269690
Ne legyen nagyobb a képek mérete 1024X768-nál!
-
#268163 "Erre mindenki gondolt, csak az AMC tervezői nem :-)"
A Ford sztorija még ennél is durvább
- link -
#268162 Ez simán lehet magyarázat. Emlékszem valahol írták, hogy a Norev sok jövőbeli modellt azért nem állított ki mert még az eredetije sem jelent meg. -
#268161 1,96m, még az aktuális RR Ghostnál is szélesebb egy kicsit .
A 5 lityás motor olyan 200 lóerő körül van, csak azt nem tudom, hogy a 3 fokozatú automata mennyire fogja vissza, mert azt a kb 200 lóerő környékét gondolom tág fordulatszámtartományban tudja. -
zsolti65 #268160 A Norev abból a szempontból elismerésre méltó hogy abszolute naprakész. Emlékszem hogy az új S merga is a valódi bemutatója után talán 2 héttel (!!!)került üzletekbe az 1:18 as modelljük.Szóval nem bejelentve lett...hanem megvolt a valódi premierje,és 2 hét múlva már ott volt a CK-n a modell. Van már új A8-asuk is. Jó lenne ha más gyártó is ilyen hirtelen reagálna.....:) Nem kéne hónapokat,éveket várni.... -
#268159 A Norev regisztrált, de csak két vasútmodell-kategóriába: H0 és N, ezért nincs a listán. -
#268158 Valahol azt írták róla, hogy szélesebb volt, mint a korabeli Rolls Royce modell (Silver valami). És az 5.0-s vényóccal elég disznó mód mehetett.
Ugyanakkor öngyilkos autó is volt, mert közvetlenül a hátsó lökhárító mögött volt a tankja, alatta meg a kipufogója. És mi lesz, ha forró kipufogóra benzint loccsantuk..? Igen: VUHH! Erre mindenki gondolt, csak az AMC tervezői nem :-) -
Pont a napokban nézegettem a régebbi Wheeler Dealers videókat. Azok egyikében egy ilyen Pacer-t újítottak fel. Én nagyon kedvelem az USA Muscle Car-okat (gyűjtöm is őket), de ez a golyó is tetszik. A WD-ben is tetszett amit csináltak belőle. Igaz eladni nem tudták haszonnal, de akkor is jó projekt volt. Érdekes autó. -
#268156 Nem is tudom, hogy ezt csak tervezési költséghatékonyságból hagyták ki, vagy nem tudtak a típus ezen "easter eggjéről". Nem egy látványos hiba, de kár érte. A Neo Scale féle verzió ilyen szempontból hű az eredetihez -
#268155 Kb. így kellene kinéznie:
-
#268154 Klassz! De egy valamire nem figyeltek. A jobb oldali ajtaja 10 cm nagyobb volt az eredetin. Itt a modellen nem látszik ez a különbség. -
#268153 Huhh ez tényleg impozáns alkotás! Ha majd lesz rá lehetőséged készíthetnél néhány képet a részletekrőll is (beltér motor stb)
Utoljára szerkesztette: bulba, 2018.01.13. 12:05:59 -
#268152 Kár, hogy a 20 után az Ft a hosszmérték és nem az ár (valuta) rövidítése -
#268151 Köszi, jó előre tudni, hogy mire lehet számítani. Kár, hogy a Norev valamiért nincs rajta a listán, remélem csak adminisztrációs hiba. -
#268150 Szép hétvégét!
-
#268149 Szerintem is 50-60eFt-os régió. De ha nem sürgős eladni és szép állapotban van, én eltenném pár évre. Nem hiszem, hogy mostanában bárki kihozná a Super Elite-nél jobb minőségben, úgyhogy fog ez még többet érni egy Elite 458-nál :)
Nekem mind a kettő megvan és mivel különböznek és igaziból is kettő volt, jól megvannak egymás mellett.
