Ne legyen nagyobb a képek mérete 1024X768-nál!
  • mikeman
    na akkor vissza az oldal főprofiljához, a Ferrarikhoz :)))))))
    ezt a típust jó ideig kerültem, mondván csúnya mint egy béka, aztán mikor már minden általam fontosnak ítélt típus megvolt, valahogy elkezdett hiányozni a nem 12 hengeres V középmotoros sor elejéről, így elkezdetem kutatni utána: persze amilyen a szerencsém, eddigre már gyakorlatilag kikopott mindenhonnan pirosban, maradt 1-2 sárga meg a bűnronda zöld, az viszont minden mennyiségben.
    Így mikor egész jó áron a kezembe került egy sárga, akkor rácsaptam, mondván ez lesz az első sárga Ferrari-m (leszámítva az egész gyűjteményem legelső darabját '93-ból, egy F40-est) de egyrészt mint minden Ferrarinak ennek is jól áll a sárga, meg hát ez nem is igazi Ferrari, hisz a logoján se a cavallino rampante van, hanem egy snassz Dino felirat, így aztán akár ki is lóghat a sorból a színt illetően
    Persze ahogy ez már lenni szokott, mihelyst megalkudsz magadban és engedsz az elveidből, rögtön jön szembe egy neked kellő , és persze vered a fejed a falba és bukóval lecseréled a régit
    Nos itt is ez történt, alig pár hét és felajánlottak egy pirosat megvételre, hát persze hogy azonnal rácsaptam, a sárga ment a háztól, és beparkolt a piros
    Amúgy tényleg jól állt neki a sárga, de mikor megláttam pirosban azonnal tudtam hogy az kell, azért pirosban az igazi... legalábbis nekem abban :)
    és ahogy a kezembe volt már, kezdtem kicsit megkedvelni is ezt a csúf békát.
    Látszik rajta, hogy akkor még nem nagyon tudtak mit kezdeni a közép motoros kiosztással, és az addig jól megszokott orrmotoros arányokat próbálták átszabni hogy a középmotornak is maradjon hely, de jól is nézzen ki..... hát nem egészen sikerült maradéktalanul megoldani a problémát, de viszonylag sikeres lett a típus.
    Érdekes ahogy kis szomszédos lenézett konkurens cégnél, a Lamborghini-nél a Miura-nál ezt a problémát azonnal megoldották, és az elsőre csodaszép és természetesen sikeres típust tudtak faragni.....
    Ennek a típusnak a szépsége a részleteiben rejlik, az egésze nem annyira egységes, de például a hátsó lámpasor nekem kifejezetten tetszik, meg a belső tér is egész jó lett, amire a modell bézs színe is rásegít, a piros kasznival nagyon jól harmonizál
    no de akkor a képek beszéljenek