Autómodellek

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

355
Biztos az, aki a négyszemű E-Mergát (w210) megalkotta. Amikor ezek kijöttek, a kritikusok imádták, én meg hánytam tőle. Szerencsére mára nagyon megfogyatkoztak.

Blog: http://ferrari118.rozsahegyi.net

Sztem inkább azért gyenge ez a sztori, mert pont olyan modellekre szólt be, amit full reális áron adott az ember... ritka modellek, és ha kint vannak is tuti 1,5-2x ennyibe kerülnek. De valamit próbált magyarázni, hogy a németek felnyomták az árakat... ez amúgy tényleg így van, német eladótól bármilyen modell 20-30%-kal drágább... még szép hogy egy kultusz Merci meg még húzósabb és azonnal megveszik. Hol fogja érdekelni hogy itthon mennyi az átlagkereset. 😄

De amúgy egyetértek, ez olyan full tipikus hazai mentalitás.... hogy úristen ennyi pénz egy játékautóért....... de az hogy valaki évi félmilliót elbagózik, a másik félmilliót meg elsörözgeti.... totál rendbe van. <#smile>
Missa
Minden bizonnyal az. Már a nicknév is erre utal, meg a frissiben regisztráltsága is.
Amúgy crosspeet-tel értek egyet. Drága, akkor nem veszem meg. Szíve joga bárkinek annyit kérni a cuccaiért, amennyit jónak gondol. Ha jól képzelte el az árat úgy is elviszik, ha nem akkor nála marad.
Divat itthon manapság más dolgaiba beleugatni.
Na de hát ettől (is) szép ez az ország. <#nevetes1>
Én valahogy hozzászoktam ehhez. Mint már párszor említettem, több mint 20 évig hajókon dolgoztam. Egy-egy kikötői ácsorgás-vásárlás után (főleg Regensburgban) beindult a hajón a társaság. Mindenki nézegette amit vett a városban. Jó lesz-e, tetszik-e majd az otthoniaknak, na meg ki kell próbálni újra az új szerzeményt, meg gyönyörködni benne. ha sört is vettünk, azt meg ugye gyorsan meg kellett kóstolni, nem romlottan vettük-e meg... <#nevetes1>
Na ilyenkor kezdődött az, hogy pl. belépett a kabinomba (általában valamelyik öregebb, kormányos, lehetőleg gönyüi illetőségű) egy kollégám és tette fel a kérdését: "- Na, mit vett gépészkém?" -Hol vette gépészkém?", "-Mennyiért vette gépészkém?" Miután válaszoltam neki, akár borítékolhattam is a válaszát: "-Ááááh, magát átbaszták gépészkém! A Bilkában-Woolworthban (akárhol) én ezt sokkal olcsóbban láttam! Átbaszták fiam, nagyon átbaszták magát!" Hamar rájött az ember, hogy mindig csak ők kötöttek tutti üzletet. <#nevetes1>
Igazán akkor röhögtem amikor ugyan ezt a dumát akkor is lenyomták nekem, amikor például elég speckó Ferrari modelleket (UT), vagy rc modellrepülők alkatrészeit vásároltam magamnak. Nem is tudtam, hogy a gönyüi kormányosok is érdekeltek voltak akkoriban a modellgyűjtésben, repülőmodellezésben. <#nevetes1>

"Ne add fel az álmaidat! Csak kicsinyítsd le öket!" - IKEA

BMW M5
Az a pali egy provokátor volt , semmi értelme az ilyenekkel leállni vitatkozni , csak úgy mint a minuszolgatosokkal .

blood sweat and beers

Vicc az az árháború ott.. Ha drágállok vmit, tovább lapozok, ennyi...
Jobban betegek mint mi. 😄
Lehet valami hardcore gyűjtő, és így akarta lenyomni az árat 😊

De azért a reakciók is megérnek egy misét....

"Ezek mégiscsak játékautók..." az nagyon találó volt, végül is tényleg, nekem is itthon kiszedi a gyerek a kezemből és játszik velük 😊

De az "50ezret jó árnak tartom, a 65 már kicsit sok" is zseniális.... egy olyan modellre amit kint se kapsz meg 100e alatt, ha egyáltalán van eladó ... 😉

Nem csoda hogy itthon -ha nem megy el házon belül 😉 egy kínszenvedés eladni, jönnek a billentyűzetkommandós-megmondóemberek, és az ember életkedvét is elveszik.....