Van egy harmadik, kipufogó hiányos Elite-m is, amit gombokért vettem (asszem 8eFt volt). A 125S egy tesztállat volt, van legalább ötféle fotó róla a neten. Ennek pl. plusz szellőző nyílásai vannak és sokkal kisebb szélvédője:
...ez meg elvileg a 159-es (de van, ahol a fotó alá 125S van írva), ami alig különbözik, csak végigfut a gépháztetején a légjárat és jobban kiállnak a lámpái:
Egy olasz cikkben ezt is 125S-nek mondják:
Végül erre a cockpit-fotóra azt írják, hogy a Mille Miglián indult 125S-ről készült. Érdekessége a dupla szélvédő.
-
#268148 Annak idején, 150-200 € körül mozgott az áruk. A Super Elite változatoknak.
A sima HWE-k is 40-50ezer forint körüliek manapság. Persze nem itthon, itthon én már évek óta nem láttam belőle eladót. Sem sima, sem SE változatot.
Való igaz, sokan félre ismerik ezt a modellt, de magát a típust is. Mint modell, merem állítani majdnem tökéletes kis jószág. Nekem a sima van meg, ami mint említettem, majdnem tökéletes. Egyszer láttam "igaziban" SE verziót. A kerekei sokkal élethűbbek, meg van még pár apróság amiben különbözik. Na és persze a bőrözött alap és a díszdoboz.
Én megmerném kockáztatni, az itthoni piacon a 50-60ezer forint körüli árat. Igaz nem 125 S-t vettem két éve SE kivitelben, hanem 410 Superamerica-t, az két éve majdnem 50ezer volt.
Szerintem ha valaki igazi gyűjtő és kicsit konyít a "szakmához", nem kérdőjelezi meg az árát.
Ja, és valószínűleg nem az Indexen hirdetném. Ott biztos egy-két okos tojás belepofázna az árképzésbe, meg osztogatná rá mínusz jeleket..
Utoljára szerkesztette: Missa, 2018.01.12. 20:33:02 -
Voice27 #268147 Napot!
Szerintetek mennyit lehet kérni mostanság egy Super Elite Ferrari 125-ösért?
Jelenleg ebay-en nincs belőle eladó példány, így viszonyítási alap sincs igazán.
Az a baj, hogy nem tartozik a népszerű típusok közé, a sima Elite változatért sem kapkodnak igazán.
A legtöbb gyűjtő érdeklődésén kívül esik a korszak, igazából csak a hardcore Ferraristák számára mérföldkő a típus.
Ebay-re is rizikós felrakni, mert lehet várakozáson alul teljesítene. És akkor még ott van az ebay értékesítési jutaléka, plusz a paypal sarc.
-
#268146 Nem'tom érdekel-e valakit, de ezeket tudtam a Nürnbergi Játékvásár minket érdeklő részéből összevadászni. Amikor 2011-12-ben kint voltam, egy egész pavilon csak a modellekről szólt, mostanra ennyien maradtak (egy pár munkagépest meg játékautóst kihagytam):
Acme Trading - ACMEdiecast
GATEWAY Europe - AutoART
BBR
Cai Po Products - Kínai játékgyártó, 1/24-1/43
CMC
Dreampower Collections - 1/6 (!), állati durván részletgazdag modellek
Esval Group - halott márkák 1/43-ban és 1/18-ban, CMC minőségben
Frontiart
E&R Modelauto - kereskedő, Bubu, Maisto, AA, MotorMax, stb.
Home Toys - gyenge 1/18-1/12 motorok meg egyebek
LEONI - Magazine models, Deagostini, stb.
LOOKSMART
MarGe Models - 1/32 mezőgazdasági gépek
MAXMOBILE - Spark
May Cheong - Bburago, Maisto
Minichamps
NZG Modelle - minden, ami nem személyautó
One Model - főleg Honda, meg pár más japó vas, 1/43, 1/18
Paragon
Schuco
Tecnomodel
TrueScale
Oxford Diecast - kereskedő + saját teherautók 1/76-ban
IXO
Sun Star
Tekno - drága, kicsi teherautók
Utoljára szerkesztette: 355, 2018.01.12. 11:44:13 -
#268145 Érdekes kiegészítő 1/24-es modellek mellé: 20 láb (6m) hosszú konténer, 7.500Ft + kézimunka. Lopott autós dioráma?
