb területet, aminek legalább az egyik oldalán fal, kerités van
    mondjuk egy focipályát
    és gyakorlj ott
    ne lépegess a koriban, hanem próbálj vele gurulni
    otthon szönyegen gyakorold az egy lábon állást, akár kori nélkül is
    vedőcuccot pedig vegyél fel, anélkül ne menj ki, térd és kézvédő alap
    olyan korit vegyél, ami kényelmes, a kori nem cipő, nem fog később a lábadhioz idomulni
    a féket szereld le
  • praksi
    én a Hervisben 15-ért :)
  • trogerzsiger
    Én decatlonban vettem a korim 17-ért és szerintem jó^^
  • predator1982
    hát eleve nagyon melegben, sajnos nagyon meleged is van....váltócuccot mindig vigyél magaddal...
  • Massive Attack
    Oktatást vállalsz?:D

Ma elnéztem a dechatlonba.Hát öszinte csalodás.Kb 10 fajta korit árulnak 23eFt a legdrágább a többsége alatta.Hát én ránézésre azt mondom , hogy ilyet még gyakorlásra sem..:)

Elötte voltam aktivsport ban.Ott jóval nagyobb a választék , kb 20 kori 40e 70e Ft ért is lehet kapni.És naívan azt hittem , hogy ott kicsi a választék...:)

Úhogy holnap elnézek az aktivsportba, a kérdés , hogy melyik kori legyen.Sajnos kicsi a választék , viszont a weboldalukon lehet rendelni kb 150 kori közül lehet választani...csak hát ki tudja milyen amikor megérkezik...mégiscsak jobb felprobálni megfogdosni..:)

Fila Helix 56 görkorcsolya
    http://www.aktivsport.hu/g%C3%B6rkorcsolya-p-3147.html
    Termék bruttó ára: 33.750Ft.

K2 Exo Alu 08" görkorcsolya
    http://www.aktivsport.hu/g%C3%B6rkorcsolya-p-6827.html
    Termék bruttó ára: 36.190Ft

Ezeket néztem ki..:)lehet hogy az egyik női..:D

Egyébként ezek , hogy birják a meleget?Ebben a kánikulában dél körül nem rohad szét az embernek a lába?
  • predator1982
    ha tudsz kérj segitséget valakitől, egyedül sztem elég necces elkezdeni. másrészt kezdőként esőbe ne, mert kurva nagyot lehet zakózni, plussz csapácsnak nem tesz jót, hacsak nem akarsz hetente új korit venni. és először ott tanulj ahol kevesebben vannak, akkor kevesebben fognak kiröhögni:DDDDD hidd el nekem tapasztalatból beszélek! amúgy meg jó tanulást, én a belvárost csak azért nem ajánlom, mert a tömegben való szlalomozás egy másik kategória, azt majd akkor ha már biztos lábakon állsz (csak jó tanácsok voltak , ha akarod megfogadod, ha nem hát nem )
  • Massive Attack
    köszi a gyors választ..:)
  • Sceleton
    Budapesten nagyon jól lehet "száguldozni" az Andrásy úton, a Budai rakparton, Pesti rakparton jó a Jászai Mary tér, és a Dráva utca közti szakasz. Szerintem Körúton is jól lehet menni - bár ott a szintkülömbségeket meg kell szokni, tehát elsőre nem nagy sebességet ajánlok.
    Az igazibb száguldozáshoz már nem árt jobban menni. De arra Kíválló a Hegy alja út, a 4- 6 vonala a Moszkva tértől lefelé...

Esőben annyiban másabb menni, hogy jobban csúszik a kori. Nehezebb gyorsítani, s fékezni. De ha elkapsz egy megfelelő ritmust, akkor simán lehet menni - amíg száraz részre nem érsz, mert amint átmész a száraz részen utána egyből megcsúszik a kori... Az esőben korizás legnagyobb hátránya, hogy gyilkolja a csapágyakat.

