Ne legyen nagyobb a képek mérete 1024X768-nál!
-
Azt dúdolgatják a FB-n, hogy jó pár ilyen már megjelent 1:8-ast, az ebay-n 100-150 körül próbálgatnak eladni. Van állítólag már több ezekből, Pobeda, ZISZ 110, amin meglepődtem kis Polski a "legendás" lakókocsijával. T34-t azt láttam én is, de posztoltak valami oldalt, amin már ezerkettes Zsiga is van.
A fene tudja... Nekem volt Pocher Ferrari F40-m. Nagy marhaság volt annak idején megvenni. Én '94-95 körül szereztem, jutányosan, egy áruház felszámolás során a 800 DM helyett 400 DM volt. Így is iszonyat drága volt. Igaz, összeszerelve, vitrinnel kb 1200-1500 DM volt akkoriban. Nekem ez a fele-harmada ár nagyon tetszett, gondoltam a gyűjteményem éke lesz. Nos az volt... Majd félméteres, 5 kg-s "masztodont" kerülgettem egy 55 m2- panelban. Eladhatatlan volt. Sokan nem ismerték az értékét, amikor megmondtam mennyi lenne, általában a 3,14csába küldtek. Pedig tényleg nem nagy árréssel árultam. Csak 2011-ben tudtam megszabadulni tőle.
Lesz sok olyan "madár", aki beugrik nekik. Azt hiszi, hogy egy 1:8-as modell az a csoda és övé a világ. Tapasztalt, igazi gyűjtő nem fogja megvenni. Tisztában lesz az értékével, a rizikóval, hogy végig viszik-e a sorozatot és nagyon tisztába lesz vele, hogy ezekből nem lehet gyűjteményt összehozni. Hacsak nem hangárban lakik az ember. Szerintem az igazán kőkemény-kőgazdag gyűjtők sem vesznek pl. az 1:8-as Amalgamból egynél többet...