-
#268144 Talán pont az volt a gond, hogy a rusnyákból jókat csinált, a dögös gépekből meg bénát vagy semmilyet (Testarossa, F50, 250 LM, Daytona, stb.). -
#268143 HWE elég jókat csinált a "rusnya" Ferrarikból. Ahogy említetted, a Mondialt, de ilyen volt a 308 GT4 Dino is. Az állati jól sikerült modell! -
PP993RS #268142 -
#268141 Ha lett volna HW Mondial Spyder és a Figutec kihozta volna, tutira összerakom ezt a diorámát:II. János Pál + sofőr + bíboros + 4 bodyguard :))
-
#268140 Meg SE 250 GT Lusso, meg Daytona, meg 250 LM, meg 512 S... -
PP993RS #268139 A Mondial eleve rejtély, mert nem pont az sikkes típus... de mint modell tök jó, a SE-nek is lenne értelme, ha mondjuk megcsinálták volna a bukólámpákat, meg lehetett volna egy Mondial T is, ott már a kinézetbe se nagyon lehet belekötni, talán meg is csinálták volna ha nem vesztik el a játszmát... meg ugye lett volna nyitható lámpás 288 GTO is.... -
crosspeet #268138 nagy duzzogva, de én tudnék helyet találni neki! ;)
Bár már akkor kötelező lenne az F40 is, és úgy ez a kombó ugye jóval ezer euró felett lenne... :(
-
Voice27 #268137 Igen igen, Tamiya.
Kicsit tartottam a méretaránytól, és élőben még nagyobb, mint ahogy az ember elképzeli. Óriásnak hat az 1:18-asok mellett, de igazából nem érdekel, mert tényleg nagyon szép.
Helyet nehéz lesz neki találni. Tudom, hogy neked több 1:12-esed is van...
Utoljára szerkesztette: Voice27, 2018.01.09. 13:50:56 -
crosspeet #268136 naaa, most vagyok irígy...!!
Tamiya..? Grat, nagyon ott van, szép!!! -
Voice27 #268135 Napot!
Egy ideje inaktív vagyok, de azért követem a fórumot.
Látom, hogy volt "leginkább vágyott modell" szavazás.
Néhány napja érkezett őkelme.
Nálam a 250 GTO mellett a 288-as megosztva kapja az első helyet.
Mivel mindig is a Ferrari volt a fő vonalam, így az Elite 288 GTO eladása után sem mondtam le a típusról.
De 1:18-ban egész egyszerűen nem volt normális alternatíva. A Looksmart és BBR féle zárt műgyantákat elsőre kizártam, a BBurago-nak sincs annyi esze, hogy újra kiadja a típust.
Pedig a 70. évforduló alkalmából lett volna kiemelt lehetőségük rá, de kihagyták a ziccert.
A CMC-nél pedig valószínűleg korszakon kívül esik a típus.
Szóval hosszú agyalás után eldöntöttem.
Így lett 1:12-es 288 GTO-m. Japánból. -
#268134 Jó neked, hogy van mire kiadnod a 60-70eFt-ot. Ferkából vagy ott van a Bbubu (ami valójából nincs, hiszen lơӻגß┬ se adnak ki), vagy a rezsinek.
Én nem mondanám, hogy a Bubu bizalmat kapott. Nincs választás: a HW bukta, a Bubu nyerte a szerződést. Nekem vállalhatók lennének a Signature modellek a 60€ alatti árakon, ha lennének, de lásd feljebb. Persze fejlődést vártam tőlük, ami a Signature-nél úgy-ahogy össze is jött (magukhoz képest, nem a HW-hez vagy másokhoz viszonyítva), a Sig Cali-T simán párban van az Elite Californiával.
A HW-t se sírnám vissza. A végén igencsak megszaladt a ceruza és nem az utolsó modellek a sorozat csúcsai.