Viszont a Mester most egész jót írt... totál igaza van... ne csak mindig csextetve legyen 😊
Kb.. 😄DD
Az alap kéne hogy legyen minden 996-ra, mármint a facelift orr... az első széria 996-os azzal a megfolyt tükörtojás lámpával nem is értem hogy jöhetett ki... az időtájt a Porkénál is lehetett valami szabotőr aki áttolta hogy jóóó lesz.
Haaat, azert Foose autoi nem az Mtv Pimp my ride kategoria, de kinek a pap paplan stb.. 😊
Missa
Tudod az b...szta fel az agyam, hogy odaírja, állami hivatal dolgozója. Szegénységről, segélyről, meg hasonlókról pampog. Na akkor címezze ezt a posztot a "kenyéradóinak". Ja, bocs, azok mi vagyunk, adófizetők...
Egy hülye s...fej.

A vegen egesz jo lett, szentsegtores, de elvezheto stilus lett belole... Azert a hatso lampa ill a kacsafarok miatt en a stilusosabb 996.2 fl elejet raktam volna ra..
Missa
Őszintén én nem csak Leepu autóba nem ülnék. Most fogok pár követ kapni biztos. Annak idején néztem a Discovery-n a Chip Foose féle Újjáépítőket, amiben tagadhatatlanul szép és jópofa gépeket csinált a fickó. Bár nekem a hot-rod stílusa annyira nem jött be, inkább gyári állapotban csináltattam volna meg magamnak egy egy járgányt. Na szóval az ő műsorában is volt pár olyan autó, amit így úgy elvagdalt hegesztgetett, és szerintem egy átlagos TÜV, vagy Mozaik utcai vizsgáról úgy vágták volna ki mint a permetes kalapot. Mondom, kívülről szép volt.
Nem akarok az USA kedvenceim mellett a Mopar-ok mellett korteskedni, de a Viasat Exploreren szokott néha néha a Graveyard Carz néhány része menni. Na az a Mark Worman nevű ürge (akinek szerintem egy iszonyatos tenyérbemászó stílusa van a kollégáival, rokonaival), merem mondani tényleg profi módon hozza rendbe a "Roncstelep szökevényeit". Olvastam néhány USA-ban felújított veterán festék alatti rémségeiről. Aki végig nézi a faszi autószerelős reality showját bámulhat a precizitásán. Munkái során zömében gyári állapotra hozza fel a rábízott Moparokat (Dodge, Plymouth), de azt olyan szinten gyárira, hogy még a szerelés során alkalmazott minőség ellenőrzési marker jeleket is aprólékosan visszafesti a részegységekre. Vagy pl. figyelmet fordít olyasmire a fényezésnél, hogy az eredetit, amikor festették akkor alulról szórták itt-ott a festéket, tehát ide, meg oda máshogy szóródott a festék az üzemben. Szóval le a kalapot a faszi előtt. Talán egy olyan Mopar volt nála, amibe a kaszni felújítás után a mai kor színvonalán levő futóművet és motor-váltó-fék egységet szereltek. Kívülről 70-es évekbeli izomautónak látszott, de a lemezek alatt a mai technika volt. Mondjuk erre nagyon húzta a pofáját az építés alatt
Graveyard Carz

Utoljára szerkesztette: Missa, 2017.02.10. 22:11:06

Látom beszálltál a fightba 😊

Röhej amúgy ez az egész, pláne abba a retró-trafikárú fórumba, a sok ócskaság között se lehet megfelelni... ha olcsón adsz egy amúgy tényleg drága modellt, (lásd Revell Merci) akkor jönnek a TEEE hülyézők....... ha drágán, akkor meg az ilyen "no ne haragudjon már nnna, de azért mégis.........." 😄

Itthon hány ember ad ki modellekért ennyi pénzt ? 30-40 ? Vagy netán 50 ? De hogy száz alatt az is tuti 😊 az a lakosság hány százaléka is? És akkor jön egy zseni és monológot ír............................... 😄

Kabaré.
BMW M5
Én azért megnézném őket élőben is de pénzt én sem adnék értük <#smile>

blood sweat and beers

Az milyen barbár basszus.. Be nem mernék ülni Lipu "autóiba"...
Technikailag érdekes lehet ...... amúgy jó nagy tré az tuti.
Jah, könnyen lehet... már ez a sok újranyomás se véletlen meg -csak- jófejség volt.
Discovery, Gas Monkey..:
Porsche 996-ba epp egy Corvette motort epitenek be.. Nagy nehez V8, hatra, mahas sulypont a boxerhez kepest.. Szentsegtores, ez most faj.
Milyen szar iranyithatosag lesz ebbol..
Azaz!
BMW M5
Úgy látszik kifogytak az ötletekből <#nemtudom>
Engem ez és az M1 is a Discovery Channel-es Chop Shop című sorozatban lévő gépekre emlékeztet ahol a bangladesi Leepu flexxel alakított át ( roncsokból csinált roncsokat ) autókat .

blood sweat and beers

Köszke, valóban elég sokat dob rajta ez a 19-es AMG szett, de nem véletlen, 1:1be egy ilyen szett már többet ér mint egy átlag egész jó kis használtautó....