Hol lehet megtanulni? Szerintem bárhol... Ahol van hely korizni. A Gödörnél (Erzsébet téren) szoktak lenni korisok, illetve a Hősök terén. Szinte mindig van kori (ha olyan az idő), s ha segítség kell ők szívesen segítenek, ha tudnak.

Az hogy mennyi idő, az változó, de sokát számít, hogy milyen lenülette kezded tanulni. Ha csak heti egy alkalom - akkor is 1 óra - akkor nagyon lassan. Többet felejtesz mint fejlődél. Szerintem kb 1 hónap alatt meg lehet tanulni. Nekem legalább is anyi időbe telt. Nem profi szinten, de már biztonságban tudtam görizni. ( Hirtelen megállni nem tudtam, de ki bírtam kerülni az utamba kerülőket) Görzenálról sokan modnják hogy jó, bár én még egyszer sem voltam... de azt mondják jó.
  • Massive Attack
    Vén fejjel neki vágnék a görkorizásnak..:)
    De azért vannak kétségeim..:)

R 300 ill T 403 W. néztem ki magnak.Mivel alapvetően nem trüközni nem is , hogy divatos slengel éljek nem is "rajozni" szeretnék.Csak száguldozni amit az aszfalt keretei megengednek.
    És itt jön a kérdés, hogy hol is van ilyen út?

Van görkoris térkép?Ahol a jó útszakaszok felvannak tüntetve?
    Olvastam lentebb hogy technikai problémák merülnek fel eső esetén..van erre megoldás?HOgy esőben is lehessen korinzni?

Ennyi röviden...:)

Mindenesetre már nézelödtem hol is tanulhatnék korizni ha már meg van a jó görkori.
    Sokan ezt ajánlották:
    http://www.gorzenal.hu/frameset.html

Mennyi idő hogy az alapokat elsajátisd.(nyilván egyéni , de kb..:)
  • Mike at home
    este
  • predator1982
    el kellene menni valamelyik nap korizni, mit szólsz??? bár gondolom te kánikulában nem jössz....ezer éve nem volt rajtam kori:-)
  • Zocsi
    Királyság! :)
    Kb. fél hónap múlva én is megveszem a korim, ha magkapom az elmaradt fizumat... Ha meglesz végre és betörte a lábam :P, akkor össznépileg össze kéne jönni valahol, hogy tanuljunk egymástól...
    Tegnap tettem egy nagy kört Bp-en.. (Kb. margithíd-körút-petőfihíd-budai rakpart-meg bolyongás budán-margithíd...) elvoltam vele egy jó másfél órát... :) A mostani korim jól fel is törte a lábam (nem értem miért), úgyhogy most nagy dilemma, hogy mikor szúrjam ki az a kb. 2*100HUF méretű vízhólyagot a lábamon! :DDD
  • FMAN3650
    Hello ! Jó látni hogy ilyen jó fejek a korisok is. én bár a biciklicek táborát (és az autósokét)erősítem sok éve és úgy gondoltam kell egy kis változatosság így vettem egy Salomon korit (80mm es kerekek) és K2 exo védőszettet hozzá hogy belekostoljak eme izgalmas "féktelen" életbe ;) és ha minden jól fog menni pár hét múlva már én is megyek a gödörbe/höz ... Ja megemlítem még hogy 8 évesen volt RETRO görkorim és azzal elég bizonytalan voltam. Lehet hogy ezzel is ?? bár a biciklin nincsenek egyensúly problémáim a hegyekbe se ...

További szép napos hetet mindenkinek ! (szerdán jön meg a korim, majd írok ha tudok ;)

Üdw
  • mumpic
    Nna. Február óta ma voltam először korizni. Tök jól esett.
    A sebemet elláttam, és a nadrágomat is megvarrtam. :o))))
  • Mike at home
    igen? hát nekem nem
  • praksi
    fél órának nincs nagyon értelme, tovább tart levenni meg felvenni a korit :-)
  • Zocsi
    true
  • predator1982
    az nem idő...