Az Elite 550 Barchetta nekem is nagy kedvencem, főleg mióta rádobtam az 575 kerekeit :) A másik a 458 GT2. Super Elite-ből az 575 GTZ is jól sikerült, de igazából azokból mindegyik rendben van. Csak azt nem értem, hogy a Mondiallal minek pöcsöltek SE-ben :) -
#268133 hát csak azért nem csalódás a bubu ténykedése mert titkon mindenki erre számított
bizalmat megkapta a HW is csak ők éltek is vele, a bubu meg csak azért kapott bizalmat mert mindenki reménykedett hogy hátha, de ők nem éltek vele, nem is vettem még egyet se, és jelen állás szerint nem is fogok. Hamarabb szánom rá magam hogy 60 ezret adjak egy szép AA-ért minthogy 18-20 egy bubuért :((
akkor nem lesz több Ferrari modellem, de bubuért pénzt nem adok hacsak nem lesz olyan giga-mega-extra kedvezményes áron mint ahogy crossos Petinek lett egy -
#268132 az MRS-modelltől már jött több prémium AA modellem, megbízható eladó, és a 200+-os modellek közül nekem mindig 140-150-ért sikerült tőlük elhozni modelleket. egyedül a nem túl jó pénz váltási tételeik, meg a 18 eurós posta ami ellenük szól, de mondjuk ezek a Modelissimo és a CK-n kívűl minden más eladóra is igaz, így szerintem ha annyit szánnál rá akkor nyugodtan vágj bele velük.
és ha már AA-s szín, akkor nekem a fehér-karbon kombó titkos esélyes lenne :)))) -
PP993RS #268131 Anno megmondtam hogy vissza lesz sírva a HWE, akkor mondtátok hogy adjunk nekik egy esélyt meg a HW is honnan indult...... aszem az esély már réééég elszállt, bár nekem akkor is úgy tűnt a majsztónak esze ágába se lesz HWE/SE szintű modelleket gyártani, előbb gyártanának bármit/bármilyen méretarányban minthogy ilyenekre "fecséreljék" a pénzt/profitot... Persze gyorsan csináltak egy sign. szériát, hogy megnyugodjon a jónép meglesz a jobb verzió, azt lett belőle egy szép doboz azt csókolom.
Én többnyire az összes HWE-vel megvagyok elégedve, igaz a többséget -pláne mai szemmel- vicc áron vettem, de attól függetlenül nagyon jó, szerethető modellek, (még a 360-as is) aztán vannak amik sztem tök jók; Mondialok, 308, 599-esek, 550 barchetta (személyes kedvencem, pedig karos ajtós, fix féktárcsás) stb.-stb... de nagyon bírom pl. a SuperE FXX-et is, marha jól felhúzták, abból pont volt HWF aztán HWE verzióm, tök jól látni milyen szépen javítgatták, csecsebecsézték fel... na jó az pont drága volt... de mihez képest ? Talán egy -nem ritka- Otto-t tudnék venni az árából.