Erre a dealerre gondolsz ? 😊

A bornit azzal a belsővel legszebb Norev bálna, kár hogy a 320-as motort rakták hozzá <#vigyor1> <#vigyor2> azzal tényleg egy bálna ez a monstrum.

De modellbe tán nem nagyon számít 😊 amúgy sokkal szebb színe van mint az AA féle bornit E320-nak, az egy kicsit sztem túl lilás lett....

Hát ez még randább mint a másik volt........ meghülyültek ezek ? ?
Lehet már nem sokáig ...... <#kuss>
Ilyen standoxos az uccso beszerzett Mustangom is, kis pimp pónim. 😊
BMW M5
Közben a Norev kihozta ezt a hiánypotló modellt is 130 Euróért . Gondolom a gyűjtők már annyit zaklathatták őket , hogy mikor hozzák ki , hogy már nem bírták tovább......

blood sweat and beers

Grat hozza, voot ilyenem a dealer bornitmetalic, űber foleg ezekkel a papucsokkal! 😉
Jesszus...
BMW M5
Ha csak azon múlik akkor ne aggódj a csuti táskásszemü gázszerelö a nemzetibankos gyuri meg a többi csörgos sipkás haver összedobja a lóvét egy jégtáblagyártó cégre......kerül amibe kerül . Természetesen "átlátható" közbeszerzéssel <#nezze>

blood sweat and beers

Missa
<#nevetes1>
Ez kb. olyan mint a bélyeggyűjtőknél a "Kék Mauritius".
Az is valami hibás bélyeg volt ami kereskedelmi forgalomba került.

Missa
Itt olvashatod azt az egy kimaradt hozzászólást.
Index fika topik
525-ös hozzászólás
Az a nem normális nem adta fel, a fikázos topikba is beírta az "igazát".
Nem akarok politizálni, de vicc, hogy le meri írni még azt is, hogy állami hivatalban dolgozik.

Utoljára szerkesztette: Missa, 2017.02.10. 20:20:22

Missa
Komolyabb, összefüggő jég kell a Dunán ahhoz a koronázáshoz. <#awink>

Jól néz ki pirosba... érdekes hogy a régi merciknek mennyire nem - és az újaknak meg milyen jól áll a peros 😊
Elolvasgattam volna még .... 😊 jó mikor így kitör valaki <#vigyor1>

Mintha bemennél a belvárosba egy táska boltba, és kivernéd a patáliát hogy hát hölgyem/uram ez aranyból van netán ? Hát miért 400ezer egy darab, amikor 4ezerért is kapni jó kis táskákat ..................... hihetetlen 😄
355
Ma is tanultam valamit 😊

Az Exoto nyomott ilyeneket régen, Standox festékeket promótáltak velük.

Egy gyors felni upgrade után készen áll a csatahajó 😊 ......... hogy mehessen a vitrinbe <#vigyor1>

Nekem ez az autó a valaha gyártott legszebb Merci, se előtte-pláne nem utána nem csináltak ennél szebb gépet.

Rágódtam egy darabig, hogy ezüst vagy grafit legyen, a grafit fényezése ugyanis elég tré, mivel ez már a 2. (illetve 3.) kiadása a bálnának, ezért itt -is- az oldalpanelek (autentikusan) műanyagból vannak, és azt ha nem más árnyalattal fújják, akkor elüt... no az dicséretes hogy a Norev megpróbálta ezt összehozni, csak a gáz hogy nem mindig sikerült a színben passzolót összejátszani. Gondolom amiket próba kép fújtak, azt is fel-feldobálták... de egy 50-60€-s modellnél ez simán megbocsájtható. Másba úgyse nagyon lehet belekötni, tisztességesen megcsinálták ezt a nagy vasat.