Ahogy Misi írta a vékony ablak mondjuk gáz, de nekem egyiknél se huplizott ki/be mint néhány rezsinnél... ami igazán zavar hogy nagyon gyatra ragasztót használtak, néha spontán leesik egy-egy beltéri elem, vagy kiesik egy szélvédő............ Pedig a saját dobozukban, erős fénytől védett helyen pihennek, ahogy a nagykönyvben.... -
PP993RS #268130 Mrs-modellnél adják őket, lehet hogy pont lejárt, nézd majd meg holnap, okt.-nov. óta szórják 1ercsiről, elég sok elment már, van hogy több is fut egyszerre és többnyire 170-180 közé mennek be. Csak magamat tudom ismételni az a modell annyiért hibátlan, az ezüst se változtat azon hogy az AA egyik legrészletesebb-legtöbb alkatrészből építkező modellje ;)
Ha itthon lenne egy annyiért tuti megvenném, így hogy posta+rizikó most már fosok ezektől... öregszem vagy valami -
#268129 köszi
nagyon sokat vaciláltam hogy a kék-fekete kombó vagy a bordó-fekete legyen, nem nagyon tudtam dönteni, mindkettő dögös, annyi döntött a kék mellett, hogy van egy Zonda C12 modellem (Solido ) és az kék, gondoltam jó páros lesz így belőlük
hát a belső színek frontján az AA (és azt gondolom a Kyo meg mégjobban) elég töketlen, talán egy kezemen meg tudnám számolni hogy hány dögös belső színt párosítottak össze a külsővel, én sem értem miért...., szerintem még csak nem is pénzkérdés lenne, szimplán csak igénytelenség
amúgy most ahogy körbe néztem nem tudom hol mennek 190 euróért az AA modellek, de én most per pillanat csak messze 300 fölöttieket látok, annyit ha ütnének se adnék érte, ennyit még a jóval dögösebb BC verzióért se adnék, pedig a BBR megcsinálta gyönyörű kék-karbonszál kombóba, ami nagyon dög, igaz az már 400+-os :) és még csak ne is nyitható, nem hogy koffer legyen hozzá
apropó koffer, igen az mindig nagy geg egy ilyen gépnél, az AA ebben tényleg felette áll a GTA-nak (meg másban is, nem is vitás) de a motortérre azt mondom ott épp nem is olyan nagy a különbség, bár nem is kérdés hogy az AA szebb, de nem olyan sokkal. Azért a ZondaR motortér szintjét szerintem nem sikerült megismételnie az AA-nak :)
-
#268128 nekem is van több elite modellem, nem is bánom egyiket se, sőt a F355-nél mivel mindkettő megvolt épp az elite-t részesítettem előnybe és nem a Kyo-t (no nem azért mert szebb volt, épp csak ár/érték arányban nem volt rosszabb és eladni a Kyo-t könnyebb volt mint a HWE-t) és nem is bánom, szépen mutat mind a vitrinbe. Egy szó mint szó nem akarom savazni az HWE-t, sőt nagyon bánom hogy már nem gyárthatnak Ferrari-t, azt kell mondjam a végére már egész tisztességes modelleket gyártottak, igaz a 100 és főképp a 100+-os árakat már messze nem érték meg, mert a teljes igazi rácsozást és tisztes féktárcsákat még a legszebb modelljeiken se tudták megoldani, a lehelet vékony ablakokkal együtt.
De hidd el a Huayra bőven a legszebb HWE szintjén van, árban pedig bőven alatta.
Nem tudom hogy a zöld üveg irónia akart-e lenni, de nekem ez épp piros pont, hisz az eredetin is sötétített üvegek vannak felül és erre még az AA sem figyelt oda, mert ha jól látom azon csak szimplák vannak.....
téli gumi?? ....hát nem tudom, a fotón talán..., a vitrinbe nagyon nem
ha volt már a kezedbe ilyen modell akkor elhiszed ha nem akkor vagy hiszel nekem vagy nem :))
amúgy nem ismerem a többi GTA modellt, így nem tudom milyen a többi modelljük, nem akarok mellettük kardoskodni, biztos vannak/voltak gyengébb napjaik, de nekik összesen is alig van modelljük, így nehéz párhuzamot vonni a HW armadájával :)
csak ismételni tudom magam, szkeptikusan vettem meg az első GTA modellem és az egyik legnagyobb pozitív meglepetést szolgáltatta
így nagyon megörültem mikor láttam hogy ők is kihozzák a Chiront, mert a típust szeretném, de a maisto (továbbra is) gyerekjáték színvonal, az AA meg ha ki is hozza tuti 300+-os lesz, és annyit még egy perfekt modellért se adok, így tökéletes alternatíva lesz nekem :) -
#268127 Azt mondta: "egy jobb HW Elite Ferrari szintje".