De azért láttam rémeseket a neten, mert oldalanként 4-4 panel van, volt aminél szinte az összes elütött....... ennél a darabnál szerencsére csak egyik oldalt-1, és az is világosabb, tehát lehet hozzá lehet "koptatni" a többit, de egyelőre nem akarom bántani, megvárom 3nap múlva mennyire fog zavarni 😉

Jah, az ezüstnél amúgy ez nem volt, vagy csak nem látszik annyira, de akárhogy is... nem bántam meg, csodás ez a grafit, anno mikor még álmodoztam hogy behozok egy ilyet, az pont ugyanilyen grafit volt...... Lélegzetelállító ez az autó még így 20évesen is, nagyon sok álmatlan éjszakám volt amiért végül nem vettem meg.... de most hogy megvan 18ba már sokkal jobb <#alien>

A doboz szerint 1000db-os limit, ami sztem nettó kamu, szarásig van vele a net, pedig ha valami, akkor ez aztán sikkes gép, nyilván és főleg a németeknél.....

Pár képecske;

bulba
Kár hogy a formának nincs igazán olaszos hangulata, de ennek ellenére nagyon tetszik a Giulietta.
A rendőrvillogó a tetején is kicsit "elsatnyásítja", de szerencsére kiadták civil formában. Bár annak is örülni kell hogy egyáltalán új Alfa modelleket alkotnak. Nameg, hogy az Alfa új modelleket alkot 😊

60s: drugs sex rock\'n\'roll, 90s: bugs sux plug\'n\'play

bulba
Estét!

60s: drugs sex rock\'n\'roll, 90s: bugs sux plug\'n\'play

BMW M5
Én is csak akkor láttam mikor már rég elcsitultak ( törlődtek ) a csatazajok <#banplz>
Ahogy néztem volt egy friss ( erre az alkalomra ) regisztrált akinek nem tetszettek az általa soknak gondolt árak ( Autoart , Kyosho , stb ) és ezt nem bírta magába tartani . Gondolom ma bement egy Mercedes kereskedésbe és ott is mindenkinek leüvöltötte a fejét , hogy miért adják 8,5 millioért a GLA Mercit mikor egy Dacia Duster csak 2,8 <#violent>

blood sweat and beers

Atyaég milyen agyf.sás van megint a kedvenc zindekszes'ócskás fórumon 😊 nincs meg valakinek a törölt rész ?? Az a legjobb mindig <#vigyor1>
Ez ilyen flip-flop inkább sztem, de nem tudom nem értek hozzá.

Nekem tetszik, fain lehet hogy néha lila-néha kék... bár ahogy egy nagyon igényes kolléga nemrég megmondta; nem mindegy milyen színű? Sötétbe úgy is ugyanolyan mind <#smile>
BMW M5
Ja dübörög...... 1 hete tüntetnek mert a korrupció-ellenes kormányuk egy korrupciót támogató törvényt akart beiktatni <#mf1>
Mondjuk mi sem panaszkodhatunk nekünk is van egy nagyon korrekt szotyizós focibuzi törpénk aki kitalálta , hogy fel akar költözni a Várba...... lehet pár év és meg is koronázzuk <#ejnye1>

blood sweat and beers

BMW M5
Kaméleon fényezésnek hívják .

blood sweat and beers

355
Az, színváltós. Nem ezt híják gyöngyházfények? A lájtos fehérből megy rózsaszínbe, a durvább meg kék bogárból püspöklilába.

Akkor ott is 7,5percenként bemondják a tv/rádióba hogy hejdejól'élünk ? 😊
A szín sztem nem rossz... színváltós ? 😊

Egy AA mellett -nekem- életképtelen egy ilyen modell, mondjuk az is ilyen 300€ körül mozgolódik...
mikeman
már a románok is kaptak ilyen rendőrkocsit 😊
ott is dübörög a gazdaság 😊

\" a pokol kapuja felfele nyílik\"

355
Hogy legyen még mire mondanunk, hogy hüje, aki ennyiért megveszi (főleg ilyen színben): BBR Pagani Huayra Dinastia bogárszínben, 427€-ért (tudok ilyet 380-ért ;-)

szinte ingyen, annyi csak, hogy nem a saját dobozában. Mi baj lehet.. XD 😄
Igazi barom.... Akár tudatosan-akár butaságból árulja ennyiért.

Valahol-valaki-akármiért berakta egy másik egyen HWE dobozba, bár ebbe a történetbe az lesz az igazi agyhalott zombi, aki netán megveszi ennyiért.
Nem vagyok oda az alfákért, de szép ez az autó, 1:1 meg a modell is...

Az ára természetesen vicc, de ami szép az szép... autó téren jó lehet az olasz belügybe dolgozni 😊