A jobb Elite modellekben van kárpit és egyéb firlefrancok. Amikor jobb Elite modellre gondolok, nekem sem az F360 ugrik be elsőre. Biztos a GTA-nak is voltak rosszabb napjai. Ne felejtsük el, hogy amikor a HW a legtöbb Elite modellt tervezte és gyártotta, épp gazdasági válság volt és a kutya se vásárolt modelleket. Akkoriban (2008-2014 között) a BBR se tudott volna 400+ eurókért modelleket eladni, most meg lassan semmit sem árulnak ezalatt. Akkoriban két kezünkön megszámolhattuk volna a tömeggyártókat, most meg már a gyártók tömegét se tudjuk összeszámolni.
Nem akarom védeni a HW-t, én se vagyok mindenre büszke, ami tőlük van, de azért akadnak jobb Elite modellek.
A Huayrád tök dögös a zöld üvegeivel meg a téli gumijaival -
PP993RS #268126 Brutál ez a szín
De a többi GT A szín is nagyon jó, főleg hogy a belső színekkel is mertek variálni, komolyan nem értem -itt se- hogy az AA mit töketlenkedik ezzel állandóan...
80ercsi egyértelműen hibátlan ezért a modellért, de hasonló állásponton vagyok én is... annyira nem jön be az 1:1 hogy 300at adjak érte, viszont én vagyok annyira marha hogyha megvenném akkor viszont tuti AA-ba venném, mert tudom hogy állandóan azt nézném miben szebb az.... És motortér-téren :) elhúz, +a nyitható csomagtartók, az eleje is nyitható, a fék is jobb/pontosabb rajta, sztem -ahogy írtam is- a 170-180at simán megéri.... még úgy is hogy ott van kb. 100al kevesebbért a GT A, nagyon sokat gondolkodtam hogy megvegyem, de az ezüst lehúzza, +annak a teteje+oldala is ezüst, nem mondom hogy rossz de szebb a többi verzió. -
#268125 hááát úgy érzem kicsit elfogult vagy a HWE vonalon....
a kipufogó valóban kicsit ferde, de a hátsó alsó kötény színébe már nem vagyok biztos hogy annyira eltér a valóságban is, szerintem itt a fotó csal egy kicsit, az oldalsó fotón már nem tűnik vészesnek, és hát kárpit ügyben szerintem te is tudnál mondani jópár HWE modellt amiben nincs, azt kár volt felemlegetni, no és még jópárat tudnál mondani még amin ettől jócskán nagyobb bakik vannak ....
így képról nem tudom megmondani pontosan milyen szintet is képvisel ez a Chiron, de azt tudom hogy van egy GTA Pagani Huayra-m, és az nagyon kellemes meglepetés volt mikor kézbe vettem
akartam egy olyan modellt, de annyira nem tetszett maga a típus hogy kifizessek egy AA árat érte, és mikor megláttam hogy kihozta a GTA (Welly) és megnéztem a promo videóját, gondoltam annyiért megérheti. És nagyon megérte, minden mozgatható dolog mozog rajta, teleszkóp imitációk az ajtóknál, és az meg is áll magától, igazi rácsok mindenhol, kellemes belső tér és sluszpoén hogy a tető ablak sötétített. tehát összességében nagyon kellemes modell, az árához képest bőven jó, Igen az AA némiképp szebb, finomabb részletekkel és összhatással, csaképp az 300+ euró, de ha a Peti által említett 190eurót veszem alapul még annyiért sem jobb ajánlat. Csak zárójelben mondom szerintem épp a Welly miatt lehet ennyire "akciósan" megvenni az AA-t, mert kb 300-ért a kutyának se kellett, ha lehet 80-ért is venni egy egész jó modellt :)
na szóval ha csak annyi hibája van a GTA Chiron-nal akkor én tuti azt veszem meg és nem az AA-t ;)
Utoljára szerkesztette: mikeman, 2018.01.08. 19:03:59 -
#268124 Majdnem. Egy jobb HWE-n nem ilyen ferde a kipufogó, nem tér el ennyire a hátsó-alsó kötény színe a kasztnitól és "kárpit" is van. De kezdőtől nem rossz :)